Kör Döğüşü

1993
Mitos Boyut Yayınları

2021 811. kitabı
Okunma: 20 Aralık 2021 14:14
Kör Döğüşü tiyatrosu, Canımın içi, rahmetli Mesut ÇÖKLÜ hocamızın bizim hayatımıza en güzel dokunuşudur. Ömrümce gurur duyacağım bir işin içinde bulunmuşum. Tiyatroyu genel olarak çok severim. İster sahnede ister seyirci olarak hiç fark etmiyor, mutlu ediyor beni. Doğaçlama bambaşka bir şey. Bir sahnenin bin defa çekilme şansı olmadığında anlaşılır asıl yetenek. Ve "yetenek avcısı" hocamız bizi keşfeden kişinin kendisi olması ile hep gurur duyduğunu söylerdi. Kabiliyeti bizden, keşfi kendinden bilir, bunu sık sık söylerdi. Vefat etmeden 1 hafta önce beni arayıp ne kadar vefasız olduğumu yüzüme vurduktan sonra hadi neyse yine de seni yıl sonu tiyatroma davet ediyorum dedi. Seni çok anlattım buradakilere gelmezsen ayıp olur dedi. Bunca yıldır tiyatro yapıyorum hala senin gibi birini görmedim dedi ve o esnada artık ne hatırladı ise gülme krizine girdi. Canım benim... Çok mutlu oldum. Söz veriyorum ne olursa olsun geleceğim dedim o gün. Bu olduğunda Bitlis'ten Konya'ya gitme sözü vermiştim. O kadar mutlu oldum aradığına. Aradan 1 hafta geçti. 30 Kasım günü Ankara'ya geldim. Evde otururken öğrendim kalp krizi geçirdiğini. İnanmadım, aradım. Belki on kez. Ölüm buzdan buz bir şey. Keskin. Yırtıcı. Soğuk. 01.12.2018 Cumartesi günü defnettiler... Ben onu sayfalarca da bitiremem. Bugün bu kitabı okurken hem mutluluktan hem özlemden ağladım. En çokta fotoğraf makinemin tarihi bozuktu, 2028 basıyordu, Mesut Hoca "kızım ben 2028'de aynı olacağım: yakışıklı" derdi. Bu aklıma geldikçe hem güldüm hem ağladım. Babanın bıyıkları benim olsa daha ne isterim derdi. Şu babanı ikna et de arabamı ona satayım derdi. Beni görünce koridorda, sen kimsin bir an tanıyamadım deyip kolunun üstünden üstüme toz silker gibi yapardı gülerdik... Benim ettiğim iltifatların içinde sizin göz üstü
Kör DöğüşüTuncer Cücenoğlu · Mitos Boyut Yayınları · 19937 okunma

Tuncer CücenoğluYazar · 19 kitap
Tuncer Cücenoğlu (d. 10 Nisan 1944 - Çorum) Oyun yazarı, öğretim üyesi, çevirmen. Tuncer Cücenoğlu, ortaöğrenimini Çorum'da tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi, Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi Kütüphanecilik Bölümü'nü bitirdi. Milli Eğitim Bakanlığı'nda çeşitli görevler yaptı. 1983'te devlet memurluğundan ayrıldı. İlk öyküsü lise yıllarında Çorum'da yayınlanan bir günlük gazetede çıktı. Oyunları Devlet Tiyatroları özel tiyatrolarda yurtiçi ve yurtdışında oynandı. Cücenoğlu, halen Türkiye Yazarlar Sendikası Yönetim Kurulu üyeliği, Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü Edebi Kurul üyeliği, MSM Özel Konservatuarı “Dramatik Oyun Yazarlığı” öğretmenliği, PEN Yazarlar Derneği üyeliği, Papirüs Yayınevi Tiyatro Bölümü Yönetmenliği gibi görevleri bir arada yürütüp Cumhuriyet Gazetesinde yazarlık yapıyor. Cücenoğlu’nun oyunları Rusça, İngilizce, Almanca, Fransızca, Bulgarca, Yunanca, Makedonca, İsveççe, Gürcüce,Urduca, Japonca, Romence, Azerice, Tatarca, Lehçe, Çuvaşça, Sırpça, İspanyolca, Arapça, Farsça'ya çevrilmiş ve bu ülkelerde sergilenmektedir. Yazar, Kadın Sığınağı oyunuyla 2011 yılında verilen 15. Afife Tiyatro Ödülleri'nde Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü kazanmıştır. Sahip olduğu ödülleri Tobav (2) Türk Kadınlar Birliği (l) Ankara Sanat Kurumu (2) Abdi Ipekçi (l) İsmet Küntay (l) Avni Dilligil (2) Uluslararası Tiyatro Enstitüsü (l) Kasaid (l) Lions (3) Kültür Bakanlığı (l) Yugoslavya (l) Hollanda İnsan Hakları Ödülü (l) toplam l6 ödül kazanmıştır.