Tahmini Okuma Süresi:
4 sa. 5 dk.
Sayfa Sayısı:
144
Basım Tarihi:
1989
Yayınevi:
Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Puan vermedi·144 syf.··
Beğendi
·
2019 139. kitabı
Heybeliada'da sahaftan bulduğum küçük bir hazine. Binbir Gece Masalları tadında, hatta daha kaliteli ve güzel bir klasik masal kitabı. Zevkle okuduğumu belirtmeliyim.
KervanWilhelm Hauff · Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları · 198960 okunma
Puan vermedi·144 syf.··
Beğendi
·
2020 5. kitabı
Zamanın birinde çölden büyük bir kervan geçiyormuş. Bu kervan az gitmiş, uz gitmiş dere tepe düz gitmiş. Issız çölün ortasında tek başına bir yabancıyla karşılaşınca masal kervanına dönüşüvermiş. Yolun kasveti dayanılmaz olunca oturup masallarla eğleşmişler, masallarla söyleşmişler. Yol masalların büyülü dünyasına erince birazcık ferah bulmuş gönülleri, çölde vaha bulmuşçasına. Kervan yolda düzülür hesabı yol boyu masallar düzmüşler , çölde serap misali. Sihirbazlar, dervişler, korsanlar, padişahlar, cüceler…Havada, karada ve suda dönen esrarengiz olaylar…Korku, gizem, gerilim…Ve şaşırtıcı bir son…İyi okumalar
KervanWilhelm Hauff · Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları · 198960 okunma
9/10
·144 syf.··
2020 9. kitabı
Kitap dostlarına tavsiye ederim.Güzel tatlı hikayelerle dolu bir kitap."Haydut Orbasan,Zaleukos,Selim Baruh" kahramanlarımızdan kitap dostlarına selam olsun.:)
KervanWilhelm Hauff · Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları · 198960 okunma
Harika bir son!
10/10
·155 syf.··
Beğendi
·
2019 5. kitabı
Çölde yolculuk eden bir kervana rastlayan yabancının kervana katılması ile herkesin kendi başından, tanıdığı birinin başından veya herhangi bir kişinin başından geçen olayları anlatması ile devam eden gayet sürükleyici ve bir çırpıda okuyacağınız bir kitap. Ayrıca kitabın sonu hiç de düşündüğünüz gibi bitmiyor, bittiği zaman "hadi bee." diyeceğiniz çarpıcı bir sona sahip bir kitap :)
Edebiyat
KervanWilhelm Hauff · Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları · 198960 okunma
6/10
·144 syf.··
2023 7. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 01 Mayıs 2023 19:34
Merhabalar.. Kervan, kısa kısa hikayelerden oluşan bir kitap. Hikayelerde anlatılanlar çok sade, akıcı bir dille anlatılmış olmakla beraber çok fazla yazım yanlışı yapılmış. Bir kitabı yarım bırakmak için yazım yanlışlarının olması yeterli bir sebep benim için. Fakat hikayeler o kadar güzeldi ki merakla okumaya devam ettim. En çok sevdiğim hikaye ise 'Kesik Elin Hikayesi'. İnsan olarak zaaflarımızdan birisidir azla yetinememek.. İnsanoğlu doyumsuzdur, hep daha fazlasını ister. İşte bu zaafına yenik düşen hikaye karakteri Zaleukos başından geçen olayı anlatır bu bölümde. Çölde Kervan ile yolculuk yapmak keyifliydi benim için. Sizler için de öyle olacağını umuyorum. Keyifli okumalar. :)
KervanWilhelm Hauff · Milli Eğitim Bakanlığı Yayınları · 198960 okunma

Yazar Hakkında

Wilhelm HauffYazar · 8 kitap
Öğrenimini Tübingen Üniversitesi'nde yaptı. Özel dersler vererek yaşamını sürdürdü. Öldüğü yıl olan 1827'de Morgenblatt adlı gazetenin genel yayın yönetmenliğine getirildi. Koca Burunlu Cüce, Kervan, Bir Florinin Öyküsü gibi masallarıyla da tanınan Hauff, 24 yıllık yaşamına 36 ciltlik eser bırakarak veda etmiştir. Yazarın yaratıcılığı ve biçim duygusunun gelişmişliğinin yanı sıra, anlatım gücü de etkiliydi. Birçok eserinde zekice kurgulanmış nükteler kullanmıştır.