LAYA 3 / MÜKEMMELLER AKADEMİSİ
Laya ile yolculuğumuzun son durağındayız. Laya ve Leon, siyah kapıdan geçmiş ve geri dönmemişlerdi. Yaşıyorlar mi yoksa hayatları son mu bulmuştu??
Bu simsiyah ortamda sesinden tanıdığı Lord William ve Leon yanındaydı. Fakat Lord William soğuk, mesafeli ve farklıydı. Üstelik o artık Lord değil, müfettiş William di.
Adının YÖRÜNGE olduğunu öğrendikleri, kurucusu ve CEO sunun Jessica Kinsey olduğu ve mükemmel bireylerden oluşan bir şirkette bulunduklarını öğrendiler. Burada herkes eşit haklara sahip olacaktı, hiç kimse ırkından, milletinden, dininden ve cinsiyetinden dolayı küçümsenmeyecek, herkes için şartlar eşit olacak ve herkes birbirine saygı gösterecekti. Sloganları: Tek Dünya, Tek Millet, Tek Din, Tek Cinsiyeti, Herkes İçin Eşitlik, Herkes İçin Adalet.
Kabul edildikleri mükemmellik akademisinde yeni bilgiler öğrenip mutlu olacaklarını düşünen Laya, günler ilerledikçe tek cinsiyet kavramı ile başına gelebilecekleri farkedince geri dönüş için çok geçti.
Ve kurdukları altı kişilik grubuyla amaçları anlaşılınca acilen kurulla toplantıya çağrıldılar. Haklarında verilen karar endişe ediciydi: Sadece kim olduklarını, akademinin hedeflerini ve orada ne için bulunduklarını bir de şimdiye kadar vermiş oldukları eğitimi bileceklerdi; onun dışındaki hafızalarında bulunan her şeyi sileceklerdi. Sedyeye bağlanıp geri sayım başladı, üç iki birrrr...
Tüm dünya teknolojide çağ atlamış, millet kavramı yıkılmış ve küreselleşmenin nedeni bulunmuştu. Ve tüm bunların ardında niyetleri oldukça çirkin olan Yörünge Şirketi vardı.
Gerisi mi, o da kitapta Her kitabında dediğim gibi,animasyon film izler gibi okuduğum seriyi fantastik severlere gönül rahatlığıyla tavsiye ederim.