Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kelime-i Tevhid'in Anlam ve Şartları

Faruk Furkan

Kelime-i Tevhid'in Anlam ve Şartları Gönderileri

Kelime-i Tevhid'in Anlam ve Şartları kitaplarını, Kelime-i Tevhid'in Anlam ve Şartları sözleri ve alıntılarını, Kelime-i Tevhid'in Anlam ve Şartları yazarlarını, Kelime-i Tevhid'in Anlam ve Şartları yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
لا اله الا الله Cenneti vacip cehennemi haram kılan kelime…
“En sevdiğim insan bana kusurlarımı hatırlatan insandır”
Reklam
Putları ve putlaşan insanları deviren, Allah‘ın otorite ve egemenliğini hiçe Sayan tağutların tahtlarını sarsan; kendisi için peygamberlerin gönderildiği, kitapların indirildiği, uğruna kılıçların çekildiği kanların akıtıldığı ve nice şehitlerin verildiği sahibinin tepesinden kılıcı kaldıran malına, canına ve ırzına dokunulmazlık getiren eşsiz bir ifade…
Peygamber Efendimizin (sav);
"Münafığın alameti üçtür: Konuşursa yalan söyler, söz verirse durmaz, ona bir emanet verilirse hainlik eder."
Müslim
Reklam
Hz. Ömer der ki:
"İslam içinde cahiliyeyi (şirki, küfrü vb. şeyleri) bilmeyen kimseler yetiştiğinde, İslam'ın kulpları bir bir sökülecektir.
Üstat Said Havva şöyle der;
Demokrasi" ismiyle anılan idare tarzı da buna girer. Çünkü demokrasi, parlamento veya başka bir meclisle idarenin yürütülmesi ve sözün çoğunluğa ait olmasıdır. Bu meclis, dilediği bunların bizzat kendilerinin belayı defettiklerini ya da kaldırdıklarını itikat ederse, o zaman büyük şirk olur. Çünkü bu Allah'tan başkasına bağlanmak demektir."
İbn-i Kesir der ki;
"Eğer siz Allah'ın şeriatından başkalarının sözlerine döner ve bunu Allah'ın emrinin önüne geçirirseniz -ki bu şirktir- sizler de müşrik olursunuz."
İbn-i Kayyim (rahimehullah) şöyle der:
"Şirk çeşitlerinden biri de, ölüden bir şeyler istemek, ona sığınmak ve ona yönelmektir. Ölmüş kimsenin ameli kesilmiştir. O, kendine zarar veya fayda veremediği gibi kendisine sığınan ya da kendisinden Allah katında şefaat isteyen kimseye de yardım edemez."
Reklam
Rasulullah (s.a.v) Rabbine şöyle yakarır:
"Allah'ım! Bilerek şirk koşmaktan sana sığınırım. Bilmediğim şeyler hususunda da senden bağışlanma dilerim."
Tirmizi
İbn-i Teymiye der ki:
"Hariciler, ümmeti öldürme, o ümmeti tekfir etme ve bid'at işleme açısından insanların en belirginleri idiler. Sahabe arasında gerek Ali (r.a.) olsun gerek diğerleri, hiç kimse onları tekfir etmemiş aksine haddi aşan ve haksızlık yapan Müslümanlar hakkında uyguladıkları hükümleri onlar hakkında da uygulamışlardır."
"Bu hadiste yer alan "küfür" kelimesi ile onun sözlük anlamı olan nankörlük kastedilmiştir."
Kelime-i Tevhid'in Anlam ve Şartları
Kelime-i Tevhid'in Anlam ve Şartları
E.

E.

@Dn_Esra
·
09 Ocak 18:55
Peygamber (s.a.v) buyurur ki:
"İnsanlarda iki özellik vardır ki, bunlar onlar hakkında küfürdür; Nesebe dil uzatmak, ölüye yaka paça yırtarak ağlamak (niyaha)."
Müslim
428 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.