Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kültür Değişmeleri ve Batılılaşma Meselesi

Yılmaz Özakpınar

Kültür Değişmeleri ve Batılılaşma Meselesi Sözleri ve Alıntıları

Kültür Değişmeleri ve Batılılaşma Meselesi sözleri ve alıntılarını, Kültür Değişmeleri ve Batılılaşma Meselesi kitap alıntılarını, Kültür Değişmeleri ve Batılılaşma Meselesi en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Geçmişten bizi bugüne kadar getiren iyi birikimleri muhafaza etmeden gelecekte yeni ve değerli kültür ürünleri meydana getirmek imkansızdır."
Reklam
"her şarta uyum kabiliyeti beni korkutuyor"
Sayfa 21 - Ötüken Neşriyat
"Değişme, milletlerin hayatında her zaman gözlenen bir olgudur."
Sayfa 11 - Ötüken Neşriyat
“Bilim ne üniversite sayısıyla ne de öğretim üyesi sayısıyla ölçülür.Nitelik yoksa,niceliğin değeri yoktur.Bir memlekette üniversite denince herşeyden önce bina anlaşılıyorsa,öğretim üyesi denince üst düzeyde bir öğretmen akla geliyorsa o memlekette henüz bilimin”b”si yok demektir” Yılmaz ÖZAKPINAR/Kültür Değişmeleri ve Batılşma Meselesi/Ötüken Yay/Syf:99
Sayfa 99 - ÖTÜKEN YAYINLARIKitabı okudu
Ortaya çıkan şahsiyet boşluğunu aşırı heyecanlar ve taşkınlıklar doldurursa hiçbir mesele çözülemez.
Sayfa 106Kitabı okudu
Reklam
biz medeniyeti, insanı biyoloji bencilliğinden ve kendi aklının başıboşlugundan kurtaran bir ruhsal ve toplumsal yükseliş olarak tasarımlıyoruz.
Sayfa 238Kitabı okudu
Türkiye'de, objektif değerlendirme terbiyesinin kökleşmemiş olması, doğru bir fikrin hem anlaşılmasına hem de kabulüne en büyük engeldir.
Sayfa 177Kitabı okudu
"Bilimde önemli olan, fikirleri aynen kabul ya da toptan reddetmek değil, fikirleri gerçeklerle yüzleştirerek gerçeğe uygun fikirlere doğru ilerlemektir."
Sayfa 19 - Ötüken Neşriyat
Mümtaz Turhan'ın önerdiği gibi işe tepeden başlanarak önce her alanda araştırmacı bilim adamları yetiştirilse ve üniversite eğitimi kuvvetlendirilse idi ne olacaktı? yetişen bilim adamları bir taraftan araştırma yaparak bilime ve memleket problemlerinin çözümüne katkıda bulunurken; bir taraftan her alandaki meslek adamlarını üniversitelerde en yüksek kalitede yetiştireceklerdi. bu bilim adamları ilk, orta ve lise kademelerinde görev yapacak öğretmenleri de en yüksek kademede yetiştirecekti.bir taraftan memleket problemlerine bilimsel çözümler getirilmesiyle, bir taraftan iyi yetişmiş üniversite mezunu meslek adamlarının çalışma hayatına katılmasıyla ülke ekonomisi gelisecekti .gelişen ekonomi bir taraftan gittikçe artan miktarda mezuna iş imkanı, bir taraftan da ilk ve orta öğretim seferberliğine mali kaynak üretmiş olacaktı.
Sayfa 166 - diyanet vakfı yayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Etkilenmek, aslında, insanların yetişmesi için gerekli bir yetenektir. Önemli olan, etkilenmenin kaynağının değerli olması ve etkilenen şahsın da etkiyi, kendine özgü bir şahsiyet terkibi içinde kullanarak kendi başına bir değer olabilmesidir."
Sayfa 22 - Ötüken Neşriyat
Fakat büyük ve değerli fikirlerin ölçütü, yanılmazlık değil, verimliliktir.
Sayfa 296 - Türkiye Diyanet Vakfı Yayınları
17 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.