Tahmini Okuma Süresi:
12 sa. 42 dk.
Sayfa Sayısı:
448
Basım Tarihi:
Ocak 2020
Yayınevi:
Eftalya Kitap
ISBN:
9786052198612
Ülke:
Türkiye
Dil:
Türkçe
Format:
Karton kapak
Reklam

Yorumlar ve İncelemeler

Adını sen koy ;)
8/10
·448 syf.··
Beğendi
·
2020 7. kitabı
·
3 günde okudu
·
Okunma: 24 Temmuz 2020 17:08
"Kuzgun"bilinen polisiye romanlarindan cok farklı kurgu ve anlatima sahip olan bir kitap. Tek başına "polisiye roman" olarak tanımlamak yanlış olur kanaatindeyim.. Okurken bazen cok detaylı bir gezi rehberine,bazen milattan öncesinden başlayıp günümüze kadar yaşanmış olayları ve kişileri anlatan bir tarih kitabına,bazen de sürükleyici bir polisiye romanına dönüşüyor.Ve en iyisi de bu dönüşümün sizi hic rahatsız etmemesi.. DipNot:"Son on bölümü heyecandan ayakta okudum" desem inanmazsınız.. ;)
Edebiyat
KuzgunGülçin Koz · Eftalya Kitap · 202024 okunma
Puan vermedi·448 syf.··
2025 12. kitabı
Kurgu olarak fena değil diyebilirim. Bu tarz ünlü romanların etkisinde kalmış, benzerleri gibi olmuş..Beni çok rahatsız eden şeyse yazı dili. Yani durmadan karşısındaki kişiye isimle hitap ediyor. Her cümlenin içinde hitap ettiği kişinin adı var. Bu çok rahatsız edici..Buna rağmen akıcı diyebilirim. Bir de şu durmadan isim hitabı olmasa çok daha iyi olurdu.
Duygu ve Düşünce
KuzgunGülçin Koz · Eftalya Kitap · 202024 okunma
8/10
·448 syf.··
Beğendi
·
2022 39. kitabı
Kuzgun -448 sayfa Gülçin Koz Geçmişiyle hesaplaşmak için Türkiye'ye gitmeye hazırlanan avukat Linda Johnson evinde öldürülür. Olayı aydınlatmak üzere görevlendirilen Ethan ve ekibinin araştırmaları devam ederken yeni bir cinayet işlenir. Önceki cinayete benzerlikleri nedeniyle onu da araştırmalarına dahil ederler. Bir süre sonra araştırmaları onları önce Yunanistan'a sonra Türkiye'ye götürecektir. Kitabı oldukça beğendiğimi söyleyebilirim. İçerik, olayların birbiriyle bağlantısı gayet iyiydi. Tek beğenmediğim kısım konuşma kısımlarıydı. Bir İngiliz değil de bir Türk konuşuyor gibiydi. Belki ben yanılıyorum onların konuşma tarzı da aynıdır. Ama okuduğum çeviri kitaplara benzemiyordu. Kitapta sadece cinayet yoktu. Mitoloji, turizm, mübadele, tarihi eserlerin izinle veya kaçak yollardan yurt dışına çıkarılması iç içeydi. Çok eski uygarlıklara ev sahibi yapmış ülkemizin tarihinin başka sergileniyor olması bir gerçek. Ancak kitapta da dediği gibi biz kalanları koruyabiliyor muyuz? Yoksa sular altında mı bırakıyoruz? Bizim yerimize koruyacak olanların elinde bulunması daha mı iyi? Yorumu size bırakıyorum. Kitapta geçen tarihi kişiler ve olayların gerçek olduğunu belirtmek gerekiyor. Mitolojiyi seven birisi olarak kitap gerçekten ilgimi çekti. Okuyan pek çok kişinin seveceğini düşünüyorum.
KuzgunGülçin Koz · Eftalya Kitap · 202024 okunma