Kudüs'e Ağıt

Mücahit Koca
8/10
4 Kişi
8
Okunma
3
Beğeni
531
Görüntülenme
Kudüs'e Ağıt, kardeş derdine tercüman olmanın dizeleri olup; kardeşin derdiyle dertlenmenin ve bir nebze de olsa onun derdine ortak olmanın kardeşçe çizilmiş bir çeşit resmi. Şair Mücahit Koca'ya göre; Kudüs'e Ağıt, ağıt yakılacak hayatların şair gözü ve gönlünden acılı bir tasviri. Bir bakıma günümüzde hala süren Kudüs işgalinin çağrıştırdığı kan ve ağlama dolu anların yazıya dökülmüş tutanakları.
Kitabın Konusu:
95 sayfa
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

95 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
13 saatte okudu
Kardeş derdine tercüman olmanın dizeleri olan bu kitap, bir nebzede olsa müslümanın müslüman kardeşinin derdiyle dertlenmesini konu alıyor. Yıllardır süren bir zulmün şiir dizelerine dökülmesini okuduğunuzda kendinizi, insanlığınızı ve müslümanlığınızı sorguluyorsunuz. Ruh halimi hüzne boğdu. Okuduğum her satırda Filistin halkı için dua ettim. Unutulanı hatırlamamız için herkesin okumasını şiddetle tavsiye ederim.
Kudüs'e Ağıt
Kudüs'e AğıtMücahit Koca · Sur Yayınları · 2018 okunma

Yazar Hakkında

Mücahit Koca
Mücahit KocaYazar · 15 kitap
Mücahit Koca Elazığ-Karakoçan’da (1975) ve Bursa’da (1980-1989) Edebiyat öğretmenliği yaptı. 1989-1992 yıllarında ise Bursa Çocuk Esirgeme Kurumu Sırameşeler Çocuk Yuvası Müdürlüğü görevinde bulundu. Mücahit Koca, 1986-1992 yılları arasında Bursa Marmara Gazetesi’nin genel yayın danışmanlığını ve başyazarlığını sürdürdü. 1980’de başladığı dağcılık onun bu alanda belirli bir ün kazanmasına yol açtı. Uzun yıllar bu sporu sürdürdü. Yayıncılık dünyasına öğrencilik yıllarında (1972-1973) Sur Dergisi’ni çıkararak giren Mücahit Koca, 1975’de İstanbul’da MTTB Sakarya Şubesi’nin yayın organı olan Akademi Dergisi’ni yayıma hazırlayarak devam etti. 1984-1985’de Bursa Marmara Gazetesi Sanat-Edebiyat ekini yönetti. Eserleri: İlk yazısı 1968’de Mustafakemalpaşa’daki 14 Eylül Gazetesi’nde yayımlanan Mücahit Koca’nın yayımlanmış 20’ye yakın eseri vardır. Bunları şöyle sıralayabiliriz: Şiir: Ebcedhan, Ermiş sevinci, Alaturka Divan, Kılıç ve Kelebek, Bosna Kitabı (Boşnakça’ya da tercüme edilmiştir.), Dağ Çağrısı, Kudüs’e Ağıt. Manzum Düşünce: Surnâme, Kardeşlik Ülküsü. Hikâye: Veysel Hoca’nın Tufan Öyküsü, Güçlü Rüzgârlar Üzerine Yemin. Roman: Âsım’ın Nesli, Övülmüş Şehir. Deneme: Ateşte Gül Dansı, Şir Gözünün Gör Dediği. Biyografi: Şairler Silsilesi. Günce: Bir Mistik Dağcılık Hikâyesi.
30 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.