Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Keçiyi Beklerken Gönderileri

Keçiyi Beklerken kitaplarını, Keçiyi Beklerken sözleri ve alıntılarını, Keçiyi Beklerken yazarlarını, Keçiyi Beklerken yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Minyonlarca insanın ölmesinden sonra sıradan insanların yaşamı ucuzlaşmıştı.
Ve bilek gücüyle yapılan işi sev. Geriye kalan işlerin hepsi sıkıcı. Çeneni çalıştırmak bir iş değildir. Çene çalmak, kendimize saygı duymamamızdandır,çünkü insan hep rüzgara konuşur ama rüzgarda hiçbir şey duyamazsın.
İşçinin konuşmasıKitabı okudu
Reklam
Ama avludan geçerken sana nefretle bakan gözleri görmek yine de rahatsız ediciydi. Bu gözler bir köpeğin gözleri de olsa. Bugüne kadar benden hiç kimse nefret etmemişti..
Tatsızlıkların ertelenmesinden daha kötü bir şey yoktur..
“Ve bilek gücüyle yapılan işi sev. Geriye kalan işlerin hepsi sıkıcı. Çeneni çalıştırmak bir iş değildir. Çene çalmak, kendimize saygı duymamamızdandır, çünkü insan hep rüzgâra konuşur, ama rüzgârda hiçbir şey duyamazsın.”
“ Yaşamın üzerine üzerine git,” diyordu birisi. “ Ama önce sürünerek, tıpkı hücuma kalkar gibi,”diye ekliyordu diğeri.“ “Önce sürünerek git, sonra da saldır.”
Reklam
Ve bilek gücüyle yapılan işi sev. Geriye kalan işlerin hepsi sıkıcı. Çeneni çalıştırmak bir iş değildir. Çene çalmak kendimize saygı duymamamızdandır, çünkü insan hep rüzgâra konuşur, ama rüzgârda hiçbir şey duyamazsın.
-Çalışmazsan açlıktan ölürsün’ dedi, Sırık bilgece bir tonla. -Yemek çalmak mümkündür elbette. Ama ya eşya çalmak? -Bunlar küçük şeyler. -Büyük şeylerin kriteri nedir? -Bunu kimse bilemez
Dün yemekhaneden kaşık yürüttüm.. Annem çalmanın günah olduğunu söyledi. Oysa kendisi de fabrikadan iplik getiriyor.
..Ama ben dişlerimi sıktım ve oralı bile olmadım, sanki yakılan, bir kez okumak için çoklarının savaş ganimeti kasatura ve benzeri şeyler dahi vermeye razı olacağı Alexander Duman’ın kitabı değildi..
Reklam
"İnsan hep rüzgara konuşur, ama rüzgarda hiçbir şey duyamazsın."
"Etrafıma bakınca ne sokakları tanıyordum ne de evleri. Sanki her şey tanıdık ama aynı zamanda yabancıydı bana."
192 syf.
9/10 puan verdi
Savaşta babalarını kaybettikleri haberi gelen iki kardeşin babalarının savaştan dönmesinden sonra yaşadıkları, ağabeyin dilinden anlatılıyor. Babadan sonra öldü sanılan kayıp dayı da gelir ve birlikte savaşın etkilerinin olmadığı başka bir şehre taşınma kararı alırlar. Çünkü yaşadıkları yerde savaş artığı malzemeler hayatın içindedir ve çocuklar bu malzemelerden dolayı tehlikededirler. Mayınlı arazide patates toplayıp hurda haline gelmiş araçlarda oynamaktadırlar. Ayrıca babasız yaşamaya alışan çocukları disiplin altına almak için de taşınmak önemlidir. Oldukça akıcı bir dile sahip roman 2. Dünya Savaşından sonra Sovyet Rusya'da savaşın etkilerinin uzun yıllar sürdüğünü göstermekte. Kitabın anlatım tarzı, özellikle çocukların ailedeki eksiklikleri ve yoksulluğu normalleştirmesini, bu ortamda insani davranış kalıplarının ortadan kalkmasını o kadar basit anlatıyor ki okurken bazen anlatılanlar normalmiş gibi gelebiliyor. Sonuç olarak savaştan galip çıkan Sovyet Rusya'da yaşananların anlatıldığı bu kitap bize savaşın kazananlar için bile ne kadar kötü olduğunu, çocukların ise her ortamda çocuk olduğunu çok güzel anlatmış yazar. Ayrıca kitabın etkili bir sona sahip olduğunu da belirtmeliyim.
Keçiyi Beklerken
Keçiyi BeklerkenYevgeniy Panteleyeviç Dubrovin · Evrensel Basım Yayın · 201546 okunma
Anasına Bak...
Dün yemekhaneden kaşık yürüttüm... Annem çalmanın günah olduğunu söyledi. Oysa kendisi de fabrikadan iplik getiriyor.
Sayfa 63 - Evrensel
32 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.