Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kur’an’a Yabancılaşma Süreci

Ahmet Akbulut

Kur’an’a Yabancılaşma Süreci Gönderileri

Kur’an’a Yabancılaşma Süreci kitaplarını, Kur’an’a Yabancılaşma Süreci sözleri ve alıntılarını, Kur’an’a Yabancılaşma Süreci yazarlarını, Kur’an’a Yabancılaşma Süreci yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İslâm dünyasının skolastiği
SELEFİ YAKLAŞIM, inancını tarihin bir önceki döneminin kültürel yapısına bağlamış ve bu dönemin mutlak doğrunun simgesi olduğunu benimsemiş, her çeşit değişim ve gelişmeye karşı düşünce düzeyinde bütün kapıları kapatmış bir zihin dünyasıdır. Başka bir ifade ile Selefilik, İslam'ın ilk iki neslinin görüş, düşünüş ve uygulamalarının
Sayfa 123 - OTTO Yayınları
"Kur'an ayetleri üzerinde düşünme emri, belli bir grup insana verilmemiştir."
Sayfa 169
Reklam
"Yahudilikte ve Hristiyanlıkta 'tah­rifat' yapılmış, Müslüman geleneğinde ise 'tadilat' yapılmış­tır. Yani Kur'ani mesajın yanına beşeri uygulamalar eklenmiş­tir. Halbuki din ile dinin yorumunu ayırmak gerekmektedir."
Sayfa 166
"İnsan, eylemlerini yaparken öz­gür olmasaydı, Tanrı'nın kitap ve peygamber göndermesinin, in­sana doğru yolu göstermesinin de bir anlamı kalmazdı."
Sayfa 164
"Müslüman geçmişimizde ortaya çıkan üç ideoloji, aklı ortadan kaldıran; yani akıl dışı ideolojilerdir. Bunlar, Emevilerin 'cebir ideolojisi', Ha­ricilerin 'tekfir ideolojisi', Şiilerin 'imamet ideolojisi'dir."
Sayfa 164
"Müslüman nesiller, Kur'an'a giderek, kendi Kur'an algılarını oluşturacak yerde, önceki nesillerin Kur'an algılarını esas al­mışlar ve yaşamı yakalayamamışlardır. Daha da vahimi, ölçüye göre kendilerini sürekli yenileme imkanını kaybetmişlerdir."
Sayfa 150
Reklam
"Yüce Allah'ı bul­mak bir inancın sonucu değil, bir muhakemenin neticesi olma­lıdır."
Sayfa 149
"Kur'an bize, din ile bilimin karışımını değil, Kur'an'ın ilkelerini bilimle test etmemizi önermektedir. Dola­yısıyla Kur'an, kendine, akla ve bilime güvenmektedir."
Sayfa 149
"Her bir bireyin Kur'an'ın muhatabı olması demek, her bir in­sanın dünyada önemli olması demektir."
Sayfa 148
"İnsan doğuştan dindar olmaya eğilimlidir; yani doğal dindardır. İslam dini, bireyi doğal dindarlıktan bilinçli dindarlığa yükselt­meyi amaçlamaktadır."
Sayfa 147
Reklam
"Birey doğrudan Allah'a kar­şı sorumludur. İnsanın Allah ile kurduğu iletişim doğrudan ise bu ilişki bireye barışçı bir kişilik, eğer Allah-insan iletişimi dolay­lı kuruluyorsa, bu da bireye çatışmacı bir kişilik kazandırır."
Sayfa 146
"Kur'an'ın, "Helak olacak olan da bir delile dayalı olarak yani bi­lerek helak olsun. Yaşayacak olan da bilerek yaşasın." (Enfal 42) ilkesi­ gereğince akıl ve bilgi sahibi olmadan müstakim iman sahibi olmanın mümkün ola­madığını düşünüyorum."
Sayfa 145
"Kur'an'ın amacı aklın yerine geçmek değil, insana aklı­nı doğru kullanmasını öğretmektir."
Sayfa 142
"Hadis­çiler, ilmin selefin sabitelerinden ibaret olduğu öğretisini geliş­tirmişlerdir. Selefin ilmi otorite olarak benimsenmesi Kur'an'a aykırıdır. Çünkü Kur'an'a göre ilimde otorite yoktur; zira her bilenin üzerinde bir bilen vardır. (Yusuf 76)"
Sayfa 139
"Bugün insan­lığın elinde, yazarı Allah olup doğruluğu kanıtlanmış bulunan Kur'an'dan daha sağlam bir belge yoktur. İbn Haldün'un ifa­desi ile Kur'an'ın kendisi delildir."
Sayfa 92
445 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.