Kurdun Mutluluğu

Orijinal Adı:
La Felicità del Lupo

2023 125. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2023 00:00
“İnsan topluluğunun bir ormandan farkı olmadığını düşündü: Aşağılara inildikçe çeşitlilik artıyordu.” İtalyan yazar, belgeselci Paolo Cognetti’yi ilk kez okudum. Sekiz Dağ kitabı epey ünlü, filmi de var. Cognetti yılın yarısını İtalyan Apleri’nde geçiren bir yazarmış. Kitapları da otobiyografik ögeler içeren, bu yaşantıyla ilgili kitaplarmış genel olarak. Kurdun Mutluluğu da böyle bir kitap. Bir dağ yerleşkesinde bir grup insanın yaşantıları anlatılırken, otobiyografik karakteri Fausto öne çıkıyor. Doğanın zorlu koşullarıyla çatışmak yerine onunla uyumlanma, içsel karmaşaları çözümleme izleğinde bir kurgu. Cognetti’nin görsel bir dili var. Dingin, süssüz bir anlatımla atmosferi iyi yaratıyor. Asla ait olmayacağım bir hayata bakmak gibiydi… Kurdun Mutluluğu #yeldagürlek çevirisiyle @kafkayayinevi ‘neden yeni yayımlandı.
Kurdun Mutluluğu
2025 11. kitabı
Okunma: 28 Ekim 2025 21:55
Düşüncelerim: İtalyan yazar, belgeselci Paolo Cognetti’yi ilk kez okudum. Yılın çoğunu Alplerde geçiren biriymiş yazarımız. Kurdun mutluluğu kitabı dağlarda yaşayan bir grup topluluğun yaşantısını anlatıyor ana karakterimiz Fausto. Doğanın zorlu koşullarını öyle bir anlatıyor ki yazarımız sade, dingin sanki oradaki insanları izliyormuşuz gibi. Kitap bir şeyler öğretme üzerine değil daha çok bilinçaltını dinlendirmek, keyifli bir an geçirmek için yazılmış. Doğa, insan, sadelik severler için keyifli bir anlatımı var tavsiye ederim.
Kurdun MutluluğuPaolo Cognetti · Kafka Kitap · 202389 okunma
Pazar keyfi gibi bir kitap
2025 18. kitabı
Okunma: 18 Ekim 2025 14:38
Paolo Cognetti – Kurdun Mutluluğu İtalyan yazar Paolo Cognetti’yi bu kitapla tanıdım. Yılın büyük kısmını İtalyan Alpleri’nde geçiriyor, şehirden uzak sade bir yaşamı tercih ediyor. Kitaplarında da o dinginliği, o doğayla iç içe olma hâlini hissetmek mümkün. Tam bir pazar keyfi gibiydi kitap. Sessiz, yormayan, kendi halinde. Bir grup insanın dağ köyündeki yaşamını anlatıyor ama aslında konu doğayla ve kendinle barışık olma meselesi. Olaylar büyük değil, aksine çok sade. Ama o sadelikte bir huzur var. Bazı kitaplar bir şey öğretmez, sadece iyi gelir. Kurdun Mutluluğu da onlardan biri. Fazla süslenmeden, fazla iddia taşımadan, insana bir nefes aralığı açıyor. Sekiz Dağ kitabıyla tanınan yazar, yine benzer bir atmosfer yarattığı söyleniyor Kurdun Mutluluğu’nda. Onu da en kısa sürede okuyacağım. “İnsan topluluğunun bir ormandan farkı olmadığını düşündü: Aşağılara inildikçe çeşitlilik artıyordu.” Kurdun Mutluluğu Paolo Cognetti