Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kapitalizm Sağlığa Zararlıdır

Kolektif

Kapitalizm Sağlığa Zararlıdır Sözleri ve Alıntıları

Kapitalizm Sağlığa Zararlıdır sözleri ve alıntılarını, Kapitalizm Sağlığa Zararlıdır kitap alıntılarını, Kapitalizm Sağlığa Zararlıdır en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsan doğduğu andan itibaren ölüme giden bir varlık olarak ancak ölüm sayesinde yaşama anlam katabilir.
Sayfa 136Kitabı okudu
“ Ekonomi bir yöntemdir, asıl amaç ruhları değiştirmektir.”
Sayfa 209Kitabı okudu
Reklam
“ İyi ölüm “ , kişinin, aile ve arkadaşlarının yanında, cesurca, huzur, dinginlik ve boyun eğme ile ölümü kendi yatağında karşılaması olarak anlamlandırılmıştır.
Sayfa 194Kitabı okudu
Ölüm, toplumsal bir ilişki biçimidir ve toplumsal bir tanımlamaya sahiptir.
Sayfa 193Kitabı okudu
Sağlık harcamalarının ekonomi üzerindeki maliyeti ve reform zorunluluğu teknik bir ekonomik gerçeklikten daha ziyade çalışanları ve toplumu disipline etmeye yarayan bir dizi siyasi teknikler bütünü olarak ele almak daha gerçekçi bir yaklaşım olacaktır. Neo-liberal dönüşümün en kararlı siyasi aktörlerinden biri olan Margaret Thatcher'ın da ifade ettiği gibi ekonomi bir bir yöntemdir asıl amaç ruhları değiştirmektir.
Sayfa 209Kitabı okudu
Sağlıkta reform politikalarının uygulandığı hemen tüm ülkelerde sağlığın piyasalaşmasına karşı en güçlü muhalefetin hekim örgütleri ve hekimlerden geldiği görülmektedir. Birçok akademik çalışmanın da ortaya koyduğu üzere hekimler ve hekim örgütleri toplum sağlığına yapacağı olumsuz etkilere, sağlığa erişimde ortaya çıkaracağı toplumsal eşitsizliklere ve mesleki ilke ve normlarda yaratacağı etik sorunlara işaret ederek sağlığın piyasalaşmasına karşı eleştirel bir tutum ve söylem sergilemektedirler.
Sayfa 205Kitabı okudu
Reklam
Tarım toplumları olsun, kapitalist toplumu olsun toplumun yeniden üretimi üretim düzeyinde gerçekleştirilir. Her iki toplumda da üretim vardır ama üretimin amacı ve organizasyonu tepeden tırnağa farklılık gösterir. Tarım toplumlarında üretim kullanım değeri üretme amacına yönelik iken, kapitalist toplumda tamamen değişim değeri için üretim yapılır.
Geçen yüzyılın başlarında Freud modernleşme olarak tanımlayabileceğimiz büyük ilerleme ve dönüşüme işaret ederek uygarlığın insanlığa sunduğu en büyük armağanın güvenlik olduğunu söylemişti. Ancak, gelinen noktada öyle anlaşılıyor ki eğer Freud yüzyılın sonuna kadar yaşama şansını bulsaydı bu düşüncesinden dolayı epey pişmanlık duyuyor olacaktı. Çünkü son 15 yılın kısa bir sosyolojik muayenesini yapmaya giriştiğimiz de mutlaka hesaba katmamız gereken ilk birkaç konu başlığı arasında risk ve belirsizlik ve korkular özel bir yere sahip olmak zorundadır.
Sayfa 101Kitabı okudu
Beck ve Giddens gibi 20. yüzyılın önde gelen sosyal bilimcileri 1990'lardan bu yana içerisinde yaşadığımız çağı risk, belirsizlikler ve korkular çağı olarak tanımlamaktadır.
Sayfa 104Kitabı okudu
İlaçlar, sadece tanı ve tedavi bakımından tıp uygulama bir aracı olmayıp aynı zamanda iktisadi faaliyetlerinin ilişkilerin ve politikalarında çok özgün bir örneğini oluşturmaktadır. Daha önemlisi insan sağlığı için hayati öneme sahip olmaları nedeniyle kimi zaman diğer metalardan daha farklı bir yere konulmakta ve bu bakış açısı nedeniyle ilaç üzerinden elde edilen kar göz ardı edilmektedir.
Sayfa 147Kitabı okudu
Reklam
Doğruyu içeren eksik ifadeler, bazen yalan ifadelerden daha tehlikeli olabiliyor Alman atasözü
Aristo'dan itibaren yapılan önemli bir ayrım,üretim sürecinde açığa çıkan ürünlerin iki değeri vardır; kullanım değeri ve değişim değeri. Kullanım değeri ürünün insanların ihtiyacını karşılamak kapasitesini işaret ederken, değişim değeri elimizdeki ürünü başka ürünlerle değiştirme kapasitesine anlatıyor. Bu iki önemli kavramlaştırma diğer bir kavram çiftini önemli kılıyor; üretim düzeyi ve dolaşım düzeyi.
"Hep böyle süreceği sanılır bu gül hikayesinin hep böyle sürer gerçi amma bir gün sonu değişir." Turgut Uyar