Kelebeğin Döngüsü

Edebiyatist Yayınevi
9786058199675

2020 11. kitabı
Okunma: 22 Nisan 2020 09:30
Kelebeğin Döngüsü kitap yorumu Herkese merhabalaaar . Aslıhan Güven’in kaleminden Kelebeğin Döngüsü kitabıyla geldim bugün. Kitabı bitireli aylar oldu aslında ama kendimi hazır hissetmedim yorum yazmak için.Hala da hazır hissetmiyorum ancak bir yerden başlamak lazım her zaman , değil mi ?.. Kitabı okurken bizlere ana karakterimiz Baksel eşlik ediyor.Olanları onun gözünden görüyor, hisleriyle cümleleri yaşıyoruz.Neden yaşıyoruz dedim ? Çünkü bir zamanlar Türkiye’de yaşananları , haksızlıkları ; babasından ayrı kalan bir kızın gözünden görüyoruz. Konuya değinince ne demek istediğim anlaşılacak. Baksel; New York’ta eşiyle birlikte yaşıyordu.Baksel bir doktordu , sonunda hayalleri olan mesleğine kavuşmuştu.Zorlu yolları aşmıştı.Bir gün yakın zamanda onu ziyarete gelecek olan hastasının da isminin Baksel EGELİ olduğunu ve annesi ile babasının mesleklerinin aynı olduğunu öğrenmişti.Böyle bir tesadüf, onun şaşırmasına ve elinin ayağına karışmasına neden olmuştu … Baksel’e babasının bıraktığı emanetle başlayan bu yolculukta ; konuşurken çekinilen , zor ve baskılı günlerin üzerindeki tozlar kalkacaktı ve Baksel artık araştıracaktı.En önemlisi de sorgulayacaktı… Kitabı okurken 80’ler döneminde yaşamasam da yaşamış gibi hissettim.Yaşanan acıları hissetmiş gibiydim.Okuduklarıma inanamadım.Kitaptaki umut duygusu öyle güçlüydü ki okurken “Umutların asla kesilmeyecek ve güzel günler gelecek” fikrinin öne çıkmasını çok sevdim. Yazarımız zamanında yaşananları bizlere hissettirirken kitaptan kopmayalım diye gizem kokan bir olay örgüsü yaratmış.Hislerini paylaşmış , bizlere de yaşatmış.Doğru bir seçim olduğunu düşünüyorum.Samimi ve sıcak bir kitaptı , bu sebeple okurken keyif aldım. Kitap beni
2020 33. kitabı
Okunma: 09 Nisan 2020 19:25
New York’ta çocuk doktoru olan Baksel Egeli...Yıllar önce cunta yönetimi tarafından düşünce suçlusu olarak hapse atılmış bir baba; yazar Hüseyin Egeli...Bir gün sekreteri Ninadan, cuma günü randevusu olan hastanın Baksel Egeli olduğu baba adı Hüseyin anne adının ise Nermin olduğunu duyunca şaşırır. Böyle bir şey mümkün olabilir mi? İsmi soyismini geçin anne baba ismi bile aynı. Derken yıllardır görmediği babasının en yakın arkadaşı Yiğit çıkagelir. Bunların arasında bir bağlantı olabilir mi. Peki yıllardır tanıdığını sandığı kocası Harun aslında kimdir? 80’lerden bugüne yarının umutlarına taşınan bir yapıt... Baksel Egeli’nin hayatını okuduğumuzu düşünürken aslında 80’ler de olan olaylarıda anlatıyor kitap. Bir solukta bitirebileceğiniz. Elinizden düşürmeyeceğiniz bir kitap
2020 15. kitabı
Okunma: 19 Mart 2020 19:46
•Kelebeğin Döngüsü• |Kitap Yorumu| • • Aslıhan Güven’den 80’lerden bugüne,bugünden yarının umutlarını taşıyan harika bir kitap yorumu ile ben geldim. Kitabı okurken zaman nasıl geçti anlamadım,keyifle okuduğum çok güzel bir kelebek . New York’ta çocuk doktoru olan Baksel Egeli,huzursuz giden bir evlilik ve ideaları ile monoton bir hayat... Yıllar önce cunta yöntemi yüzünden düşünce suçlusu olarak hapse atılan bir baba;Yazar Hüseyin Egeli... Olağanüstü randevu ve sürpriz bir aşkla ,kendi sınırlarını aşan kendisi,ailesi ,ülkesi ile ilgili geçmişi ile yüzleşen cesur ve güzel kadın... Doğruluktan,insan olmanın onurundan vazgeçemeyenlerin ortak geçmişi ile bir araya gelen arkadaşlıklar... Geçmişte milyonlarca insanı susturan sinmesine izin veren tarihe tanıklık ederken ,o tarihin yıkıp geçtiği insanların unutulmaz düşüncelerinde ince serzenişlerini ,seslerini buluyor. Bulduğu o sesler hepimizin içinde yükselen umut ve barış dolu zamanlara dönüşüyor . • • Kelebeğin Döngüsü;hiç bir şeyin geç kalmadığımızı bize hatırlatan ,günümüzü şekillendiren ortak yaşanmışlıkların özgün ,akıcı ve merak uyandırıcı hikayesi ve usta kalemiyle yoğrulup,zihnimde kelebeklerin,yüreğimde çiçeklerin açtığı bir yolculuktu. Sevgili @draslihanguven Ben #kelebeğindöngüsü ‘nü çok sevdim,yüreğimde kelebekler uçuşturduğunuz için teşekkür ederim.Kaleminize ,yüreğinize sağlık,kaleminizin devamını merakla bekliyor olacağım . Sizlerde bu muhteşem hikayeye şans verip kitabı temin edip okumalısınız. #alıntı Yazmak;insanın kendisini,yaşadığı toplumu ve hatta dünyayı keşfedebileceği engin bir yolculuk gibiydi .İlk yolculuğu kendine yapmak her zaman en zoruydu. #alıntı İnsan kelimesinin kökeninde “unutan”anlamı varmış.Belki de tekrar tekrar dünyaya geliyoruz ve yeniden acılar çekmeye başlayacak bir insan olmanın
2024 14. kitabı
Okunma: 20 Ocak 2024 23:18
Kelebeğin döngüsü Düşünce suçlusu olarak hapse atılmış Yazar Hüseyin Egeli'nin kızı Baksel'in yaşadığı,hissettiği durumlar,babasının hapse girmesi sonucu yaşananan olaylardan kitapta bahsedilmektedir. Babasının hapse girmesinden belli bir yıl sonra Türkiye'den ayrılıp Harun ile evlenip beraber Newyork'a yerleşme kararı alır ve orada çocuk doktorluğu yapar. Harun ile evlilikleri ilk zamanki gibi ilerlemez ve zamanla aralarına soğukluk girer kötü giden bir evlilik süreci başlar. Hastane de çalışırken randevu listesinde kendi adıyla aynı isim soyisimli bir hastayı farkeden Doktor Baksel anne ve babalarının da isimlerinin aynı olduğunu farkedip kendi iç dünyasında bu tesadüfü düşünmeye başlar. Baksel'in babası 7 yıl önce kalp krizi sebebiyle ölmüştür. Ölmeden önce de Yiğit'e kızına ulaştırmayı için bir anahtar teslim etmiştir. Hikayenin ilerleyen kısmında çocukluk arkadaşı Profesör Yiğit, Baksel'e babasından kalan bir anahtar vermek için Newyork'a gelir. Yiğit’in Türkiye'ye dönmesiyle ve Harun ile evliliğinin bitmesiyle Baksel de artık kendi ülkesine geri dönme kararı alıp bu anahtarın neden verildiğini öğrenmeye çalışır. Hikayenin sonunda ki ters köşeler beni şaşırttı bir yandan da çok mutlu etti. Spoi vermek istemiyorum ama Harun'nun da işin içinde olması beni bayağı şaşırttı. Ama Babasının yerini de direkt söylemesi sevindirdi diyebilirim. Benim için çok güzel bir okumaydı sonunun güzel bitmesi çok hoşuma gitti. Sanki gercekte yaşanmış bir olayı okuyormuş gibi hissettim o kadar içten ve samimi bir şekilde yazılmıştı. Naciye'nin kitapta Ege şivesi konuşması vs hepsi çok güzeldi. Yazarımızın ve yayınevinin emeğine sağlık kesinlikle bu güzel kitabı siz de okumalısınız. 🩵
1000k
2024 11. kitabı
Okunma: 03 Mart 2024 19:23
#Okudum #KitapYorum #KelebeğinDöngüsü #AslıhanGüven #EdebiyatistYayınları #Roman #286sayfa Merhaba arkadaşlar, Bugün sizlere Edebiyatist Yayınlarından çıkan, doktor ve yazar Aslıhan Güven'e ait "KELEBEĞİN DÖNGÜSÜ" isimli romanla geldim. Daha önce "CEVDETGİLLER" i okumuş, incelemesini yapmıştım. O da çok çok güzeldi. Sevgili yazarımızın üslubu, yazım tekniği, inceliği, konulara hakimiyeti her gruptan, her yaştan insana hitap ediyor. Öyle sıcak, öyle yumuşak, öyle içten ki dili!.. Hiç sıkılmadan, keyifle ve sanki çok lezzetli bir yiyeceğin etkisinde kalmış gibi, ağzınızda bıraktığı o eşsiz tatla son sayfaya kadar geliyorsunuz. Roman bittiğinde; kitap kapağını istemsizce okşadım. Küçük Baksel'in başını elleme niyetiyle. Her bir sayfa canlıydı gözümde. Tüm karekterlerin nefesini, sesini, görüntüsünü hissedebiliyordum. Zihnimin arka planında yeni bir pencere açılmış, bu eşsiz filmde benim de payım rolüm varmış ve vakti gelince ben de oyuna dahil olacakmışım gibi. Bu başarılı bir kitabın okura verdiği ortak kaderin, bağın ödülü olsa gerek. Aslıhan Güven'in "KELEBEĞİN DÖNGÜSÜ" adlı romanı, YazarEvi'nin 2019 yılı için oluşturduğu özel koleksiyonun bir parçası. Bir yıla yakın çalışması sonucu yayına hazırlanmış. Kaliteli okur, kaliteli kitabı gözünden tanır. Zira beni sımsıkı sardı, içine aldı. Kâh düşündürdü, kâh ağlattı, kâh gülümsetti. Bir gezi balonunda seyehate çıkardı. Kendi çocukluğumdan, Ankaram'dan izler taşıyan bu eser, ziyadesiyle memnun etti. Doğduğum, büyüdüğüm Cebeci Semtini, bir sokak yakınında Siyasal Bilgiler ve Hukuk fakültesini, mermer merdivenli Mahmutoğlu Apartmanını, Yazgan Sokağı, Perşembe Pazarını, güle oynaya giderken burnumu tıkadığım köprü altının kesif, keskin kokusunu, dönerken kirazdan küpelerimi, küt kısa kâküllü saçlarımın rüzgârda dans
2026 26. kitabı
Okunma: 17 Şubat 2026 16:48
Kitabın adı:Kelebeğin Döngüsü Yazarın adı:Aslıhan Güven Sayfa sayısı:288 1980'lerden bugüne, bugünden yarınınumutlarına taşınan bir kitap. Kitabımız hiçbir şey için geç kalmadığımızı bize hatırlatan,günümüzü şekillendiren ortak yaşanmışlıklarımızın özgün bir hikâye ve yetkin bir dille harmanlandığı zihinlerimizde kelebekler uçuşturan bir roman.