Semavi Dinlerin "Kutsal" Bilinen Kitapları

Kur'an'ın Eleştirisi 1

İlhan Arsel

Kur'an'ın Eleştirisi 1 Sözleri ve Alıntıları

Kur'an'ın Eleştirisi 1 sözleri ve alıntılarını, Kur'an'ın Eleştirisi 1 kitap alıntılarını, Kur'an'ın Eleştirisi 1 en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Ana babaya düşmanlık
"Kur'an, İslam'dan başka bir inanca yönelik ana, baba ya da kardeş gibi yakınlara karşı düşmanlık saçar. Örneğin: "Ey inananlar! Babalarınızı, kardeşlerinizi (eğer) küfrü imana tercih ediyorlarsa dost edinmeyin." (Tevbe, 23) ya da "...Akraba bile olsalar, müşrikler için mağfiret dilemek Peygamber'e ve müminlere yakışmaz."(Tevbe, 113) der. Bilindiği gibi Muhammed, bu tür hükümlere dayanarak, müşrik olarak öldü diye, kendi öz anası için Tanrı'dan mağfiret dilememiş, "Tanrı bana anam için mağfiret dilememe izin vermedi" demiştir. Müşrik olarak ölen babasının cehennemi boyladığını söylemekten de geri kalmamıştır."
Sayfa 22
Tanrı'nın insanı hor görmesi
"...Bunun yanında bir de Tanrı'nın insanı hor ve aşağı görüp, küçümsediğini bildiren ayetler var Kur'an'da. Bu aşağılamalar, insanın nankör, güçsüz, ivecen, cimri, tartışmacı, ya da benzeri nitelikteki yönleriyle ilgilidir! Örneğin, Tanrı'nın, yeminler ederek şöyle konuştuğu yazılıdır: "...andolsun ki, insan, pek çok ve açık bir nankördür" "Kahrolası insan ne nankördür..."(Zuhruf, 15; Abese, 17-23; İsra,67). Bu doğrultuda olmak üzere Tanrı'nın, "...insan, kuşkusuz, tutkusuna düşkün, dayanıksız yaratıldı..." (Mearic, 19-21) ya da "...insan güçsüz yaratılmıştır..." (Nisa, 28) ya da "...insan ivecen(aceleci) yaratılmıştır..."(Enbiya, 37) ya da "...Zaten insan pek cimridir..." (İsra, 100) ya da "...insanın en çok yaptığı şey tartışmadır..." (Kehf,54-56) şeklinde konuştuğunu belirleyen (ve daha nice benzeri) ayetler vardır.
Sayfa 17
Reklam
Kur'an Eleştirilemez...
"Tevrat ve İncil, bu dinlerin kendi salikleri tarafından ,yüzyıllar boyunca tartışılabildiği, hallaç pamuğu atılır şekilde eleştirilebildiği, hatta 'uydurmadır' , 'yalandır' diye inkâr ya da alay konusu edilebildiği halde, Kur'an böyle bir sınava, böyle bir denemeye, böyle bir elemeye muhatap kılınmamıştır. Bunun başlıca nedenlerinden biri, Muhammed'in Kur'an konusunda hiçbir eleştiriye olanak tanımaması, bu yasaklamayı Tanrı'dan geldiğini söylediği korkutucu hükümlere dayatmasıdır. Her ne kadar henüz güçsüz bulunduğu Mekke döneminde de aleyhte konuşanlara karşı sert çıkışlar yapmakla beraber, asıl Medine'ye geçtikten sonra, oradaki Yahudilerin ya da müşrik Arapların kendisini birtakım sorularla güç durumda bırakmaları ve kendi taraftarlarından bazı kimselerin de soru sormaya kalkışmaları üzerine, soru sorulmasını kendisi bakımından çok sakıncalı bulmuş ve yasaklamıştır.... Bu konuda Tanrı'dan vahiy geldi diyerek... şu ayeti koymuştur: "(Ey Müslümanlar!) Yoksa siz de daha önce Musa'ya sorulduğu gibi peygamberinize sorular sormak mı istiyorsunuz? Kim imanı küfre değiştirirse şüphesiz dosdoğru yoldan çıkmıştır."(Bakara, 108)
Sayfa 36
Geri140
406 öğeden 401 ile 406 arasındakiler gösteriliyor.