Kırklar Cemi

Şule Yayınları
9786052199329

2020 135. kitabı
Okunma: 15 Ağustos 2020 15:31
Kırklar Cemi, girift diliyle ruhlarda barınan ama belki de hiçbir zaman su yüzüne çıkmayacak duygulara sesleniyor. Gömülü acılar, saklı ayrılıklar, yaralı kalpler sayfalara taşınsa da hiçbir hasarı iyileştirmiyor yazar. Yaraları biraz daha kanatıp derine gömerek onları ilelebet unutulmaz kılıyor. insanın ruhu biraz yoruluyor okurken. dilinin anlaşılmamasından değil hani, ruha hitap etmesinden dolayı. ruh yorgun düşüyor biraz. Üç bölümden oluşuyor. ilk iki bölüm de bir çocuk gözünden Bilal Efendi karakterini analiz ediyoruz, halini tavrını ve davranışlarını. insanların ruhunun huzurunun hayatlarına nasıl yansıdığını. ikinci bölümde bu çocuk büyüyor ve genç bir delikanlı oluyor. ve biz yine onun gözünden Abdullah Efendiyi dinliyoruz. Bu gibi nice isim vardır bizim bilmediğimiz. İnsanlara faydası dokunan isimsiz kahramanlar, bir çok gönüle dokunup güler bırakıp terk-i diyar eylemişler dünyadan. İnsanların hayatlarına bakınca gerçekten ne kadar dünyaya meyilli yaşadığını anlıyor ya bu delikanlı. bende şöyle durup düşündüm ve bedenimin ihtiyaçlarını karşıladığım kadar ruhumun ihtiyaçlarıyla hiç ilgilenmediğimi fark ettim. ruha da şifa gerek huzur için. Bu huzuru nerede aradığına bakmak düşünmek gerek.... üçüncü bölüm daha sonradan kitaba eklenmiştir. Hüseyin Su'nun kalemini ben insanın tuh dünyasına benzetiyorum. hem karmaşık hem bir o kadar derin ama sade ve basit bir anlatım. Bence kalemi ile tanışın ben sevdiğim yazarların tüm kitaplarını okumayı seviyorum ve Hüseyin Su'da onlardan biri. keyifli okumalar diliyorum.
2021 16. kitabı
Okunma: 11 Haziran 2021 17:33
Hüseyin Su'nun öykülerini okurken aldığım hoş tadı çok seviyorum. Kitapları arasında belki bir kıyaslama yapamam ama bu kitap da benim için beğendiğim öyküler arasında kendisine mahsus güzel bir yer buldu diyebilirim. Aranıp durduğumuz hayat yolculuğunun salih bir zatın dizinin dibine çökerek nasıl berraklaştığını, 'iyilerle' yürümenin nasıl da yükümüzü hafiflettiğini anlatan inci gibi bir kitap, çok sevdim. İstifadeli olsun.
2025 2. kitabı
Okunma: 06 Şubat 2025 15:35
Hüseyin Su bu kitaptaki 3 öyküden ikisinde mürşid mürit ilişkisini , diğer öyküde de kerbela hadisesini post modern bir üslupla anlatıyor. Tasavvuf öğretisini öyle güzel bir şekilde hikaye etmiş ki; özellikle ateş öyküsünü okumalara doyamadım. Okuyacak olanları önceden uyarmalıyım ki modern roman okumaya alışmış kişi bu kitabı okurken "bu hikaye neden bahsediyor, ne anlatıyor" diye düşünebilirsiniz. Öykünün sonunda neyi anlattığını anlıyorsunuz fakat dönüp başa tekrar bir okumak gerekiyor ki her şey yerli yerine oturabilsin. İyi okumalar

Hüseyin SuYazar · 28 kitap
1952’de Kırşehir/Çiçekdağı’nda doğdu. İlköğrenimini doğduğu köyünde (1964), orta öğrenimini Kırıkkale’de (1972), yüksek öğrenimini de Ankara’da, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Yeni Türk Edebiyatı Bölümünde (1976-1980) tamamladı. Hikâyeci ve Romancı Olarak Samipaşazâde Sezâi konulu bitirme tezini yazdı. Öğrenciliği sırasında memurluk, daha sonra da edebiyat öğretmenliği yaptı. Millî Kütüphane’de ve Beyazıt Devlet Kütüphanesi’nde (1996-2001) çalıştı. Yazmaya Edebiyat dergisinde başladı (1980). Bazı gazetelerin kültür ve sanat sayfalarında (1979), İlim ve Sanat ve Mavera dergilerinde (1986-1987) yazdı. Hece (1997) ve Heceöykü (2004) dergileriyle Hece Yayınları’nı (1998) kurdu. Kuruluşundan itibaren de on sekiz yıl boyunca Hece (213 sayı), Heceöykü (64 sayı) dergilerinin ve Hece Yayınları’nın yayın yönetmenliğini yaptı (1997-2014). Her iki dergide de öykü, deneme ve inceleme yazıları yazdı. Kitaplarından Gülşefdeli Yemeni, Aşkın Hâlleri, Ana Üşümesi, Bir Yağmur Türküsü, Kalemin Yükü, Yazı ve Yazgı Arnavutçaya; ayrıca Gülşefdeli Yemeni (Her Roj Ji Emir Diçe adıyla) Kürtçeye çevrildi. Öykülerinden “Ateş” Boşnakçaya; “Gülşefdeli Yemeni” Azericeye ve Farsçaya; “Yüzündeki Deniz Duruluğu” öyküsü de İtalyancaya çevrildi.