Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Türkçe Meâl ve Tefsir

Kur'an Yolu Türkçe Meal ve Tefsir - 2

Hayreddin Karaman

Kur'an Yolu Türkçe Meal ve Tefsir - 2 Gönderileri

Kur'an Yolu Türkçe Meal ve Tefsir - 2 kitaplarını, Kur'an Yolu Türkçe Meal ve Tefsir - 2 sözleri ve alıntılarını, Kur'an Yolu Türkçe Meal ve Tefsir - 2 yazarlarını, Kur'an Yolu Türkçe Meal ve Tefsir - 2 yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İslam'ın dokuz temel buyruğu; 1-) Allah'a hiçbir şeyi ortak koşmayın. 2-) Anne babaya iyilik edin. 3-) Fakirlik korkusuyla çocuklarınızı öldürmeyin. 4-) Kötülüklerin açığına da gizlisine de yaklaşmayın. 5-) Haklı bir sebep olmadıkça Allah'ın yasakladığı cana kıymayın. 6-) Rüşdüne erişinceye kadar yetimin malına sadece iyi tutumla yaklaşın. 7-) Ölçü ve tartıyı adaletle yapın. 8-) Söz söylediğiniz zaman, yakınlarınız bile olsa, adaletli olun. 9-) Allah'ın ahdini tam olarak yerine getirin. Genel: Bu benim dosdoğru yolumdur. Buna uyun, (başka) yollara uymayın. (En'âm Sûresi 151-153)
Bunların tamamında ortak olan unsur, mümin olduğu veya mümin göründüğü halde anlaşmazlığı Allah’a ve resulüne götürerek çözmeye razı olmamak, bir başkasını (tâgutu, meselâ Kâ‘b b. el-Eşref’i veya kâhin Ebû Bürde el-Eslemî’yi) onların yerine koymak ve onun çözümüne rızâ göstermektir
Reklam
Allah’a mahsus bulunan bu sıfat ve salâhiyetlerin –aynı mahiyette olmak üzere– bir başka merci veya şahsa tanınması şirk, bu merci ve şahsın Kur’an’daki adı da, 60. âyette zikredildiği üzere tâguttur.
Meselenin “Allah’a götürülmesi” Kur’an’a, “resule götürülmesi” ise sünnete başvurmayı gerektirir.
Ülü’l-emr, “emir sahipleri, emir verme selâhiyeti taşıyan ve bu konumda olanlar yani âmirler” demektir.
nisa suresi. kuran bana yeter diye bozgunculuk çıkartanlara bu ayeti gösterelim
59. Ey iman edenler! Allah’a itaat edin, Peygamber’e itaat edin, sizden olan ülü’l-emre de. Eğer bir hususta anlaşmazlığa düşerseniz –Allah’a ve âhirete gerçekten inanıyorsanız– onu, Allah’a ve Peygamber’e götürün. Bu, elde edilecek sonuç bakımından hem hayırlıdır hem de en güzelidir.
Reklam
İslâm’da kötü görülen, menedilen tezkiye, kişinin kendisini sözle tezkiye etmesidir, övmesidir.
İlgili naslar bir arada değerlendirildiği zaman bu konuda ulaşılan sonuç şudur: Zulme sapmayan, hürriyet ve adalet üzerine kurulmuş toplum düzenini bozmayan bütün fertler ve gruplar –dinleri, inançları ne olursa olsun– hayat hakkına sahiptirler.
mürted? :D
Müşriklere yaşama hakkı ve imkânı verilmeyeceği hükmünü benimseyenler Tevbe sûresinin 5. âyetine dayanmaktadırlar. Ancak bu âyetin öncesi ve sonrası dikkatle okunduğunda müşriklerin öldürülmesi emrinin şirk suçuna değil, onların antlaşmaları bozmaları ve hukuka riayet etmemelerine bağlı olduğu anlaşılacaktır.
128 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.