Payımızı Veren Yaşayacak, Vermeyen Ölecek

Küsena
Sıralamalar

2018 137. kitabı
Okunma: 10 Eylül 2018 01:57
Vay delikanlı gönlüm Vay!!! Vay Ahmet Şafak Vay!!! Bir çoğumuz gibi bende Yalnız Kurt' u dinleyerek tanıdım Ahmet Şafak'ı. Seven de bilir sevmeyen de. Şarkılarıyla sevdiğim Ahmet Şafak'ı itiraf etmeliyim ki kitaplarını okuma fırsatım pek olmadı. Açıkçası biraz da korktum ve sürekli erteledim. Son dönemde herkeste ki kitap yazma hevesleri ve başarısızlıkları beni belki de ön yargılı yapmıştı. Ahmet Şafak bu kitabıyla ön yargılı olmamam gerektiğini anlattı bana. Gayet başarılı buldum. Müziklerinden ne kadar keyif aldıysam bu kitabından da o kadar keyif aldım. Bu polisiye romanın konusuna gelecek olursak Kamuoyunun tanınan aydınları öldürülüyor Askerlikten atılan Kemal ile gazeteci Meltemin cinayetlerin arkasında ki sır perdesini aralarken öğrendikleri yapılacak bir sabotaji önlemeye çalışmaları anlatılıyor. Sürükleyici elimden bırakmadığım bitmesini de istemediğim bir kitap oldu tavsiye ediyorum okuyun efendim.
2020 11. kitabı
Okunma: 27 Ocak 2020 17:37
Yazarın okuduğum ilk kitabı. Konusuna gelince; 2015 yılında Amerika'nın sözde Ermeni soykırımını kabul etmesinin ardından Ermeni terör örgütleri Türkiye'ye sızar. Eski yüzbaşı Kemal ile teröristler arasında amansız bir mücadele başlar. Baştan sona aksiyon yüklü, sürükleyici çok güzel bir kitap.
Puan vermedi
Gerçekle Kurgunun Buluştuğu Bir Roman Bir kitabı okurken bazen kendinizi adeta bir filmin içine düşmüş gibi hissedersiniz. Öyle ki sayfalar, sahnelere dönüşür; satırlar bir yönetmenin kamerasından süzülüyormuş gibi akar. İşte bu roman da tam olarak böyle bir etki yaratıyor. Sanki ses getirmiş bir olayı birinci ağızdan dinliyor, büyük prodüksiyonlu bir filmi beyazperdede izliyormuşsunuz gibi. Eğer senaryolaştırılsa, Hollywood’un tekeline meydan okuyacak güçte. Çünkü Batı’nın yapay kahramanlık hikâyelerine karşılık, burada yaşadığımız coğrafyanın gerçekleri var. Batı, terörü bitirmek için bir başka terör örgütü yaratmayı maharet sayarken aslında kendi elleriyle virüsü yaydı. Orta Doğu’ya soktuğu bu virüs, er geç dönüp dolaşıp kendi kapılarını da çaldı. Ama onca teknolojiye, onca imkâna rağmen doğrudan yüzleşecek cesareti bulamadılar. Taşeron örgütler kullandılar, çünkü korkaklıklarını saklamanın başka yolu yoktu. Bu roman, işte tam da bu yalancı imparatorluğun maskesini düşüren bir ayna gibi. Ama hikâye yalnızca politik bir hesaplaşmadan ibaret değil. Görev ile aşkın, ölüm ile intikamın iç içe geçtiği bir serüven bu. Yazar Ahmet Şafak, sahnede sesiyle başardığını kalemiyle de başarmış. Şarkılarında hissettirdiği duyguları satırlarda yeniden üretmiş. Kitabı bitirdiğinizde içgüdüsel olarak açıp “Yalnız Kurt” parçasını dinleme isteği doğuyor insanda. Bu bile edebiyat ile müziğin yazarın kişiliğinde nasıl bütünleştiğini gösteriyor. Konuya, belki sayısız filmden dolayı aşinayız. Ama yaşadığımız coğrafya bizzat bu senaryoların gerçeğini barındırdığı için roman çok daha etkili. Bir roman, ilhamını kendi topraklarının acılarından, mücadelelerinden, kahramanlıklarından alıyorsa işte o zaman kıymetlidir. Türü polisiye, mekanı Türkiye olunca da tadından yenmez.
Kurt 2015 hakkında..
2023 9. kitabı
Ahmet Şafak, müzik adamı olarak bir dönemimde önemli yer etmiş, bir zamanlar hayranı olduğum bir isimdir.. Kasetlerinin tamamını çok büyük bir beğeniyle, hazla dinliyordum.. Kitaplarını hiç okumamıştım.. Kurt 2015, ilk oldu.. Roman, bir çok aksiyon filminde işlenmiş, tanıdık olduğumuz sahneleri, kahramanları, diyalogları bize bir kez daha anımsatıyor.. Eski bir asker olan Kemal'in ve uykuya geçen biriminin, bir operasyonla yeniden uyanışlarını yani harekete geçmelerini film izler gibi okuyoruz.. Uluslararası çeteler, Ermeni teröristler, mafya.. Eski askerler, polis, istihbaratçılar.. Tam bir aksiyon şöleni.. İyi okumalar diliyorum..
Roman
Şaşırtıcı - Gurme Bilgiler
2024 2. kitabı
Ahmet şafağın,sadece şarkı söyleyen bir sanatçı olmadığını bana gösteren eseridir. Kendine as bir kalemi vardır.Akıcı bir o kadarda heyecan verici bir üslup vardır.Tarih bilgisi yüksek olan yazarımız öyle bir hikaye ile karşımıza çıkmıştır ki,kitabı elinizden bırakmanız pek mümkün değildir. Hele ki "Yedi Uyuyanlar" bölümü fantastik bir heyecan yaratmıştır. "Kan Meclisi 1915 " tadında bir eser ortaya çıkmıştır. Ahmet şafağın tüm kitaplarını okumanızı tavsiye ederim. Hiç pişman olmayacaksınız. Ahmet Şafak
2016 5. kitabı
Yüzbaşı kemal ve meltem ve ermeni terör örgütü ,suikastlar ölüm intikam acı,gözyaşı sevgili AHMET ŞAFAK Reis tam milliyetçiliğini bu kitapta göstermiş romanı gerçek olaylarla birleştirmiş tavsiye ederim okunacak güzel bir kitap..

Ahmet ŞafakYazar · 16 kitap
AHMET ŞAFAK KISA ÖZGEÇMİŞ 8 Ocak 1963 yılında, İstanbul’da doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi ve Azerbaycan İnce Sanat Üniversitesi Bakü Devlet Konservatuarı’nda öğrenim gördü. Kariyerine muhtelif gazetelerde köşe yazarlığı ve yöneticilik yaparak başladı. 2000 yılında atıldığı profesyonel müzik hayatı boyunca kendisine ait eserlerden oluşan 14 müzik albümüne imza attı. 2006 yılında Kral TV En İyi Özgün Müzik Sanatçısı ödülünü aldı. Yurt içi ve yurt dışında sayısız konserler veren Sanatçı, müzik hayatına paralel olarak yazarlık kariyerini de sürdürdü. 7 tanesi roman tarzında olmak üzere 15 adet kitap yazdı. Kitapları sırasıyla şunlardır; Kurt 2015 (2012), Kan Meclisi 1915 (2012), Küresel Gelişmeler Işığında Türkleşmek İslamlaşmak Çağdaşlaşmak (2012), Ahmet Şafak Çizimleriyle Ömer Seyfettin Hikayeleri (2012), Türk Olmak Sanatı (2013), Türkiye’de Sanatçı Olmak (2014), Şöhret Sanatı Öldürdü Cinayeti Ben Gördüm (2014), Kurdun İntikamı (2016), Kod Adı Şarkıcı (2016), Duru ile Can Tarih Parkında (2017), Turukkuların Hayaleti (2018), Aklınızda Bulunsun (2018), Kurt Ateşi (2019), Hem Okudum Hem Yazdım (2020), Sırlar Kalesi (2020) Televizyon kariyerine ise muhtelif program, dizi ve filmler sığdıran sanatçı; 2001 yılında Kanal D’de yayınlanan Avcı dizisinde Şafak Kartal adlı başrol karakterine hayat verdi. 2002 yılında TGRT’de yayınlanan Söz Müzik Ahmet Şafak müzik eğlence programı yaptı. 2003 yılında Kanal 7’de yayınlanan Rabia dizisinde başrol kahramanı Balaban ile ekran kariyerini sürdürdü. 2007 yılında Kanal 7’de yayınlanan Kıyan Tepesi Efsanesi adlı TV filminde başrol canlandırdı. 2019 yılında yapımcılığını üstlendiği uzun metraj sinema filmi “Kuşatma 7 Uyuyanlar” sinema filminin senaryosu ve müzikleri de Sanatçı’ya aittir. Sanatçı’nın Azerbaycan Devletinden almış olduğu onur madalyası niteliğinde Terakki madalyası bulunmaktadır.