Kızıl Güz

Kaktüs Sanat Yayınevi
Sıralamalar

2025 39. kitabı
Okunma: 23 Eylül 2025 02:14
Selam Kitap serisinin üçüncü kitabı olsa da bağımsız olarak da okunabiliyor.Yazarın her karaktere ayrı ayrı kitap yazmasını çok seviyorum. Özellikle arkadaşlık ilişkilerini öyle güzel işliyor ki adeta onların da ayrı bir hikayesi olmalı dedirtiyor. Çağla Hanım bunu gerçekten en tatlı şekilde yapıyor. Günaha Davet ismine aldanmayın kitapta her şey kararında, dozunda. Bir bakmışsınız ne zaman başladım da bitti bu kitap diye soruyorsunuz. O kadar akıcı ve eğlenceli bir kalemi var yazarımızın. Gelelim konumuza… Eylül, Aslan, Çınar ve Pars’ın okulda başlayan dostluğu yıllardır devam ediyor. Ama Aslan ve Eylül’ün hikayesi biraz farklı. Okul yıllarında Eylül’den yediği güzel bir dayakla başlayan bu hikaye yıllar boyunca iniş çıkışlarla sürüyor. Tam da en olmadık anda Aslan’ın, Eylül’ü istemediğini söyleyip yüzüstü bırakmasıyla uzun bir ayrılık dönemi geliyor. Ama aslında ayrılık demek zor çünkü Aslan, Çınar ve Pars'ın ortak olduğu şirkette çalışıyor Eylül. Yani sürekli aynı yerde olmalarına rağmen birbirlerinden kaçıp duruyorlar. Aslan’a kitap boyunca kızmak serbest! Neymiş efendim, Eylül’le beraberken ona zarar vermekten korkuyormuş… E o zaman Eylül 'ü de rahat bırak be adam kız önüne baksın ama yok ona da izin vermiyor.Artık arkadaşları bile onların bu hallerinden sıkılmış durumda. Okurken tamam artık Aslan hadi git konuş derken buluyorsunuz kendinizi. Peki Aslan’ın anne-babasına ne demeli bayıldım.O kadar tatlılar ki. Eylül’ü çok seviyorlar, hatta oğullarının aklını başına getirmek için ona başka birini ayarlamaya bile kalkıyorlar. Peki işe yaradı mı?
2025 166. kitabı
Merhaba sevgili kitap dostlarım bugün çok romantik bir kitapla karşınızdayım. Aslan ve Eylül birbirlerini deli gibi seviyorlar ama kabul edemiyorlar. Çocuklarından beri arkadaşlar ve bu arkadaşlığın bozulmasından çok korkuyorlar. Keçi gibi de inatçılar. Aralarında tutkulu bir çekim var Aşk da var ama geçmişte Aslanın yaptığı bazı hatalardan dolayı Eylül ona güvenemiyor. Tabii Aslan içten içi kararlı ama bunu bir türlü dışarı yansıtamıyor. Aralarında sürekli bir çekişme var dilleri başka söylüyor kalpleri başka söylüyor. Kurgu çok eğlenceli ilerliyor çok güzel dostları var. Bol bol romantizm mevcut. Yani İkisi de o kadar inatçı ki artık ben, yeterrrr kabul edin artık diye söylenmeye başladım okurken ama çok tatlılardı inanılmaz keyif aldım okurken. Yazarın kalemine ayrıca bayıldım Bu arada kitap seri ama anladığım kadarıyla birbirinden bağımsız okunabiliyor Ben Günaha Davet serisinin üçüncüsü ile başlamış oldum Seriye. Tabii ki koşa koşa 1 ve 2'yi alıp okuyacağım. Bu arada Aslan'ın anne ve babası da inanılmaz tatlıydı onları bir araya getirmek için çabaları çok hoştu. Bu aşk çok sınandı hatalar ve ölümün ucundan dönüşler ile bakalım kitabın sonunda neler olacak sizce sonunda kavuşabilecekler mi? yoksa pes edip vaz mı geçecekler? Yeni kitaplarla buluşmak dileğiyle Sevgiler. Bu güzel kitabı Halime 'nin önerisi ile okudum teşekkür ediyorum.
2025 28. kitabı
Lise döneminde aynı okulda burslu okuyan Eylül, Aslan’ın kendisine laf atması sonucu onunla kavga eder ve en yakın arkadaşları ile birlikte müdüre’nin karşısında bulurlar kendilerini. Müdüre’nin Aslan ve Eylül’e verdiği ceza sonucu tanışıp, o günden sonra birbirlerinden kopmayan Çınar, Pars ve Aslan’ın aralarına dahil olur. Bu 4’lü artık her yerde, her anlarında birliktedir. Öyle ki aileleri bile Eylül’ü çok sevip kendi kızları gibi görürler. Ancak Eylül, Aslan’a karşı diğerlerine duyduğu sevgiden daha farklı bir sevgi besler. Eylül’le ilgili her olay da Çınar ve Pars’a nazaran daha korumacı daha sahiplenici yaklaşan Aslan da, Eylül’e karşı farklı duygular beslendiğinin farkındadır ama kendi içinde bunun adını koymaya cesaret edemez. Zamanla içlerinde daha da büyüyen bu aşk, ikisinin sarhoş olduğu bir gece birbirlerine yakınlaşmalarını kaçınılmaz hale getirir. O ana kadar her şey iyi giderken, bir anda Aslan’ın verdiği tepkiyle hayatının şokunu yaşar Eylül. Ve bu ikili için o günden sonra her şey yarım kalmaya mahkum olur. Aslan’ın ortağı olduğu şirkette Pars’ın asistanı olarak işe başlayan Eylül, Aslan’a karşı daha temkinlidir. Öyle ki asla zorunda olmadıkça yanyana dahi gelmemeye çalışırlar. Bir gece kızların eğlenmek için gittiği mekanda, eğlencenin dozunu fazla kaçırınca kızları mekandan almaya eşleri Pars, Çınar ve Aslan gider. Pars , eşi Lina’yı Çınar da Hüma’yı alır. Eylül’ü evine bırakma işi de Aslan’a kalır. Evini bilmediği için sabah Eylül’le sıkı bir kavgayı göze alıp kendi evine götüren Aslan, yıllar öncesinde hayranı olduğu kokunun odasına dolmasıyla, bunca zaman kaçtığı duyguları tekrar gün yüzüne çıkmaya başlar. İkili birbirlerinden ne kadar uzak durmak isteseler de kader onların yolunu hep bir şekilde tekrar kesiştiriyordu. Aşktan artık kaçış
2025 423. kitabı
Kendisine verilen sevginin kıymetini bilmeyen bir adam ve kalbi kırık bir kadın. Her aşk ikinci şansı hak eder mi? Aslan ve Eylül çok eskiden birbirlerini tanırlar. Güzel bir arkadaşlıkları vardır çiftimizin ancak duyguları pek de dostça kalamaz. İşin kötü olan yanı ise, duygular dostça kalamadığı gibi hak ettiği değeri de bulamaz çünkü evrenin kuralı bellidir: Duyguları tahterevalli misali taşımak gerekir. Çiftimiz bu dengeye sahip midir peki? Sadece çok severek ilişki kurulmaz, mutlu olunmaz. Güzel sevmek lazım. Eylül'ün Aslan'ı sevdiği gibi Aslan da Eylül'ü çok sevmiştir. Ancak güzel sevememiş, ne içindeki sevgiye ne de kendisini sevene sahip çıkmıştır. Ellerine verilen sevgiyle ne yapacağını bilemeyip onu incitmiştir. Bahanesi ise sevgiyi tatmamış her insanla aynıdır: "Ben seni mutlu edemem." Kısacası Aslan çok hata yapmış, Eylül'ün kalbini kırmış, gururunu incitmiştir. Sevdiğinin değerini bilmeyen bir adam ve değersiz hissettirilmiş bir kadın. Onların öyküsü bu kadar mıdır sizce? Her ne kadar "O defter kapandı," diye kendilerini inandırsalar da aşk bitti demeden bitmez hiçbir şey. Maskeli balo konseptli doğum günü partisinde Eylül bir adam ile dans eder ve ondan epey bir etkilenir. Adamın kim olduğunu merak eder ve peşine düşer. Onu oldukça etkileyen bu yabancı aslında epey yakından tanıdığı biridir. Değersizliği affetmek ne kadar mümkündür? Sorunun cevabı kitapta. Okurken Aslan'a epey bir sinirlenebilirsiniz, hakkınızdır. Ortada kafa karıştırıp hiçbir şey yapmayan, aşka cesaret edemeyen bir adam ve kalbi kırık bir kadın var. Eylül'ü çok sevdim bu arada. Yazar yine döktürmüş, ellerine sağlık. Siz olsanız ne yapardınız? Kızıl Güz
2025 185. kitabı
Merhabalar Bugün sevdiğim bir yazar ile geldim. @cagla.fulya kaleme aldığı Günaha Davet serisinin üçüncü kitabı olan Kızıl Güz ile geldim. Serinin en sevdiğim kitabı. Yazarın akıcı bir yazımı var ve hemen yoruma geçiyorum. Sabahları uyanmak için güzel bir sebebiniz varsa gününüz de muhtemelen güzel geçecek ve geceniz de güzel bitecek. Bahsi geçen güzel sebeb bir çok şey olabilir. Çünkü herkesin mutluluk anlayışı farklıdır. Kimisi için aşk, kimisi için sağlık, kimisi içinde onlarca şey... Aslan yıllardır Eylül'ü deli gibi sever ama bir türlü kendisi kabul edemez ki Eylül ve aşkına sahip çıksın. Eylül annesiz babasız ayakları üzerinde sağlam duran güçlü bir kadın. Küçüklüğünden beridir Aslan ve arkadaşları ile birlikte şuan aynı yerde çalışıyorlar. Oda çok seviyor Aslan'ı ama zamanında yapılan bir yanlış yüzünden Aslan'a bir türlü fırsat vermez. Eylül'ün kaza geçirmesi herkesi fazla derinden sarsar. Özellikle Aslan bir an kaybedecek sandı sevdiği Güz hanımı. Evet Eylül Aslan için Güz hanımdı. Aslan'ın annesi ve babası olaya okadar güzel el attı ki ayakta alkışladım. İkisinin de kıskançlık krizine girmelerini okuma çok iyiydi. Tamam kabul Aslan'ın kıskanması çok güzeldi. Oh olsun diyemeyeceğim. Onunda sebebleri vardı bu uzak durmada. Aslan'ın anne babası sayesinde ikili birbirlerine açılmaya başladı. Aslan yıllar önce yaptığı hatadan dolayı kendisini nasıl affettireceğini şaşırır. Ama artık Eylül'ün tüm tabularını yıkan bir cümle duyar Aslan'dan. Sonrası çok güzel gelir offf ben bu alev çifti çok sevdim sizde okuyup sever misiniz?.

Çağla FulyaYazar · 1 kitap
1996 yılında İstanbul’da doğdu. Sanatı belli bir yönüyle değil, salt sanat olarak ele aldı ve pek çok sanata ilgi duydu. Küçük yaşlarda edindiği kitap okuma sevgisi, zamanla içinde yazma arzusunu uyandırdı. 2019 yılında ilk romanı Bal Bela okuyucuyla buluştu. 2020 yılında edebiyat kökenli sanat dergisi Darağacı Sanat’a katıldı. Dergide öykü, deneme ve şiirlerini yayımlamanın yanında, tasarım ve mizanpaj alanlarında da faaliyet gösteren Çağla Fulya, şimdilerde kurucularından olduğu Kaktüs Sanat Yayınevi'nde Yayın Koordinatörü, yine kurucularından olduğu Şeker Fabrikası Yayınevi'nde Genel Yayın Yönetmeni olarak çalışmakta, hayatını okuyarak ve yazarak kazanmaktadır.