Anadolu'da Bir Zamanlar #2

İsmet Bertan
2008
Günışığı Kitaplığı

2018 69. kitabı
En az popüler yabancı fantastik romanlar kadar sürükleyici. Amazon kadınlarını çok güzel anlatmış. Savaşçı ruhlarını, özgürlüklerine düşkünlüklerini, cesaretlerini. İnsana okurken bir feminizm ateşi gelmiyor değil. Yerli bir yazardan ülkemizin topraklarında geçen sürükleyici bir efsane.Okunmasını tavsiye ederim.
2018 2. kitabı
Başı dik, alnı açık olarak onurlu bir yaşamı anlatan güzel bir kitap. Gökte yer, yerde insan, insanda ruh aykırı durur. Dağa vadi, vadiye dere, dereye balık uyar; insan aykırı durur. Esintiye bulut, buluta yağmur, yağmura orman, ormana canlı uyar; insan aykırı durur. İnsanlar kavim kavimdir; kavimler birbirine aykırı durur. Kavimler içinde insanlar; insanlar birbirine aykırı durur. İnsan içinde iyilikler ve kötülükler birbirine aykırı durur. İnsana huzur yoksa kendinden yoktur. Huzuru kendinde arasın. Huzuru bulan kadın erkeğe; huzuru bulan erkek kadına versin. Alınan verilen huzurda barış vardır; barışta da huzur.
2009 1. kitabı
Okunma: 12 Şubat 2009 01:51
Yıllar önce okuduğum harika bir kitaptı. Amazon kadınları hakkımda muhteşem bir hikaye olarak kaldı aklımda. Mitolojik tarzda kitaplar seviyorsanız mutlaka tavsiye ediyorum. Türk bir Yazardan kaliteli bir kitap okuduğumda gerçekten okumaktan zevk alıyorum

İsmet BertanYazar · 14 kitap
İsmet Bertan 1959'da Manisa'nın Alaşehir ilçesinin Piyadeler köyünde doğdu. Yatılı okuduğu Gökçeada Atatürk Öğretmen Lisesi'nin ardından, Erzurum Atatürk Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun oldu. Bir süre öğretmenlik yaptıktan sonra İzmir'e yerleşerek, TRT İzmir Bölge Müdürlüğü'nde çalışmaya başladı. Halen TRT'de eğitim, kültür ve belgesel programları hazırlayan Bertan'ın Hızlı Tosbi adlı ilk çocuk romanı 2005 yılında Çocuk ve Gençlik Yayınları Derneği (ÇGYD) tarafından Yılın Çocuk Kitabı seçildi. Son yıllarda tarihsel gençlik romanlarına yönelen Bertan, eşi ve iki çocuğuyla birlikte İzmir'de yaşıyor.