Değerli Yaralar

7.710 üzerinden
75 kişi
2023 48. kitabı
Okunma: 28 Kasım 2023 16:54
"Ayşe Sevim" KINTSUGİ Değerli Yaralar Yarasız İnsan Varmıdır sizce? Bence yoktur... İnsan yaralarını Sarıp sarmalayıp yoluna devam ediyor. Kitabın ismide buradan geliyor sanırım. KINTSUGİ çok ilginç değil mi ? Kintsugi en genel tanımıyla kırılan eşyayı altın kullanarak yeniden birleştirme sanatıdır. Yani aslında kırılarak varlığı zedelenmiş, bütünselliği bozulmuş ve belki de kullanılamayacak hale gelmiş bir nesneyi sadece tamir etmekle kalmayarak, ona değer katmak ve daha kıymetli hale getirmektir. (Bu tanımı Google araştırmalarım sonucu buldum) . Kitapta birbirinden güzel Öyküler yer alıyor.Bu öyküler Felsefe, Psikoloji , Sosyoloji gibi içerikler ile samimi bir dil ile okuyucuyla buluşuyor.Öyküleri okurken nasıl bir hayal gücü ile yazılmış diye de düşünmeden edemedim. Kimi öyküler bitmesin isteyeceksiniz kimi öyküler devam etsin ... Ben öykü okumaya bayılırım daha sıcak , daha samimi gelir nedense. @_aysesevim_ ile tanışma kitabımdı çok sevdim Tavsiyedir. "Yara ışığın içeriye girdiği yerdir. " MEVLANA
Puan vermedi·165 syf.·
2026 2. kitabı
Ayşe Sevim’in *Kintsugi* romanı, kırılan eşyaları altınla yapıştırarak daha güzel hale getiren eski bir Japon geleneğini anlatarak başlıyor ve bu fikri insan hayatına uyarlıyor. Kitapta, büyük acılar ve hayal kırıklıkları yaşayan insanların pes etmek yerine nasıl toparlandığı ve daha güçlü hale geldiği anlatılıyor. Yazarın dili hem çok akıcı hem de insanı derinden etkiliyor; sanki acılarımızı gizlemek yerine onlarla barışmamız gerektiğini fısıldıyor. İncelemenizde bu kitabı, "hayatın zorlukları karşısında moral bulmak ve hayata başka bir gözle bakmak isteyen herkese" kesinlikle tavsiye edebilirsiniz.
2024 9. kitabı
“Yara ışığın içeriye sızdığı yerdir” diye başlıyor kitap. Kinstugi , kırık çömleklerin kırılmış yerlerini toz altın, gümüş veya platin ile karıştırılmış reçine ile onarma sanatıdır. Bir nesnenin kırılması ve onarımını, gizlenecek bir şey olarak değil, o nesnenin geçmişinin bir parçası olarak ele alma düşüncesini ifade ediyor. Yaralarımızın kıymetli olduğunu ve bunların bizim bir parçamız olduğunu söyler aslında. Kitapta da bazen bilindik bazen de bize uzak olsalar da bizi etkileyen yaralardan bahsetmiş yazar. Yarasız insan var mıdır sizce? Öykü sevenlere tavsiye ederim. Çok severek okudum kitabı. Kintsugi Ayşe Sevim
2025 3. kitabı
Ayşe Sevim' in yazılarını sosyal medyadan görürdüm ve bir paragrafı bile olsa küçük bi öykü tadı verip etkilerdi. Ordan yola çıkarak aldığım kitap hiç pişman etmedi. İnsanı sarsan, karakterin duygu derinliğini veren, vurucu öyküler.. Dönüp bir daha okusam muhtemelen sıkılmam ve yeni bir noktayla karşılaşırım gibi geliyor. Ayşe Sevim okuyunuz, okutunuz :)
2026 15. kitabı
Okunma: 19 Nisan 2026 01:51
Hangi yara daha değerli ? Görmezden geldiğimiz mi? Onarmaya,iyileştirmeye çabaladığımız mı? İyileşip iyileşmemesinden bağımsız hiç bakabildik mi yaralarımıza? Ya da baktığımız yaralarda ne gördük ? Ayşe Sevim yaraları "değerli " olarak niteleyerek başlamış kitabına. Okumadan sorguluyorsunuz yarayı, yaranızı,yara izlerinizi.. Bazen tanıdık bazen çok yabacı öyküler. Bazısının sonunu ben yazdım,öyle bitsin istedim. Ayşe Sevim ' de öyle istemiş bence. Birazında ağladım, birazında öfke doldum.. Ama kitabın kapağını kapatırken hep nice insanlari düşündüm yara bere içinde. Yazarın hayal gücüne ve anlatımına hayran kalacağınız bir kitap,mutlaka okumanızı isterim.