Güç uyumdur zayıflık uyumsuzluktur. Güzellik uyumdur çirkinlik uyumsuzluktur. Bütün doğada zevk; hisseden bir varlığın uyumlu ve ritimli titreşimlere verdiği cevaptır; acı ise uyumsuz ve ritimsiz olanlara verdiği cevaptır. Annie Besant
Sayfa 33
Hiç şüphe yok ki, iyi ve kötü düşüncelerimizin yoğunluğuna bağlı olarak kendi yarattığımız olaylar her taraftan etrafımızı sararak kendimize ve çevremize refah ve keder veren, iyi ve kötü karmayı oluşturmaktadır.
İnsanlık, bilmedikleri yüzünden sürüklenmektedir... İnsanın hem sevgi ve bilgeliğe ve hem de bilgi ve bağlılığa ihtiyacı vardır.
Sayfa 103·Kitabı okudu
Karmik Kalıplar
Kendi dünya yaşamı ve başarı oyununun, "başrol oyuncusu" gibi yaşayan birey kendini, varlığı algılamaya başladığında, olayların içyüzünü daha net algılar ve böylece gelecek kaderini yaratır.
Sayfa 95·Kitabı okudu
EBEDİ ÖZ'ü tarafından kontrol edilen düşünceleriyle hareket eden ve arzularının esiri olmadan, eylemlerinin meyvesinden vazgeçen o kişinin bedensel eylemleri artık günah barındırmaz.
Sayfa 107·Kitabı okudu
Prof Bain; "İnancın gücü davranışlara yansımasıyla ölçülür" diyor ve devam ediyor... "Karmaya inandığınız vakit yaşamınız saf, güçlü, sakin ve mutluluk verici olmak zorundadır. Sadece kendi eylemlerimiz bizi engeller, sadece kendi kendimize köstek olabiliriz. İnsanlık bir kez bu gerçeği kabul ettiğinde onların kurtuluş gongu çalmıştır. Bilgelikle kazanılan bu gücünü ve bilgeliğini sevgi ile kullanan bir ruh ASLA kendi doğasının kölesi olmaz." Siz de başaracaksınız, O güç içimizde...
Sayfa 122·Kitabı okudu