Yaşlı Bir Adam ve Sıska Bir Köpeğin Sıcacık Dostluğu

Michele Serra
2022
Timaş İlk Genç

2022 94. kitabı
MICHELE SERRA / KEMİK - Timaş Yayınları’nın ilk genç kategorisinde bulunan Kemik kitabının kapağı ve iç sayfaları o kadar tatlıydı ki okurken çizimlere bakmaktan kitabı okuyamadım diyebilirim. Kapağında da yazdığı üzere ‘yaşlı bir adam ve sıska bir köpeğin sıcacık dostluğu’nu konu edinen bu kitabı gerçekten çok sevdim, çok sevimli bir kitaptı. Zayıf, sıska bir köpek, ormanda yalnız yaşayan yaşlı bir adama kendini gösteriyor. Yaşlı adam bu köpeğe yaklaşmaya çalışıyor ve ona sürekli yemek bırakıyor fakat köpek hiç oralı olmuyor. Hatta hayalet gibi ortadan kayboluyor. Yaşlı adamın çok sevimli bir torunu da var, yaşlı adam bu tatlı köpeği Lucilla yani torunu ile tanıştırmayı çok istiyor fakat köpek bir türlü adama yanaşmıyor.. Daha sonra bazı rüyalar devreye giriyor ve binlerce yıl geriye gidiliyor.. Kitabın genel konusu bu şekilde. Tam olarak ‘bir oturuşta okuyup bitirilebilecek kitaplardan’ biri. Ben çok sevdim, çok akıcı ve sade bir dili vardı. Hiç sıkmadı, kısa bir sürede bitti. 10 yaş ve üzeri herkese tavsiyemdir bu kitap Sonu da çoook tatlıydı.. söylemeden geçemeyeceğim.
Çocuk Kitapları
2022 64. kitabı
Okunma: 03 Temmuz 2022 17:20
"İnsanlar sürekli koşarlarsa hiç durmadan konuşurlarsa ve hiç durmadan çalışırlarsa hiçbir şey öğrenemezler. Bazen zamanı durdurarak bir şeyler öğrenmek gerekir."Michele Serra Yaşlı bir insanı yaşlı bir köpek tekrar hayata bağlıyor.
2025 25. kitabı
Kitap bu yüzyılı anlatıyor emekli bir italyan dedemiz(yazar italyan olduğu için yoksa mekan belirtilmiyor) sabahları kalkıp telefonunu e postalarını kontrol ediyor kahvesini yapıp içiyor şeklinde bir rutini var. Kitap durum kitabı ve ben durum okumayı sevmem diyalog severim ama çocuk kitabı okduğu için durum tolere edilebiliyor fakat çocuk olsaydım tolere eder miydim bitirmek için mi bitirirdim bilmiyorum. Aile arasında sıcak bir ilişki yok sadece dede torun arasında var ki ben bu tarz “zerdali dedemle bir yıl” ı daha çok beğenmiştim en azından aile de sürece dahil olmuştu. Sonuç olarak ebeveynler olarak çocuk kitabı okuduğumuz grupta okunabilir sorunsuz kitaptır ama vavvv değildir kategorisne giren bir kitap olmuştur.
2023 27. kitabı
Okunma: 09 Haziran 2023 13:31
Yine keyifli bir çocuk kitabı okudum. Yetişkinlere de söyleyecek çok sözü olan bir çocuk kitabı. İster çocuk kitabı olsun ister yetişkin, yabancı yazarların kitaplarını okurken en çok çevirmeni merak ederim. Çeviri kaygısı yaşarım. Bu kitap ustaca çevrilmiş, verilmesi gereken mesajları tüm derinliği ile okuyucuya sunmuş.
Çocuk Kitapları

Michele SerraYazar · 1 kitap
Michele Serra, en çok İtalyan Komünist Partisi'nin resmi gazetesi L'Unità daki eserleriyle tanınan İtalyan yazar, gazeteci ve hicivci.