24 Nisan 2023
Amorf Kitap

2024 32. kitabı
Okunma: 28 Nisan 2024 00:46
Bazı öykülerin başında anlatılanları fazla kapalı bulsam da güçlü bir diyalog yazarı Melike Pehlivan İşler'. Ağız özelliklerine de çok hakim. Kişilerini ait oldukları sosyal konumlarına göre çok başarılı konuşturmuş. En sevdiğim öykü Bölünen oldu. İşler erkek kahramanlarını da anlatırken erkekleri çok iyi gözlemlemiş. Öykülerde farklı konuların ele alınması benim okurluk zevkimin sonuna kadar sürmesini sağlıyor. Bu anlamda hep aynı konularda dönen öykü kitaplarına göre İşler'in kitabındaki öyküleri çok sevdim. Bu kitaptaki öyküler, senaristlere ilham olacak içeriklere sahipken daha da ileri gidersem belki de öykülerin bazıları senaryoya dönüştürülecek nitelikte olmuş diye düşünüyorum.
LekeMelike Pehlivan İşler · Amorf Kitap · 202319 okunma
Leke'ye ve yazarına dair..
2023 6. kitabı
Melike Pehlivan İşler Melike Pehlivan İşler'in ilk öykü kitabı olan ve Amorf Kitap'tan yayımlanan "Leke" adlı öykü kitabı, daha önce yayımlanmamış 16 öyküden oluşuyor. Kitap usta işi diyaloglar ve hayatın içinden trajik hikayelerle dikkat çekiyor. Bülten TV'de "Ali Bektaş ile Güzel Olan"da yazara ve kitaba dair çok şey konuştuk. Bağlantıya tıklayarak izleyebilirsiniz. Keyifli okumalar ve seyirler... Leke youtube.com/watch?v=OFqPWa8...
2023 24. kitabı
Yazarın kendine has bir sesi olduğunda metni ete kemiğe bürünüyor gibi gelir bana. Tanırsın, nerede görsen anımsarsın. Melike Pehlivan İşler de böyle bir kalem. Öykülerini diyalog ve iç monologlarla inşa ederek doğal bir dille bezemiş. Zorlamadan eser yok, bir solukta dökülüvermiş gibi kelimeler. Düğünü, ölümü, cenazeyi, hapisliği, yoksulluğu hem trajedi hem de komedisiyle birbirine yaraşır bir halde anlatmaya koyulmuş. Öyküleri mahallenin o muzip, şeytan tüylü, görmüş geçirmiş ağabeyinden dinler gibi okuyorsunuz. O ağabeyin yalnız onun diline yakışan hikayelerini hiçbir zaman unutmaz, onu da nerede görseniz tanırsınız.

Melike Pehlivan İşlerYazar · 1 kitap
İlk ve orta öğrenimini Isparta’da tamamladıktan sonra Ortadoğu Teknik Üniversitesi İngilizce öğretmenliği bölümünü bitirdi. Öyküleri Ecinniler Dergi, Öyle Olsun Dergi, İshak Edebiyat, Litera Edebiyat, Panda Edebiyat, Mahal Edebiyat ve benzer dergilerinde yayımlandı. Mahal Edebiyat Yayınevi’nin 2022 öykü yarışması “Alemin En Yağmurlu Gecesi” isimli seçkisinde “Sitem” isimli öyküsüyle yer aldı. Halen İngilizce öğretmenliği yapmaya devam eden yazar Sanal Yazıevi platformunda diyalog yazma eğitimi vermektedir ve aynı zamanda film okuma çalışmaları yürütmektedir.