Kumarbaz

Aralık 2015
Panama Yayıncılık
Sıralamalar

2022 90. kitabı
Sahte parçalar yüzünden ardı ardına düşen uçaklar ve bir telefon konuşması ile olaya dahil olan Tom Patrick. Tom uçakların düşme nedenini araştırırken kumar zaafı yüzünden bir çetenin ona bulaşmasına sebep olur. Tom Patrick'in hem uçakların düşmesine neden olan kişileri araştırırken hem de kumar oynamasını isteyen çeteden kurtulmaya çalışırken başına daha ne gelebilir ki? Derken her olayın üst üste gelmesi kitabı sıkıcılıktan kurtarıyor. Polisiye roman severlere güzel bir kitap önerisi olabilir. Herkese iyi okumalar dilerim...
2018 33. kitabı
Okunma: 30 Nisan 2018 00:53
Kitabı almadan önce bu siteden hakkındaki yorumlara baktım ilginç bir şekilde iki çeşit inceleme vardı bu incelemelerden birinde kitabın bol aksiyonlu temponun hiç düşmeyen bir tarzda olduğundan bahdediliyorken diğer incelemede çok sıkıcı olduğundan bahsediliyordu :) kararsızda kalsam yine de kitaba bir şans verdim ve aldım şimdi o iki incelemenin bu kadar farklıyken ikisininde ne kadar haklı olduğunu biliyorum aslında kitap aksiyonlu tempolu orijinal kurgusu olan bir kitap ama çevirmenden midir yoksa kitabın direkt kendi dilinden midir bilmem okurken sizi saran bir kitap değil kitabı bitirene kadar hep aynı ikilemi yaşadım biyerde deli gibi okurken biyerde bitmesi için sayfa sayar bir halde okuyordum hiç bir kitabı yermek benim haddime değil hele böyle bir kitabı kesinlikle değil ama keşke daha etkileyici bir dili olsaydı demeden edemiycem :/
2021 51. kitabı
Okunma: 22 Ağustos 2021 20:59
Uçak kazalarının nedenini araştıran Tom Patrick aynı zamanda iflah olmaz bir kumarbazdır. Bir gece reddemeyeceği iki teklif alır. Hem peşpeşe düşen Boeing 737 lerin kaza sebebini araştıracak hem de bir çete için kumar oynayacaktır. Bir kumarbaz daha ister ki diye düşünebilirsiniz ama içinde bulunduğu korkunç durumdan kurtulmak isteyebilir. Sürükleyici bir kitaptı.
2020 1. kitabı
Gerçekden bol aksiyonlu ve aksiyonu hiç azalmadan devam eden bir kitap. İlk başlardsa biraz konuları bağdaştırmada zorluk çekdim ama daha sonra konuları bağdaştırdıkça kitap beni sürükledi. Aksiyon mecara kitap okumayı sevenlere şiddetle tavsiye ederim
Kumarbaz, jack bowman
2024 5. kitabı
Konu: Tom, kumarbaz ve uçak kazalarını incelemeyi seven bir NTSB çalışanıdır. 737 numaralı uçağın patlamasıyla insanlar ölür. Bu patlamanın sebebini bulmaya çalışırken aynı zamanda yasa dışı işlerin içine çekilir. Uçak patlaması bir kaza mıdır yoksa değil midir? Tom, kumarda ve hayatta kazanabilir mi, kazanma şansı nereye kadar devam eder? Bu kitaba uygun yaş önerim: +20 Kitapta cinsellik, küfür, argo, eşcinsellik, kan, vahşet... gibi ögeler var. Çocuklara uygun değildir. Bu kitabı okumalı mısınız? Puanım: 3/10 Kitap genel anlamıyla fena değil. Açıkçası ne beklediğinize göre değişir ama ana karakterimiz çok zeki ve sevilesi biri değil. Bundan dolayı da beklentilerinizi düşük tutarsanız beklentilerinizi aştığı birkaç ana sahip olabilirsiniz. Yazarın betimlemeleri, karakterin iç dünyasını yansıtması bakımından çok başarılı. Yazar, kurgu olarak çok fazla şans faktörüne ve raslantısallığa yer veriyor. Sonu olayın çözümü açısından tatmin edici olmakla beraber tam anlamıyla iyi bir sona sahip değil. Sonuç olarak çerezlik okunabilecek bir macera, gizem, romantizm, gerilim romanı. Tam anlamıyla kaliteli bir polisiye değil. Boş vaktiniz varsa neden olmasın? <SPOİLER> Kitabın Ayrıntılı İçeriği: Karakterler: Tom Patrick: Koca çenesini tutamayan, patavatsız, kaba, umursamaz bir uçuş kaza araştırmalarında görevli, işini seven bir araştırmacı. Kendisi aşırı şanslı bir insan Halo Jackson: 737 numaralı uçağın patlaması sırasında orada görevli olan ve en yakın arkadaşı Chris'i kaybeden, sakin, neşeli, yardımsever, zeki bir siyahi Ness: Kumarhanede dolaşan sarışın ve aşırı güzel bir kadın Lucia: Pavyonda striptizci olarak dans eden, son sınıf psikoloji öğrencisi olan siyahi bir kız Pam: Güney Afrika'da uçak kazalarından görevli ekibin lideri olan samimi, şakacı bir kadın Stanley :
Kitap İncelemesi
2017 80. kitabı
Okurken abartısız zihnimde filmini çekmiş kadar oldum kitap kurgusu ve konusuyla oldukça okunası heyecan ve aksiyonu bitmek bilmiyor laf aramızda Boeingler ile ilgili şaşırtıcı bilgilerde mevcut bir hayli.
2017 10. kitabı
Okunma: 12 Ağustos 2017 23:59
Uçak kazarıyla ilgilenen Tom aynı zamanda iyi bir kumarbazdır başarılı bir kumarın ardından Ness adındaki güzel bir kadından ilginç bir teklif alır para karşılığı sürekli kumarda kazanmak. Bu arada arka arkaya gerceklesen ucak kazalarinda daha önce yolları kesişen bir kadının kardeşini kaybettiğini ögrenir zaten ilgilenmesini isteyen Halo adındaki kişinin teklifi daha cazip gelir. Karışık bir olay örgüsü vardı bolca erotizm vardı çok abartı buldum bu da benim tarzım olmadığından kaynaklanabilir. Genel olarak okuduğum bir çok polisiye macera kitabına göre kötüydü. Okunmasını önermem zaman kaybı değil ama daha güzel kitaplar için harcanabilecek bir zama söz konusuyken bu kitap önerim olmaz.
·480 syf.·
2018 24. kitabı
Hem kumarbaz hem de ucak kazalarini arastiran bir firmada arastirmaci olan kitabin kahramani bir ucak kazasindan yola cikarak seri halde yasanan ucak kazalarini cozmeye calisirken bir yandan da derin bir orgutun agina dususunu anlatiyor kitap. Az bucuk Adam Fawerin Olasılıksızini andirsa da kitap shelmock holmes tarzi... Derin iliskiler kuran organize suc orgutlerinin nerelere varan mucadelesi gozler onune seriliyor. Akici ve argosu fazla kacmis bana gore. Kimin dusman kimin dost oldugu bilinmeyen bir dehliz gibi kitap. Final sasirtsa da sonu klasik amerikan filmleri tarzinda...
2024 4. kitabı
Klasik polisiye tarzından farklı, Olasılıksız ve Empati okurlarının bileceği macera ve serüveni barındıran tarzda, farklı konusu ve akıcı işleyişiyle keyifli bir macera ve serüven romanı.
Polisiye / Gerilim