Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Kutsal Fahişeden Bakire Meryem'e Toprak ve Kadın

Emre Caner

Kutsal Fahişeden Bakire Meryem'e Toprak ve Kadın Gönderileri

Kutsal Fahişeden Bakire Meryem'e Toprak ve Kadın kitaplarını, Kutsal Fahişeden Bakire Meryem'e Toprak ve Kadın sözleri ve alıntılarını, Kutsal Fahişeden Bakire Meryem'e Toprak ve Kadın yazarlarını, Kutsal Fahişeden Bakire Meryem'e Toprak ve Kadın yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kadın için kendi bedenine hükmetmek; sunulan veya sunulacak olan bir hak değil, elde edilecek bir özgürlüktür!
Sayfa 145Kitabı okudu
Kadın emeği, bedeni kadar para etmedikçe ve kadın emeği, bedeninden daha çok aranır olmadıkça, fahişeliğin ortadan kalkmayacağını düşünmek pek de mantıksız olmaz...
Sayfa 109Kitabı okudu
Reklam
Fahişe Kim?
Kimse lekesiz değil doğrusu Peki ama kim bunun suçlusu? Para için günah işleyen mi Yoksa günah için para ödeyen mi?
Sayfa 97 - Rahibe Juana Ines 17.yyKitabı okudu
Toplumsal iktidar, erkek doğan bir çocuktu. Bu gerçeğin sonucunda iktidar olgusu, en az penis kadar eril bir özelliğe büründü. Hatta birbirleriyle o kadar özdeşleşeceklerdi ki; erkeklik vasfını yerine getiremeyen biri, modern dönemde bile iktidarsız olarak tanımlanacaktı.
Cinsel eylem insanlara ne kötülük etti ki kimse utanmadan söz edemiyor ondan, ciddi ve edepli konuşmalarda yer verilmiyor ona? Hiç sıkılmadan öldürmek, çalmak, aldatmak diyebiliriz de ona geldi mi kısıveririz sesimizi...
Sayfa 21 - MontaigneKitabı okudu
“Kadın için kendi bedenine hükmetmek; sunulmuş, sunulan veya sunulacak olan bir hak değil, elde edilecek bir özgürlüktür!”
Sayfa 145 - Su Yayınları / Feodal Düşüncenin Zaferi Mi?Kitabı okudu
Reklam
“… postmodern dünyada büyük bir sektörün egemenliği altına giren “cazibeli bedenler takıntısı”, yaşamın temel amacı haline gelmekte; beden, adeta kişinin ayrı bir parçasıymış gibi dışsallaştırılıp, sosyal yaşamın en önemli vitrini olarak ön plana çıkartılmaktadır.”
Sayfa 139 - Su Yayınları / Tüketim Kapitalizmi ve Metalaşan CinsiyetKitabı okudu
“Bedensel kusursuzluk, sistem için önemli bir kusurdur! Çünkü istenen, bedeninin dış görünüşünden her daim memnuniyetsizliktir. Tüketim kapitalizmi tarafından kolayca metalaştırılabilen işte bu duygudur.”
Sayfa 139 - Su Yayınları / Tüketim Kapitalizmi ve Metalaşan CinsiyetKitabı okudu
“Tüketim toplumunun geliştirdiği ahlaksal kalıpların aşkı zedeleyen bir yanı vardır. Çünkü elde etmeye şartlandırılmış bir yaşam felsefesi, aşkı da bir tüketim nesnesine dönüştürür. Günümüzde bir ömür boyu süren aşkların daha da zor bulunur olmasının bir nedeni de budur.”
Sayfa 137 - Su Yayınları / Tüketim Kapitalizmi ve Metalaşan CinsiyetKitabı okudu
“Hayatın her alanına sinmiş ataerkil normlar, en az dinsel inançlar kadar sağlam bir düşünce kalıbıydı.”
Sayfa 122 - Su Yayınları /Kitabı okudu
Reklam
“Antik Yunan’da, kadın için kullanılan “gyne” sözcüğü aynı zamanda “eş” anlamına gelirdi. Çünkü kadının evli olmama hali pek bilinmediğinden, onun toplumsal varoluşu bir erkeğin karısı olması şartına bağlıydı. Kadını, sadece erkeğin evli olduğu bir “insan” olarak kabul eden görüşün sözel ifadelerinden biri de “İki kişi gördüğümü sandım, oysa yalnızca bir erkekle karısıymış,” diyen Rus atasözüydü. Ta antik dönemden beri süregelen bu inanışın değişmesi için, kadının kocasından ayrı bir birey olduğunun farkına varılması gerekecekti.”
Sayfa 116 - Su Yayınları / Çatışmanın ŞiddetlenmesiKitabı okudu
“Kadının emeği, bedeni kadar para etmedikçe ve kadın emeği, bedeninden daha çok aranır olmadıkça, fahişeliğin ortadan kalkmayacağını düşünmek pek de mantıksız olmaz.”
Sayfa 109 - Su Yayınları / Kiralık BedenlerKitabı okudu
“Kadının özgürlüğüne kavuşması ve dolayısıyla erkek egemen cinsel baskı anlayışının zayıflaması için uygulanması gereken formül ortaya çıkmıştı. Ama aşılması gereken engellerin başında, emeğin değeri sorunu vardı.”
Sayfa 102 - Su Yayınları / Makinelerin Kolundaki Kadın EliKitabı okudu
“… mitler, toplumsal rüyalardır. Bu yüzden mitleri anlamak, o toplumun bilinç altına yapılacak bir yolculuktur…”
Sayfa 78 - Su Yayınları / Şehvet Peşinde Koşan Bir MitolojiKitabı okudu
“Kadın bedenine karşı duyulan itibar, anasoylu dünyadan neolitik döneme aktarılan bir mirastı. Kadının doğurganlığı nüfus için yeni emek gücü, toprağın doğurganlığı ise yaşam için besin kaynağı anlamına geliyordu. Kadının ve doğanın yaratma kabiliyetinin verimi, eski toplumlar için vazgeçilmez bir gereklilikti. Çünkü ölümün karşısında durabilen tek güç doğurganlıktı.”
Sayfa 69 - Su YayınlarıKitabı okudu
44 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.