Kovulmuşların Evi

Mart 2007
Timaş Yayınları

2019 19. kitabı
Okunma: 02 Ağustos 2019 18:16
Kişinin kötü geçen döneminin etkisinden bir an olsun kurtulmak istediği ve de farklı düşüncelere hapsolmak istediği bir vakitte yazarın dünyasında gezinmek, duygularına ortak olmak çokça yapmayı seçtiğim bir kaçış yöntemi sonuç olarak eserin bana verdiği iç huzur yadsınamaz bir gerçek.Kitaba gelirsek; Ölüm, ebeveyn ilişkileri,mevsimlerin kişi üzerinde etkisi, küçüklük anıları,kendi iç sıkıntılar vb. Birçok konuda yazılan bu denemelerde bazen farkedemediğimiz detaylar, hayata bakmadığımız farklı bakış açıları, bazı olay ve hususların kişi için anlamı ve önemini çokça sunuyor bize yazar. Ve sanırsam "Kimi Vakitler" en etkileyici, kendimden izler bulduğum deneme oldu. "Kimi vakitler, ruhumda hissettiklerim dünyaya çıkacak bir kelime bulamaz.Böyle zamanlarda hayat, dört tarafıma asılmış donuk bir resim gibi durur.Kalkıp insanların içine karışmak istemem."
2017 26. kitabı
Okunma: 07 Ekim 2017 10:00
Şiir tadında, dünyaya, yaşama dair denemelerin bulunduğu bir kitap Kovulmuşların Evi.İçerisinde bulunan otuz dört denemenin aynasında kendi hayatımızı da sorguluyoruz hatta bazen aynanın kendisini sorguladığını bile düşünüyoruz. Ali Ayçil ile tanışma kitabımdı, yazarın diğer eserlerini de listeme ekledim. Tavsiyedir.
2020 8. kitabı
Okunma: 24 Kasım 2020 00:52
İsmini ilk duyduğumda garipsediğim ama hepimizin hayatından bazı kesitlere dokunacağını bilmediğim güzel bir kitap.Hepimiz öyle degil mi ?Bazen kendimizi hiç bir yere ait hissetmeyiz.Bu kocaman evrende bizi sığdıramayacak kadar küçük gelir .Kimi zaman kendimizi en yakın ailemize yeri gelir sevdiğimiz insana kendimizi ait hissetmeyiz ve yabancılaşmaz mıyız? Milyarca kuru kalabalık insan içinde bir kenara atılmış gibi.Her zaman sorgularız kendimizi en çok da neden mutlu olamadığımızı? Kimi zaman bir oyuncakla hatta bazen kendimiz ile konuşacak kadar yalnızlaşmaz mıyız? Şunu unutmayın bunları yeryüzünde yaşayan sadece siz değilsiniz.
2023 30. kitabı
Okunma: 24 Mayıs 2023 14:37
Ali Ayçil hocam ile yollarımız Naz Bitti ile kesişmişti , Kovulmuşların Evi ile de devam ediyor. Oturdum aldım elime kitabı,kitap konuşuyor da ben uslu bir çocuk gibi köşeme oturmuş onu dinliyormuşum gibi. Ama nasıl bir dinlenme... Niye bilmiyorum bu tür kitaplar hep beni buluyor ya da ben onları buluyorum bilmiyorum. Ama bir şekilde Suna ile konuşma seansı gibi kitaplar çıkıyor karşıma. İyi ki de çıkıyor. İçimden geçip fakat içimden geçenlerle kuramadığım cümlelerimi bu kitaplarda buluyorum hep. Ama nasıl iyi oluyorum böyle olunca. Daha senin gibi kitaplarla yollarımızın kesişmesi dileğiyle. :/
2020 13. kitabı
Okunma: 06 Nisan 2020 22:11
Yazar ile tanışma kitabım oldu diyebilirim. Yıllar sonra tekrar okunabilir derinlikte. Sanki biraz karamsarlığa da gömüldüm okuyunca, ya da bana öyle ağır geldi bilemedim...
Puan vermedi·108 syf.·
2024 14. kitabı
Makale ve roman arasında seyreden bir okuma alışkanlığım varken sırf ismi ilgimi çektiği için okuma listeme bu kitabı da aldım. İlk okumaya başladığımda -benim okuma tercihlerimin aksine- fazla soyut geldi. Ya akan bir kurgu ya da somut bir konu okumayı sevdiğimden yazarın bana göre soyut anlatımına alışmam vakit aldı. Kitabın sonlarına doğru alıştım ya da kitabın sonları benim beklentime uygun hale geldi. Nihayetinde kötü ayrılmadığım bir kitap oldu. Anneler ve kızlarının rüya tabiri kitapları hakkındaki bölümü en sevdiğim bölüm oldu.
2018 16. kitabı
Okunma: 21 Temmuz 2018 16:25
Her şey yazarın "Yirmi Bir Numaralı Koltuk" adlı yazısıyla başlıyor ve kimsenin dikkat etmediği ayrıntılarla boğuşuyor.Bilet kesen bayanın yüzündeki durgunluğu ,tek işinin bilet kesmek olduğunu ve yüzünde yaşam enerjisi kalmamış hâlde işini yaptığını dikkat çekiyor .Otobüstteki insanlarin hâl ve davranışlarına ,yeri geldiğinde onların konuşmalarına kulak misâfiri oluyor .Ve eser çeşitli konu başlıklarından oluşarak devam ediyor... .. #KovulmuşlarınEvi aslında bi nevi insanların kendi içine kapanmasını ,hayattan kendini soyutlayan insanları ,yeniden hayata kazandırmak isteyen bir yazarın eseri
2023 72. kitabı
Okunma: 14 Ekim 2023 18:54
Küçük küçük hikayelerin bulunduğu güzel bir hikaye derlemesi,hissedilmeyen duygular, anlaşılmayan anlar belirli bir bilinmezliğin içinde güzelce sergilenmis ,düşündüren olay örgüleriyle güzel bir eser
2025 12. kitabı
Okunma: 07 Mart 2025 00:06
Yazarın 34 tane denemeden oluşan eseri. Kitabı elinize aldığınızda kısa zamanda bitecekmiş gibi geliyor ama okudukça, sayfaları çevirdikçe derinliği hissedeceksiniz. Belki her deneme her okuyucuya hitap etmeyebilir ki bana da böyle oldu fakat yazarın olaylar, durumlar, duygular karşısındaki bakış açısı çok farklı, çok kıymetli. Kendinizden bir şeyler bulabileceğiniz, altını çizmek için sürekli kaleme başvuracağınız Kovulmuşların Evi yazardan okuduğum ilk kitap oldu. Yazarın kalemine başlangıç için güzel bir kitap seçtiğimi fark ettim. Meraklısına tavsiye ederim.
2018 2. kitabı
Hüzünlü kitapları seviyorum, barındırdığı hikayelerin yalnızlığını ve gerçekliğini... İçinde ben bunu yaşadım, hissettim, düşündüm diyeceğiniz hikayelerden oluşan güzel bir kitap.

Ali AyçilYazar · 10 kitap
1969 yılında Erzincan'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Erzincan'da, yükseköğrenimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Kazım Karabekir Eğitim Fakültesi Tarih Bölümü'nde tamamladı. Şiir ve yazıları Dergâh, Hece, Kitaplık, Varlık gibi dergilerde yayımlandı. Kitaplarından Bir Japon Nasıl Ölür, 2018 TYB Şiir Ödülünü alSur Kenti Hikayeleri İngilizceye çevrilerek Hindistan’da yayımlandı.