Sarayın Yıkılışı

Mayıs 2011
Sütun Yayınları
Sıralamalar

2021 3. kitabı
Dünyanın en zengin üç ailesi ve onlarin üç oğlu ve bu çocukların en zekisi ve en ünlüsü mesleğinde adını dünyaya duyurma imkani oldugu bir gün kendini boslukta hissetme ve hayatından haz almamak hissinden kaynakli intear girişimi. Hastane de günlerce, aylarca komada yatan bir gencin ahir hayatta bulması ve kendini orda kanıtlama ve ispatlama cabasi.Odarda ki hayatında yaşadığı aşk ve o aşka olan tutkusu.Orada ki en yakın dostu ona kılavuz olan ve ona her anlamda destek sağlayan Nagun'un onun yerine dünyaya gönderilişi.Oen, Uzelya , ve gercek kayattaki Afrin.Muhteşem sürükleyici ve seni tamamen icine hapseden bir macera.Bir günde 200 sayfa nasıl okuduğumu bilmeden kitabın sonunun geldigi an. Okumaya değer bir Roman. H.Ş. BOZTAŞ. Kurgan...
Kurgan 1Hacı Şaban Boztaş · Sütun Yayınları · 201153 okunma
2025 116. kitabı
Okunma: 10 Ekim 2025 12:01
KURGAN 1 | @hacisabanboztas Fantastik ögelerle örülmüş, zihnimizin sınırlarını zorlayan bir dünyanın kapısını aralıyoruz. Dünyanın en zengin üç ailesinden birinin oğlu olan Oen, zekâsı ve başarısıyla tanınan bir isimdir. Ama bir gün… sevgilisi Arin’in bir aileye yardım talebini reddeder. Basit bir karar gibi görünür ama işte tam orada kaderin kalemi oynar. Arin gider, Oen pişman olur. Bir hayat kurtarabilecekken vazgeçmiştir. Zaman geçer, başarılar anlamsızlaşır, hayat boşluğa dönüşür. Ve bir gün… bir kürsüde, bir proje konuşmasında son sözünü söyler: Sessizlik. Ama ölüm son değildir. Oen yaşamla ölüm arasına sıkışmış bir bedende yeniden gözlerini açar. Her uyanış, başka bir dünya: Krallar, prensesler, Ateşcanlılar, Gölgecanlılar, Işıkcanlılar… Mavi ağaçlar, sisli vadiler, zamanın bile eğildiği diyarlarda sürükleyici bir serüven başlar. Bu yeni dünyada Oen artık Ayzer, sevdiği kadın ise Uselya’dır. Her perde, her kapı yeni bir gizemle açılır. “Kader koridorları” ve “Kutsal nefes” kavramlarıyla yaşam, ölüm ve sonsuzluk arasında bir anlam yolculuğuna çıkarız. Her satırda bir sorgu, her bölümde bir aydınlanma… Kitap bittiğinde kendinize şu soruyu sormaktan alıkoyamıyorsunuz: Oen ahir hayatta mı kaldı, yoksa yeniden mi doğdu? Yoksa biz de onunla birlikte başka bir bedende mi yeniden doğduk?
2025 110. kitabı
Bugün sizlere fantastik bir kitapla geldim. Fantastik diyarlara açılan bir kapı gibi başlıyor Kurgan 1… ama öyle sıradan bir kapı değil bu; her adımda kelimelerin içinden büyü, savaş ve kader akıyor. Kitabın başlangıcında, dünyanın en zengin üç ailesinin oğullarından birinin intihar etmesi, olayların fitilini ateşliyor ve hikaye başlıyor. @hacisabanboztas bu kitapta sadece bir hikâye anlatmıyor, kendi elleriyle koskoca bir evren yaratıyor. “Kader koridorları”, “kutsal nefes” ve “öz dil” gibi kavramlarla örülü bu dünya öyle ince detaylarla işlenmiş ki, okurken bazen bir efsaneyi dinliyormuş gibi hissediyorsun. Her karakterin bir geçmişi, bir yarası, bir amacı var. Sayfalar ilerledikçe bu karakterlerin aslında kendi içimizdeki ışıkla gölgeleri temsil ettiğini fark ediyorsun. Kitabın dili ilk başta ağır gibi görünse de birkaç bölüm sonra alışıyor insan; çünkü anlatılan her şeyin bir anlamı, her sembolün bir kökü var. Boztaş’ın kalemi güçlü, sabırla örülmüş, zihin yoran ama aynı oranda büyüleyen bir kalem. “Kurgan”ı bitirdiğinde aklında sadece hikâye kalmıyor, sanki orada yaşadığın bir rüyanın yankısı kalıyor. Fantastik türü sevenler için bu kitap kesinlikle kaçırılmaması gereken bir deneyim. Hem Türk fantastik edebiyatı adına gurur duyulacak bir iş, hem de yazarın kelimelere duyduğu saygıyı hissettiren bir eser. Büyülü dünyaları, kaderin sessiz sınavlarını ve savaşın içindeki insan yanını okumayı seven herkes için Kurgan 1, unutulmaz bir yolculuk. Devamını da bir an önce zamanda okuyacağım. İyilikle ve kitapla kalın
Puan vermedi
Merhabalar @hacisabanboztas 'ın yazmış olduğu Kurgan 1 -Sarayın Yıkılışı- eseri ile karşınızdayım. Fantastik eser sevgimi bilmeyen yoktur. Bu eser de fantastik ögelerle bezenmiş, sorgulayıcı ve sınırları zorlayan bir eser oluşu ile dikkat çekiyor. Oen, dünyanın zengin üç ailesinden birinin oğlu ve Oen başarılarıyla ön plana çıkan biridir ve bir gün olaylar Arin'in yardımını reddetmesi ile başlar. Arin sevgilisidir ve onun teklifini reddetmiştir. Arin de gider. Oen de bir boşluğa düşer ve bu boşluk onun ölümle hayat arasında kaldığı bir dünyadır. İşte burda sizi sorgulamalar, kader, ölüm, sonsuzluk gibi kavramlar karşılar ve içsel sorgulamalar ile bir yolculuğa çıkıyoruz. Oen farklı bir şekilde dünyaya gözlerini açar artık burda Ayzer'dir ve burada maceralar, sorgulamalar devam eder. Oen'in kendini sorgulama yolculuğu aslında kendimizi sorgulama yolculuğu olarak karşımıza çıkıyor. Oen bu yeni hayata gözlerini nasıl açtı? Neden farklı bir isimle karşımıza çıkıyor? İşte bu soruların cevapları tam olarak eserde sizi karşılıyor. Eser ilk başta ağır olarak başlasa da sonradan olaylar aktıkça sizi içine çekiyor ve gerçekten sınırları zorlayan bir eser ortaya çıkıyor. Eğer siz de bu dünyayı merak ediyorsanız ve fantastik okumayı seviyorum diyorsanız bu esere bir şans verebilirsiniz. İkinci ve üçüncü kitapları da var en kısa sürede ikinci kitabı okumaya başlayacağım bakalım, devamında bizleri neler bekliyor? Peki siz bu eseri okudunuz mu? En son okuduğunuz fantastik eser hangisi? Hadi yorumlarda buluşalım. @kdysosyal #okudumbi̇tti̇ #kitapönerisi #fantasy #fantastic #fantastik #kitapyorum #booksofinstagram #booksphotography #booksta #bookreviews #bookstoread #bookworm #bookcommunity #booklover #books #booksbooksbooks #buseninokumaguncesi #bookstagram #reklam değil
2025 81. kitabı
Hacı Şaban Boztaş’ın Kurgan üçlemesinin ilk kitabı, Sarayın Yıkılışı. Uzun zamandır Fantastik eser okumuyordum. En son lisede okuduğum bu türü özlediğimi fark ettim. Yazarın bu üçlemesi bana ilaç gibi geldi. Okuru ani ve çarpıcı bir eylemle yakalayan bu eser, en yakın arkadaşının davetinde Oen’in intiharı, ve sonrasında başka bir âlemde, kimliğini hatırlamadan uyanışıyla başlıyor. Bu başlangıç, hem gerilim hem de merak duygum bir anda arşa çıktı. “herkes iyi, herkes dost” hissiyle yazar bizi yabancı ama güvenli bir dünyaya sokuyor; mavi ağaçlar, sisli vadiler ve konuşan hayvanların olduğu coşkulu bir fantastik evren. Oen’in burada Uselya’ya duyduğu aşk, çevresinin ona gösterdiği şefkat ve hafızasının geri gelmesi için yürütülen çalışmalar, hem karakterin içsel yolculuğunu hem de bu yeni dünyanın kurallarını adım adım açıyor. Bakın Oen aslında kimmiş? Hikayenin ilerleyen bölümleri mitolojik öğeleri, felsefi sorgulamaları ve epik çatışmaları başarılı şekilde örüyor. Gerçek adı Ayzer olan kahramanın “dünyaya görevle gönderilmiş ama canına kıymış” olması, onu sadece bir kurban değil aynı zamanda yargılanmış bir figür haline getiriyor; bu da esere güçlü bir ahlaki gerilim kazandırıyor Özgür irade mi, kader mi, görev mi daha ağır basar? Ador ile Orga arasındaki fethetme mücadelesi, Ridar gibi figürlerin çıkışı ve politik çekişmeler dünyayı genişletirken; Aşa ile Sorve’nin kardeşler arası yasak aşka dönüşen bağının trajedisi, kişisel düzeydeki çatışmayı derinleştiriyor. Todu’nun çocuklarını taşlaştırma tehdidi ve Ayzer’in onları kurtarması gibi mitolojik motifler, Türk kültüründe karşılıkları olan “taşlaşma”, “kutsal öfke” ve atalara dair imgelerle iç içe geçiyor — bu karışım hem tanıdık hem yabancı bir his vererek eserin özgünlüğünü artırıyor. Yazarın dili genel olarak