Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Kürdün Meyhanesi

Fahir Aksoy

Kürdün Meyhanesi Gönderileri

Kürdün Meyhanesi kitaplarını, Kürdün Meyhanesi sözleri ve alıntılarını, Kürdün Meyhanesi yazarlarını, Kürdün Meyhanesi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
144 syf.
10/10 puan verdi
·
Beğendi
·
2 saatte okudu
. Aydınların dışında oraya, başta sivil polisler olmak üzere, jokeyler, küçük memurlar ve halktan kişiler gelirdi. Ayrıca benzerine zor rastlanır marjinal tipik müşteriler de vardı. On beş yıl sık sık gittiğim bu mekânla ilgili az da olsa tuttuğum notlardan da yararlanarak yaz- dığım anı-öykülerin bir bölümü 1960'tan sonra öykü yazarı Salim Şengil'in Dost Dergisi'nde yayımlanmıştı.
Kürdün Meyhanesi
Kürdün MeyhanesiFahir Aksoy · h2o Kitap · 201875 okunma
144 syf.
10/10 puan verdi
O sohbetlere şahit olmak vardı.
Yazarlarıyla ,şairleriyle,ressamlarıyla,müdavimleriyle bir varmış bir yokmuş meyhanede açlıkların,toklukların,sanatların,aşkların,siyasetin konuşulduğu masalar…Kimler kimler var o masalarda?
Kürdün Meyhanesi
Kürdün MeyhanesiFahir Aksoy · h2o Kitap · 201875 okunma
Reklam
144 syf.
8/10 puan verdi
·
Beğendi
·
15 saatte okudu
Günümüzde de olsa böyle meyhaneler.
Buyurun Kürdün Meyhanesine, 1944-1960 yılları arası Ankara’dayız, Milli Eğitim Bakanlığının yanında içkili bir mekan. Sonradan yanmış , fakat anılarda kalmayı başarmış. Resmî adı Yeni Hayat Lokantası , fakat sahibi Kürt olduğu için (Kürt Mehmet) Kürdün Meyhanesi adıyla tanınıyor. Kitabımızın yazarı Fahir Aksoy 15 yıl boyunca sık sık gelmiş bu
Kürdün Meyhanesi
Kürdün MeyhanesiFahir Aksoy · h2o Kitap · 201875 okunma
Mehmet Kemal
Bilmediğim bu şehirde, şu köşe başında, Telaşlı kalabalıklar arasında Şimdi tam aklımdan geçtiğin anda Karşıma çıkı versin hey dost Nerelerdesin desen Ne kadar göreceğim geldi.
Sayfa 69 - Bin Birinci KilometreKitabı okudu
“Belki ama bu sadece benim suçum değil, iyi gelecekleri büyük umutsuzlukların hazırladığına inanıyorum.”
Sayfa 124 - Üç Ressamın Ölümü Rasih GüranKitabı okudu
İbrahim Çallı
”Bugün matbaacı Agopu gördüm Babıali’de. Selam sabahtan sonra Agop, ‘Çallı yahu hiç yaşlanmıyorsun.’ dedi. Gülümsedim. ‘Yaşamadık ki ‘dedim.”
Sayfa 121 - Üç Ressamın Ölümü -Sururi TaylanKitabı okudu
Reklam
Beni yetiştiren, beni ben eden topluma yararlı olmak istiyorum, salt kişisel çıkarlarıma bağlı kalarak, ülkeyi kötüye götürenlerin karşısında, verecekleri üçbeş kuruş uğruna boyuneyerek onların bir dalkavuğu gibi yaşamak onuruma dokunuyor. Bana etliye sütlüye karışma, sen yalnız sanatını düşün, yapıtlarında savaşımını sürdür, diyorlar. Bence yansız kalmakla ülke aleyhine çalışmak eşdeğerdedir. Dürüst, vicdanlı, ülkesini, halkını seven bir insanın kabul edeceği şey değil bu;
Sayfa 120 - Üç Ressamın Ölümü Sururi TaylanKitabı okudu
Şimdiki kuşakların adlarını bile bilmedikleri bu kahraman kişiler, Haşmet Akal, Sururi Taylan, Rasih Gürhan saldırılar, baskılar sonucu yaşadıkları zor günlere, fizyolojik ve psikolojik darbelere dayanamayarak genç denilebilecek yaşlarında ölümün soğuk kucağına atılmışlardır. (O Tarihte aynı nedenlerle göçüp gidenlerden biride Fikret Hakan’ın babası edebiyatçı ve çevirmen saygıdeğer Gaffar Güney Hocadır.)
Sayfa 118 - Üç Ressamın ÖlümüKitabı okudu
Sanatçılar duygu insanıdır, hemen inanıverirler. Ama kötü gidişi en önce sezenler gene onlardır. Ülkeyi uçuruma sürükleyenlerin karşısına korkusuzca hemen dikiliverirler. Topları, tüfekleri olmadığı için yapıtlarıyla halkı uyarmaya, gerçekleri göstermeye çabalarlar
Sayfa 118 - Üç Ressamın ÖlümüKitabı okudu
Egemen güçlerin ılımlı olsun: atak taşkın olsun soldaki tüm sanatçılara ve aydınlara karşı takındığı tavır tek sözcükle korkunçtu.
Sayfa 117Kitabı okudu
Reklam
Otyam, genç, zeki, atak ve çok sempatik bir kişiydi. Güzel Sanatlar Akademisi’nin resim bölümünü bitirmiş. Akademik çalışmalarını bedri Rahmi atölyesinde sürdürmüştü. Gel gelelim o gazeteciliği seçmişti.
Sayfa 113 - Fikret OtyamKitabı okudu
Yeni bir gün doğuyor Ankara ‘da, sanki başka bir doğuşu müjdeleyen bir gün bu.
Sayfa 112Kitabı okudu
Düşler peşimi bırakmıyor. “Bir gün sen de delicesine seveceksin, içinde tertemiz, yepyeni bir dünya doğacak, her şeyi unutacaksın.”
Sayfa 112 - Dört MülkiyeliKitabı okudu
Şişelerin biri gidiyor biri geliyordu. Çoşkulu bir geceydi. İnsan harcamanın, esprinin bini bir paraydı. İç rakıyı, ye pilakiyi, batır yerin dibine kızdıklarını: yücelt, çıkart doruklara sevdiklerini.
Sayfa 74 - Karmakarışık bir geceKitabı okudu
“Beni yaşatan şiirdir, yiyip içtiklerim değil,” diyordu.
Sayfa 75 - Karmakarışık bir gece-Ayaşlı şairKitabı okudu
Mehmet Kemal
Gençliğini yaşamadan yitirdi. Kendinden daha çok sorunları olan halkının sorunlarını dile getirmek, onları arkadaşlarıyla paylaşmak, şiir yazmak, kendi sorunlarını unutturuyor, ona inadına yaşama duygusu, yaşama sevinci veriyordu.
Sayfa 71 - Bin Birinci KilometreKitabı okudu
Reklam
Mehme Kemal
Aç kaldı, susuz kaldı, ilaçsız kaldı, yamalı pantolonla, altı delik ayakkabıyla dolaştı, dövüldü, sövüldü, tutuklandı, yılmadı.
Sayfa 71 - Bin Birinci KilometreKitabı okudu
“Cihat odada fare var, “ dedim. Güldü: Onlar birlikte büyüdüler, çok iyi arkadaştırlar, “ demez mi ?
Sayfa 36 - Özgün bir ressam Cihat BurakKitabı okudu
151 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.