Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kur´an´da İbadet Kavramı Ve Allah´a İbadet

İsmail Karagöz

Kur´an´da İbadet Kavramı Ve Allah´a İbadet Gönderileri

Kur´an´da İbadet Kavramı Ve Allah´a İbadet kitaplarını, Kur´an´da İbadet Kavramı Ve Allah´a İbadet sözleri ve alıntılarını, Kur´an´da İbadet Kavramı Ve Allah´a İbadet yazarlarını, Kur´an´da İbadet Kavramı Ve Allah´a İbadet yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
"Hidayeti de dalaleti de, imanı da küfrü de seçip isteyen insandır. Allah iman etmek isteyene mani olmaz. Çünkü o kullarının küfrüne razı olmaz."
"Anlaşılacağı üzere Allah'tan başkalarına ibadet; sadece putlara, heykellere, ateşe, aya, güneşe, mezara tapmaktan ibaret değildir. Kur'an'ın hilafına hareket eden insanların buyruklarını isteyerek kabul edip bunları uygulamak da Allah'tan başkalarına ibadet etmektir. Allah'tan başkalarına ibadet; şirk ve küfürdür."
Reklam
"Kur'an'a göre tağut; Allah'ın dininin, elçisinin ve kitabının karşısına konulan, Allah yerine tapılan, İslam'ın hükümleri, emir ve yasakları, helal ve haramları yerine ikame edilen, Hz Muhammed'in yerine önder seçilen, Kur'an düşüncesi, inanç ve hayat tarzı yerine başka düşünce, inanç, hayat ve yönetim biçimi koyan, hayata geçiren, bunlara öncülük eden ve uyulan her insanın, her sistemin ortak adıdır, sembolüdür."
"Allah'tan başkasına ibadet etmek Allah'ın varlığını kabul etmemek anlamına gelmez. Kur'an'ın indirildiği zaman Mekke müşrikleri, Allah'ın varlığını yaratıcı ve rızık verici olduğunu kabul ediyorlar ama bir tek ilah olduğunu kabul etmiyorlardı."
"Kur'an'da 53 ayeti kerimede Allah'tan başkalarına ibadetten söz edilmiştir.(S.55) Allah'tan başkasına ibadet; insan, cin, melek, şeytan, atalar, liderler, hükümdarlar, bilginler, veliler, salih kişiler gibi canlı ve cansız varlıkları ilah ve rab kabul etmek. onlara Allah'a isyan konusunda itaat etmek, boyun eğmek, dua edip yalvarmak, kurban kesmek, kulluk etmek, secde etmek, eğilip saygı göstermek, Allah yerine mabud edinilen kimselerin emir ve yasaklarına helal ve haramlarına prensip ve sistemlerine uymak anlamlarına gelir."
"Özetleyecek olursak; Kur'an'da ibadet kavramının, Allah'ın varlığını ve birliğini ikrar etmek, elçilerine ve elçileri ile gönderdiği ilahi vahye iman iman etmek, ona boyun eğerek itaat etmek, İslam'ın helal ve haram, emir ve yasak bütün hükümlerini tatbik etmek, Allah'ın razı olduğu şeyleri yapmak ve hükmüne razı olmak, nimetlere şükretmek, musibetlere sabretmek, insanların haklarına riayet edip onlara şefkat ve merhamet etmek anlamlarını ifade ettiğini söyleyebiliriz." Devamı yorumda;