Mart 2019
Diga Kitap

2020 53. kitabı
Merhaba arkadaşlar yine güzel mi güzel bir kitap yorumu ile sizlerleyim Geçenler de okuduğum #intikam adlı kitabın devamı olan ama bu sefer anlatım Koruyucunun ağzından oluyor. İtiraf etmem gerekirse, Koruyucu' nun ağzından dinlemek bazı olayları daha zevkliydi ya buna ba-yıl-dım Kitabın dili sade, sürükleyici, gizemli ve konusu dehşet güzel olan bir kitaptı. dreamabysss a çok teşekkür ediyorum
Koruyucu
2020 69. kitabı
Okunma: 23 Nisan 2020 19:02
Yazarın ikinci kitabı ile sizlerleyim. Daha önce intikam isimli kitabını okumuştum ve konu olarak güzel bir kitaptı. Şimdide ekibimle birlikte ikinci kitabını okudum. Hemen kitabın konusuna değinmek istiyorum. ... Yaman, kod adı Koruyucu. 33 yaşında, küçüklüğünde annesini kanserden kaybedip evinin tüm sorsorumluluğunu üstlenen bir adam. Alkolik babanın yanı sıra kardeşine hem anne hem baba hemde ağabey olan Yaman, toy bir delikanlıyken annesinin vefatından sonra hain babası yüzünden kız kardeşini de kaybetmişti. Bu ağır olay onu katil yapmaya yetmişti. Islah evinde iken istihbarattan gelen bir mektup tüm hayatını değiştirmeye yetmişti. Peki ya, iki seven ayrılmaya mahkum kalırsa ne olur? ... Tecavüz konularına tam olarak bende böyle bir bakış açısına sahip biri olarak konuyu muntazam bulduğumu söylemek isterim. İlk kitapta bahsedilen Özgü'nün karşına çıkan erkeğin ağzından yazılmış kendi hikayesini anlatan ikinci bir karakterle karşı karşıyayız. Ona verilen bu görevle hayatının aşkını bulduğunu anlamıştı. Yaman ve Özgü birbirlerinin yaralarını onarıp gerçek sevginin huzurunu yaşıyorlardı. Ekibe yeni üyelerle şenlik geldi denilebilir. Yazar son olarak üçüncü kitabında geleceğinin mesajı bizlere vererek tam can alıcı bir yerde yine kitabı bitirmiş. ... Alıntılar; "Bir gün diye başlayan her cümlem virgüllerle uzadıkça uzadı. Hayatım boyunca nokta koymayı başaramadım. Acı iliklerime kadar işlediğinde dahi, hep gülmeye çalıştım. İnsanları mutlu etmekten başka bir amacım olmadı hayatta. Sonuçlarla yaşamayı öğrenemedim. Sadece nedenlere odaklandım. Hatalı olduğunu bile bile, her seferinde tekrarlanan yanlışlar. Ne zaman sonuca ulaştığımı düşünsem, rüyadan uyanmışcasına yeniden başladım." "Hayatın keşkelerle dolu olması kadar kötü bir şey yokmuş." "Ben demeyi başaramayan bir
KoruyucuGülden Saka Yavuz · Diga Kitap · 20198 okunma
#okudumbitti️ #kitapyorum #koruyucu ️ 266 Sayfa . "Görev falan umrumda değildi. Şu an ellerimin arasında olan bu parmaklar bana huzur veriyordu. Rol bile olsa bugünü dolu dolu yaşayacaktık. Karı koca rolünü oynamak bile bu kadar huzur veriyorsa gerçek olduğunda nasıl olacağını hayal edemiyordum. " . Herkese Merhaba . Bugün sizlere daha önce paylaştığım #intikam kitabının devamı olan #koruyucu kitabının yorumu ile geldim. Yazarın anlatım dili sade ve akıcı olmasına rağmen kurgusu inanılmaz güçlüydü. Kitabın sonu gelmesin istersiniz ya o türden bir kitap okudum... Ama neyse ki yazarımız daha giriş sayfasında 3. kitabın geleceğini bizlere bildirmiş... Şimdiden merakla bekliyorum.. . Baş karakterlerimiz Yaman ve Özgü'nun aralarındaki sevgiye ve aşk'a hayran kaldım. Birinci kitapta aşk'a dönüşmeye başlayan dostluk bu kitapta birbiriyle sürekli didişen ve birbirini çok seven iki aşık olarak karşımıza çıkıyor. Aralarına yeni katılan kişilerle birlikte güzel bir ekip kuran bu arkadaşların katıldıkları görevleri ve başarılarını okurken yazar aslında inceden de mesaj vermeyi ihmal etmemiş. Kendi yöntemlerini kullanıp, suçlulara ceza veren bir ekip, ben bu yeni katılan arkadaşları da çok sevdim. Harika bir ekip oldular... Bu ekip neller mi yapıyor, koruyucu Yaman'ın Özgün'le aralarındaki aşk nasıl ilerliyor? Ben bu aşka bayıldım yalnız... Hepsi kitapta... Üçüncü kitapta bizleri neller ve kimler bekliyor acaba... . Ben #intikam ve #koruyucu kitaplarını büyük bir keyifle okudum ve bu tür kitaplar okumayı seven herkese içtenlikle tavsiye ediyorum. Sizinde çok seveceğinize eminim, mutlaka bir şans verin derim. OKUYUN efendim.. . . Sevgi, sağlık ve kitapla kalın canlar... Sorgulatan, düşündüren ve hayatı anlamlandıran okumalarınız olsun...
2020 42. kitabı
Koruyucu - Gülden Saka Yavuz Yaman...⁣⁣ Kod Adı: Koruyucu ⁣⁣ O bir ölüm makinesi...⁣⁣ 33 yaşında. ⁣ Dünyanın her yerinde görev alıyor. ⁣ 15 dil biliyor. ⁣⁣ Adı bilinmeyen gizli bir teşkilatta çalışıyor ve adalet dağıtıyor. ⁣⁣ Ama onunda kendi içinde kapanmayan yaraları var.⁣⁣ Yaman'ın kıyamadığı hayatını ona adadığı kardeşi Yasemin alkolik babasının cinsel istismarına uğrar ve Yaman işten geldiğinde onu cansız bir şekilde bulduğunda tüm dünyası yıkılır. Ikisinin öyle çok hayalleri vardır ki Yaman o hayallerin altında kalır resmen. Onun meleğine kıyan o adamın daha fazla nefes almasını istemez ve onu öldürür. Islahevine düşen Yaman bu yaptığından hiç pişman değildir. Tek pişmanlığı kardeşini koruyamamasıdır. Yaman'ın hayatı islahevinden cezaevine nakil olacağı zaman değişir. Örgüte o zaman girer ve o günden itibaren o bir Koruyucudur. ⁣⁣ ⁣ İntikam kitabında tanıdığımız Yaman'ın hayatına şahit oluyoruz bu kitapta ve Özgü ile aralarında neler oluyor onada şahit oluyoruz. Ben bu ikiliyi çok sevdim. Yaman'ın Özgü'ye karşı sabrı, aşkını anlatması çok güzeldi.⁣⁣ Ve sürpriz olarak ekibe yeni birileri dahil oluyor. ⁣⁣ Ben yeni katılan kişileri de çok sevdim ve 3. kitapta kimin hikayesini okuyacağız çok merak ediyorum.⁣⁣ Bu arada ekibe yeni katılan poliste ortalığı karıştıracak gibi duruyor. ⁣⁣ Meraklardayım. ⁣⁣