Caz Ustalarından Liderlik Dersleri

Mayıs 2015
Optimist

2022 64. kitabı
Okunma: 12 Aralık 2022 16:43
Bu hoş, cesaret verici ve çok iyi yazılmış bir kitap. Kişi onu almayı dört gözle bekleyebilir ve yorgun gözlere ve zihne sahip olsa bile, yine de her oturuştan olumlu bir şeyler çıkarabilir. Kitabın tanıtıcı yazısında "liderlik" ve "kuruluşlar" kelimelerinin kullanımı o kadar geneldi ki, çeşitli türden örgütlerin ele alınacağını ummuştum. Bu da kitaptaki "kuruluşlar", "şirketler" anlamına geliyordu ve bu, şirketlerle ilgilenmediğim için beni hayal kırıklığına uğrattı. STK'lar, mahalle organizasyonları ve hatta orkestralar veya klasik oda grupları gibi diğer müzik organizasyonları, doğaçlama değişimden kaynaklanan sayısız başarı örneğini anlamış olabilir ve bu, kitabın çekiciliğini genişletebilirdi. Barrett tezini aktarmayı başarıyor, ancak profesyonel bir müzisyen için kitabın çoğunu oluşturan anekdotlar tekrar ediyormuş gibi gelmeye başlayabilir (ne mutlu ki 7. Bölüm biraz daha ayrıntılıydı); caz çalma ve liderlik yönleri arasında sunulan analojiler spesifik ve incelikli, ancak bir şekilde daha fazlasını ummuştum. Bu nedenle kitabı müzik geçmişi az olanlara daha çok tavsiye ederim. Bununla birlikte, sağlam ama kolay okunan bir kitap ve onunla karşılaştığım için mutluyum. Aslında, öz-farkındalığın ve aktif dinlemenin öneminin yinelenmesiyle ilgili bir şey, beni daha iyi sohbet etmeye ve daha az kişisel bir tartışmaya girmeme yöneltti: "Kendi deneyiminize yakından dikkat ettiğinizde, kendi önyargınızın kısıtlamasını yanı sıra başkalarının tepkilerinin nüansları ve derecelerini de inceleyebilirsiniz. Bu kitabı okuduktan sonra, efsane caz albümleri arasında yer alan " Kings of Blue" albümünü de farkı kulakta dinleyeceğim.
Karmaşaya EvetFrank J. Barrett · Optimist · 20151 okunma

Frank J. BarrettYazar · 1 kitap
Frank Barrett, Ph.D. Naval Post Graduate Akademisi'nde Sistem Yönetimi Bölümü Yönetim ve Organizasyon Davranış Doçent olduğunu. O da Fielding Enstitüsü'nde İnsan ve Organizasyonel Gelişim Programı öğretim üyesidir. Appreciative Sorgulama, doğaçlama ve örgütsel yenilik, örgütsel öğrenme, ruhsal gelişim, bilgi teknolojileri ve bilgi devrimi, küresel çalışmaların toplumsal etkisi Frank'in mesleki çıkarları ve uzmanlık yalan. O kâr kuruluşlar, kar amacı gütmeyen ve hükümet sektörlere danışmanlık yapmaktadır. O yazılı ve sosyal inşacı, takdir soruşturma, örgütsel değişim, caz doğaçlama ve örgütsel öğrenme yaygın olarak dersler vermiştir. O metafor, erkeklik, doğaçlama, örgütsel değişim ve Uygulamalı Davranış Bilimleri Dergisi organizasyonel gelişim üzerine makaleler yayınladı; İnsan ilişkileri; Organizasyon Bilim ve Örgütsel Dynamics yanı sıra çok sayıda kitap bölümü. (D. Cooperrider ile birlikte) 1988. Frank Yönetim Akademisi Organizasyonel Gelişim Bölümünden iyi kağıt ödülünü kazandı bir kağıt yazarlarından oldu: O, "Inter-grubu Çatışma Yeni Bir Yaklaşım Generatif Metafor Müdahale yazdı" Bu Organizasyonel Gelişim en iyi makale ödülünü kazandı ve 2003 yılında Yönetim Akademisi Değişim Bölümü kağıt, "Spontaneity üzerinde Planlama: Değişimin bir Demokratik Teorisi için Jazz Dersler" başlığını taşıyordu. (: Greenwood Kitaplar, 2001 Vermont) O Takdir Sorgulama ve Örgütsel Dönüşüm eş-editörüdür. Frank aynı zamanda aktif bir caz piyanisti. Kendi Trios ve dörtlü lider yanı sıra, o Tommy Dorsey Orkestrası'yla birlikte Birleşik Devletleri, İngiltere ve Meksika'da kapsamlı seyahat etti. - See more at: translate.googleusercontent.com/translate_c?dep... Barrett, Ph.D. Naval Post Graduate Akademisi'nde Sistem Yönetimi Bölümü Yönetim ve Organizasyon Davranış Doçent olduğunu. O da Fielding Enstitüsü'nde İnsan ve Organizasyonel Gelişim Programı öğretim üyesidir. Appreciative Sorgulama, doğaçlama ve örgütsel yenilik, örgütsel öğrenme, ruhsal gelişim, bilgi teknolojileri ve bilgi devrimi, küresel çalışmaların toplumsal etkisi Frank'in mesleki çıkarları ve uzmanlık yalan. O kâr kuruluşlar, kar amacı gütmeyen ve hükümet sektörlere danışmanlık yapmaktadır. O yazılı ve sosyal inşacı, takdir soruşturma, örgütsel değişim, caz doğaçlama ve örgütsel öğrenme yaygın olarak dersler vermiştir. O metafor, erkeklik, doğaçlama, örgütsel değişim ve Uygulamalı Davranış Bilimleri Dergisi organizasyonel gelişim üzerine makaleler yayınladı; İnsan ilişkileri; Organizasyon Bilim ve Örgütsel Dynamics yanı sıra çok sayıda kitap bölümü. (D. Cooperrider ile birlikte) 1988. Frank Yönetim Akademisi Organizasyonel Gelişim Bölümünden iyi kağıt ödülünü kazandı bir kağıt yazarlarından oldu: O, "Inter-grubu Çatışma Yeni Bir Yaklaşım Generatif Metafor Müdahale yazdı" Bu Organizasyonel Gelişim en iyi makale ödülünü kazandı ve 2003 yılında Yönetim Akademisi Değişim Bölümü kağıt, "Spontaneity üzerinde Planlama: Değişimin bir Demokratik Teorisi için Jazz Dersler" başlığını taşıyordu. (: Greenwood Kitaplar, 2001 Vermont) O Takdir Sorgulama ve Örgütsel Dönüşüm eş-editörüdür. Frank aynı zamanda aktif bir caz piyanisti. Kendi Trios ve dörtlü lider yanı sıra, o Tommy Dorsey Orkestrası'yla birlikte Birleşik Devletleri, İngiltere ve Meksika'da kapsamlı seyahat etti. -