Yazarın okuduğum ilk kitabı. Kalemi ve anlatımı hoşuma gitti. İçerik olarak savaş ve mitoloji kitaplarına pek severek okumasamda bu kitap baya akıcı geldi. Tavsiye ederim kitapla kalın sevgiler.
KehanetHayati Umut Sönmez · Gece Kitaplığı Yayınları · 20194 okunma
Kitabi okurken ilk başlarda zorlandım ve biraz uzun sureli bir okuma oldu. Kitap diger kitap boyutlarından büyük ve biraz kalındı.
Anlamini bilmediğim kelimeler çoktu. Ama okudukça sular gibi akıp gitti.
Not alarak, kitapta gecen tarihi yerleri hep arastirarak ilerledim. Birazda ondan dolayi uzun sürdü kitabi bitirmem. Cok guzel bilgiler edindim. Konusu oldukca genis bir kitap .
Öyle oldugu içinde karatrerler çok fazlaydı.
Yazarımız kitapta her tele dokunuş yapmış diyebilirdim. Edebiyat, Aşk, Savaş.
Şifalı Bitkilere bile değinilmiş..
Kitabin konusuna gelince hikayede Asur, Babil, Greek ve Roma Krallıkları arasındaki savaşlar, kurulan ittifaklar, insanlara nasil zulüm ettikleri , yasanan güzel aşklar anlatılmış. (Kitapta Berdar Usta vardi. Onu oyle bir sekilde öldürdüler ki akıllardan çıkmıyor. Boyle bir vahşet olamaz dedirtti kitap bana).
Kitabin adi Kehanet. Ama baslarda bu kehanetten bahsedilmemiş. Okudukça o kehanete adım adım ilerliyoruz ve Kehanet'i yaşıyoruz. Oyle bir Kehanet ki şaşırtıcı ve sonu cok farklı.
Kitabi cok beğendim
Kurgusu oldukca zahmetli bir kitap. Yazarımızın belli ki tarih bilgiside oldukca iyi.
Sayesinde cok guzel tarihi yerler ogrendim.
Okumanızı öneririm.
KehanetHayati Umut Sönmez · Gece Kitaplığı Yayınları · 20194 okunma
Uzun bir okuma süreciydi. Çünkü kitap diğer kitaplara göre daha büyük bir kesime ve küçük bir yazıya sahip. Öyleki okurken kitabın cildini korumak neredeyse imkansız. Bunun yanında ne kadar mistik kitapları sevsemde, uzun felsefi cümlelere yer vermilmesi okumayı zorlaştırmaktadır. Ayriyeten ağır bir dile sahip iken bazı diyalogların buna tezat oluşturarak kolay olması, kitap ikilemde kalmış hissi veriyor. Yinede bugüne kadar okuduklarımın arasında farklı bir hikayeye sahip.
Gelgelelim konusuna.
Başlarda kehanetten söz edilmesede, kehanet okura sayfa sayfa işlenmektedir.
Hikayede Asur, Greek, Babil ve Roma krallıklarının nasıl birbirleri ile savaştıklarını, ittifak kurduklarını ve birbirlerinin insanlarına zulüm ettiklerine şahit oluyoruz. Tüm bu krallıklar arası kargaşanın asıl sebebi Mason bankasının sahibi Bay Phaldor’dur. Gelin görün ki kendisinin güttüğü menfaat hiçte beklenildiği gibi değildir.
❤
"Kal, bekle" demeyenin
Bilakis kendi özlemidir kendi eliyle uğurladığı!
❤
Sevmek için gittim, "Kal" diyemedi!
❤❤
Bir "Sevi"yi anlamak,
Bir yaşam harcamaktır.
Harcayacaksın! Sen de harcayacaksın!
Hayati Umut Sönmez, 16.02.1986 Cizre'ye bağlı Derbaciya (Kurumcu köyü) doğumludur. Eğitimini, 1997-2001 yılları arasında Kurumcu Köyü İlkokulunda öğrenim hayatına başlar. Daha sonra sırasıyla 2001-2003 yılları arası Cizre YİBO ve 2003-2005 yılları arasında da Cizre Lisesi okullarından mezun olup yükseköğrenimini de 2008-2012 yılları arası Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Edebiyat Fakültesi, Felsefe Bölümü'nde tamamladı. 2012-2013 yılları arasında Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, Eğitim Fakültesi Pedagojik Formasyon eğitimini başarıyla tamamlayarak aktif eğitimini bitirir. 2013 yılınnın sonlarına doğru da Rehber öğretmenlik sertifikasını alarak iş hayatına kapılarını açar.
H. Umut'u şiir yazmaya iten asıl neden, yitik sevdanın kör okuyla kendi varoluş bilincine varmasıyla beraber felsefenin verdiği renkli perspektiflerle veya kendi alanındaki değerleri şahsiyetlerin tesiriyle edebi kişiliği öncelik kazanır. Yazarlığıyla da ön planda olur. Bu manada Cizre Postası gazetesinde köşe yazarı olarak çalışır ve 14 tane makale yazarak Cizre Postası adlı gazetesinde yayımlanır. Ve halen de aktif olarak bu gazetede köşe yazarlığı yapar.