...Bu sefalet zincirine vurulmuş köleler yığını bir gün zincirlerini koparıp da bu facianın önüne geçmezse, ortaya çıkacak sosyal patlama, olayları bir vurdumduymazlıkla seyreden diğer insan kitleleri üzerinde nasıl bir etki edecektir? ... Suçlunun; bu sefalet ve çaresizlik, pislik ve ahlaksızlık batağına batmış bu insanlar değil, kanunsuzluklar ve kötü tecrübeler olduğu sonucuna vardım.
“Zayıfa acımak,doğaya ihanettir.”
İnsan ancak sevdiği şeyler uğruna dövüşür. Saygı duyulan şey sevilir. Saygı duymak içinse bilmek şarttır.
...O halde en güçlü olmaktan başka çare yoktur. Çünkü, insanlara kötülük yapılır veya toplumsal yasalara aykırı davranılır ve bu yüzden, karşı koyma zorunluluğu doğarsa, haksızlıklara son vermek için yasalar oluşturulmadığı ve yargıçlar ortaya çıkmadığı müddetçe, anlaşmazlıklar zor çözülebilir. Fakat şurası açıktır ki, işçilerden meydana gelen kitle, tek başına bir işin gücünü belirleyen kişiye karşı başarı için, bir araya gelmeli ve kendilerine temsilci olarak seçmelidir.
Mücadeleden kaçan kimsenin yaşamaya hakkı yoktur.
Tarih
İnsan ancak sevdiği şeyler uğruna dövüşür. Saygı duyulan şey ise sevilir. Saygı duymak içinse bilmek şarttır.
Sayfa 50·Kitabı okuyor