Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Koronadan Korunmak İçin Beslenme ve Doğal Takviyeler

Koronadan Korunmak Mümkün

Ümit Aktaş

Koronadan Korunmak Mümkün Sözleri ve Alıntıları

Koronadan Korunmak Mümkün sözleri ve alıntılarını, Koronadan Korunmak Mümkün kitap alıntılarını, Koronadan Korunmak Mümkün en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Tarih boyunca salgın hastalıklar olmuştur. Ortaçağda önce Orta Asya'yı, ardından Avrupa'yı kasıp kavuran veba salgınını duymayan yoktur. Veba, nesiller boyu devam ederek yüz binlerce insanın ölümüne yol açmış, hatta yaşam tarzına etki ederek günümüze kadar ulaşan kültürel değişikliklere sebep olmuştur. Venedik'te hâlâ çok popüler olan festival maskeleri, vebadan korunmak için başvurulan bir yöntemdi.
Sayfa 9 - önsöz
Nedir Şu Korona?
Öncelikle, nedir şu COVID-19, kısaca tanımaya çalışalım: COVID-19, koronavirüslerin neden olduğu, ilk defa 2019 yılının Aralık ayında Çin'de tespit edilen enfeksiyona verilen isimdir. COVID-19 hastalığına SAR-CoV-2 virüsü neden olur. Koronavirüsler, insanlarda veya hayvanlarda enfeksiyonlara yol açabilen büyük bir virüs ailesidir. İnsanlarda görülen en yaygın koronavirus hastalığı, "nezle" olarak tabir ettiğimiz üst solunum yolu enfeksiyonudur. Her sene mevsimsel nezle salgınları kış aylarında görülür. Geçmişte, koronavirüslerin yol açtığı iki önemli salgın görülmüştür: SARS ve MERS. SARS salgını, 2003 yılında, yine Çin'de başladı. Tüm dünyada SARS teşhisi konan hasta sayısı 8.096 iken bunlardan 774'ü hayatını kaybetti. Korona ailesinden bir başka virüsün yol açtığı MERS salgını ise ilk olarak 2012'de tanımlandı ve bugüne kadar 2.494 kişide görüldü. Dünya Sağlık Örgütüne (WHO) göre MERS'e bağlı ölüm sayısı 858.
Sayfa 15
Reklam
20. yüzyılın ilk yarısında antibiyotiklerin bulunması, veba gibi bakteriyel salgınların önünü kesti. An cak 20. yüzyıl insanını bundan daha büyük bir tehlike bekliyordu: 19. yüzyılın son çeyreğinden itibaren tüm dünyada yaygınlaşan kimyasal maddelere maruziyet ve değişen beslenme tarzı, insanların bağışıklık sistemlerini zayıflatmaya başlamıştı. Bunun ilk sonucu İspanyol gribi faciası oldu.
Sayfa 9 - önsöz