Half Bad Serisi 3

Mayıs 2016
DEX
Sıralamalar

2019 129. kitabı
Bu Nası bi son böyle kadın naptın sen ya ağlattın beni. Çok güzel bi üçleme olmuş tabii ki fantastik en sevdiğim ️ çok basit kolayca akıp giden gündelik bi dille yazılmış hatta fazlasıyla da kibarca ama final bölümü muhteşem çarpıcı kesinlikle çok hoşuma gitti tavsiye ediyorum herkese
Selam(((
2022 107. kitabı
Okunma: 21 Aralık 2022 12:29
Çok uzun zamandır beni bu kadar üzen bir seri okumamıştım. Ben alışmıştım mutlu sonlara. Kahramanlar hep kazanırdı oysaki. Nathan çocukluktan itibaren çok büyük acılar çekdi. Farklı olduğu için. Sevdiklerini öldürdüler, ihanet etdiler. Mutluluğu yakaladığı dediyimiz anda çok daha beteri yaşandı. Kitabın karakterlerin çok kitabın kendisine bağlandım ben. Akıcı bir dile sahip ve sizi kendisine çekiyor. Farklı havası vardı. Okumaktan büyük keyif aldım.
Düşünce
2019 1. kitabı
Yıllar önce kitapyurdunun yolladığı mini tanıtım kitapçığıyla tanıdım bu seriyi. İyiki de tanımışım. Okumayı başladığımdan beri ruhumu en doyuranlar listesine girecek bir seri oldu. Belki mükemmel ya da aşırı orjinal bir kurgusu yoktu ama mükemmel bir şekilde kendini anlatan bir karakteri vardı. Nathan. Öyle ki kitabın son sayfalarını okurken keşke şöyle olsun demeye takatınız kalmayacak sadece tutmaya çalıştığınız yaşlarla üzüleceksiniz haline. Bir karakteri sonuna kadar anlamanın tanımanın hazzını yaşayacaksınız. Çok büyük karşılasmalar müthiş sürprizler olmayacak ama gerçekci ve acı bir şekilde ilerleyecek hikaye. Bir ergen serisi olarak - çünkü birçok karakteri ergendi- size ergen kliselerinden uzak oldukca karanlık ve ayakları yere bakan bir hikayeydi. Seri ilerledikce gittikce olgunlaştı ve ciddileşti. Akıcılık desen su gibi. Bu hikayedeki tek pişmanlığım marcusla daha fazla vakit gecirememek oldu. Hepsi birbirinden farklı yazılmış ayakları yere basan, bir çok karakter okuyacaksınız. Van,gabriel, arran, nesbitt, celia,mercury,ledger ve marcus... Okuyun kardeslerim. Mutlaka okuyun.Son satırları okurken yanınızda bu kitabı okuyan biri daha olsa da beraber ağlaşsak diyeceksiniz.
2020 74. kitabı
Okunma: 09 Temmuz 2020 14:30
Bela -Vahşi - Kayıp Bu seriyi okumadan önce beklentim yüksekti ve gerçekten de tüm beklentilerimi karşıladı ben genel olarak 3 kitabı da severek ve hiç sıkılmadan okudum Macera ve Fantastik ögeler hiç eksik olmadı. Vampirler ,melekler gibi alışık olduğumuz konulardan farklı olarak bela serisinde cadılar var Ak cadılar, kara cadılar ve Nathan (hem baş kahramanımız hemde kendisi yarı ak yarı kara türünün tek örneği) onun hayatını yani maceralarını okumak çok güZeldi ama keşke sonu farklı olsaydı G.
2025 10. kitabı
Okunma: 21 Mart 2025 22:33
Bu seri oldukça kolay okunan, fantastik ögeler olsa da cadılık ve büyücülükten daha çok karakter ve olay analizleriyle ilerleyen güzel bir üçlemeydi bence ve oldukça da özgün. Son kitaba kadar beni pek de yükseltmemişti ama bu kitabı okumak diğerlerine göre çok daha zevkliydi. Sadece genel olarak serinin sorunu çok büyük olaylar olmaması. Mesela son kitapta onca süre boyunca beklenen savaşın bu kadar kısa sürmesi ve böylesine bir anda sonlanması hiç hoş değildi. Bu yüzden çok çok daha kötü bir puan verecektim ama kitabın sonu…. Yani gerçekten ağlamaktan helak oldum. Çok dokunaklı bir sondu her anlamda. Son kitaba kadar alıp okumaya çok da değmez hani diyebileceğim bir seriydi ama bence bu son için değer ya. Okunası güzel bir hikaye.
2021 42. kitabı
Önemli uyarı: seri içerisinde lgbt teması içeriyor ve bu biraz ikinci kitapta ağırlıklı olarak da son kitapta var. 18 yaşından küçük okuyucuların kesinlikle okumasını tavsiye etmiyorum ve bu konuda hassasiyet sahibi insanlar için tam bir vakit kaybı.
2021 12. kitabı
(SPOİLER) Kelimelerin kifayetsiz kaldığı bir son hazırlamış yazar bize. Serinin ilk kitabından beri Nathan'ı hissederek, onunla gelişerek, onunla büyüyerek son kitaba geliyorsunuz. Umutla beklediğiniz, sonda okumak istediğiniz şeyleri gösteriyor arada yazar sona gelmeden önce. Hatta son sayfalara gelmeden önceye kadar içimizdeki o umudun ateşini közlüyor. Ta ki son kısma kadar. Gabriel... Kültürlü, nazik, düşünceli, iyi bir insan ve mükemmel bir arkadaş; bir sevgili... Aralarındaki o minik de olsa varlığını koruyan sınırın kalkmasıyla Nathan ile arkadaşlıktan öteye geçebildiler ki ikinci kitaptan beri heyecanla bekliyordum bunu -Annalise'ten hiç hoşlanmamıştım- ancak yazar mutluluğumuzun fazla uzun sürmesine izin vermedi. Yazar belki de 'gerçek hayattan kaçamazsın seni gelir hayal dünyanda da bulur' demek için kitabın sonuyla insanı kendine getiren bir tokat vuruyor okuyucularına. Seride gelecekle ilgili kötü olan tüm görüler gerçekleşiyor ancak güzel ve huzurlu olan görüler ise gerçekleşmiyor. Gerçekleşmeyen tek görünün mutlu ve huzurlu olan bir görü olması... Bunun hakkında ne hissetmem gerektiğine karar veremiyorum ama şunu diyebilirim ki bu seri fantastik bir kitap serisi olmasına rağmen gerçek hayatın ta kendisi gibiydi. Yazar seride ilk kitaptan beri görülerin gerçekleşmeyebileceğini söylettiriyor bazı karakterlere ve aslında şimdi bakınca yazarın bizi bunlarla sona hazırladığını görüyorum. Sonda Gabriel en çok ölmemesi gereken karakterlerden biriydi ve Van da aynı şekilde. Nathan zamanında büyük ayıplar yaptı Gabriel'e, onu çok üzdü ve yine de her şeye rağmen Nathan'ı sevmeyi bırakmayan Gabriel'in, hayatını Nathan yüzünden kaybetmesi çok sarsıcıydı. Nathan'a gelirsek, insan yine de kızamıyor ona çünkü seri boyunca büyük travmalar atlatıyorsunuz birlikte ve
2021 6. kitabı
Serinin son kitabı Kayıp’ta,yazar sanki bir şeylere son verirken aynı zamanda Nathan ile daha çok yakınlaşmamızı,onu daha yakından tanımamızı istemiş.Öyle ki Nathan’ın her bir sahnede anlattıklarını kendi içimde hissettim desem yeridir.İlk iki kitapta hedeflenen asıl amaç,yani ittifak ve meclis savaşını okuyoruz bu kitapta.Spoiler vermeyeceğim ama bazı şeylerin düşündüğüm gibi,bazılarının ise aklımın ucundan geçmeyecek şekilde buruk olarak sonlandığını söyleyebilirim. Diğer kitaplar gibi yine sıkılmadan okudum kitabı ama Vahşi’deki gibi tüm olaylar yine sonlara sıkıştırılmış hissinden de kurtulamadım.Nathan,gerçekten yaşadığı her şeyi size o kadar iyi aktarıyor ki yaşadığı her şeyi birlikte yaşıyorsunuz.Yazar fantastik ögeler dışında hayatın içinden birçok duyguyu da kitaba entegre etmiş ve ben buna bayılarak okudum her kitabı.Hiç beklemediğim,kalbimi çok kıran bir sonla bitirmiş,gözyaşlarımı tutamadım son sayfalarda açıkçası.Fantastik seviyorsanız bu seriyi mutlaka okuyun derim.

Sally GreenYazar · 4 kitap
Selam - Ben Half Bad'ın yazarı Sally Green'im. Bu, Mart 2014'te Penguin tarafından yayınlanacak olan ilk kitabı - ve bir dizi üçlü arasında ilk. Ocak ayında bir acenteye Half Bad göndererek (ve bir acente alarak - harika Claire) ve daha sonra Mart ayında Puffin (İngiltere) ve Viking (ABD) ile anlaşma yapmayı kabul ettikten sonra, 2013'te bir felaket yaşadım. Nisan ayında yapımcı olarak Karen Rosenfelt'le birlikte Fox 2000 ile bir film anlaşması yapmaya karar verdim (google her!). O zamandan beri Half Bad daha fazla ülkeye satıldı ve Half Bad'u düzenlemekle meşguldüm ve üçlemenin ikinci kitabı üzerinde çalışmaya başladım. Kuzeybatı İngiltere'de yaşıyorum. Okumayı, ülkede yürümeyi ve kahve içmeyi çok isterim (fakat bilemiyorum imkansız - ben bir bağımlıcıyım)! Çevrimiçi dünyam Kasım 2013'ten itibaren halfbadworld.com adresinde olacak, ancak o zamana kadar Wattpad'de beni ve Half Bad'ı bulabilirsiniz.