Cinsiyet Bilim ve Toplum Üzerine Mitler

Irene Kitabevi

Kral Testosteron Üzerine
Puan vermedi·280 syf.·
2023 78. kitabı
İnsan beyninin cinsiyeti yok. Davranışlarımızı beynimize cinsel organımız değil de beynimiz cinsel organımıza dikte ediyor. Cinsiyete dayalı olduğunu -sandığımız- onlarca davranışımızın her bireyin kendi karmaşık doğasından ve içinde bulunduğu sosyal bağlamdan doğan davranışlar olduğunu gösteriyor. Sosyal bağlamın önemine uzun uzun değiniyor. İçine doğduğumuz çevre, gelenekler ve medya. Hepsi bebeklikten itibaren bize nasıl kadın yada erkek olacağımızı dayatıyor. Oyuncak seçiminden, kıyafet tercihine kadar. Aslında davranışsal evrimcilik denilen görüşün yaygınlaşmasıyla (yani populasyondaki bireylerin pasif bir şekilde doğaya maruz kalan değil de hem pasif hem de aktif olarak adapte olan davranış ve eğilimlerle doğal seleksiyonun gerçekleşmesi) yazarın söyledikleri bir sürü araştırmayla ortaya çıkıyor. Eserde de bu tarz araştırmalardan örneklerle anlatmış Cordelia Fine . Tavsiye ederim. Diğer kitapları da aynı kalitede güzeldir.
Bilim
Kral TestosteronCordelia Fine · Irene Kitabevi · 20224 okunma

Cordelia FineYazar · 2 kitap
Oxford Üniversitesi'nde deneysel psikoloji lisansı yaptıktan sonra, Cambridge Üniversitesi'nde kriminoloji doktorası çalışmalarını tamamlamıştır. Melbourne Üniversitesi'nde araştırma görevlisidir. Macquaire Üniversitesi Felsefe bölümünde Etik Değerler Merkezi'nde görev yapmaktadır.