Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Leonardo Da Vinci

George Sarton

Leonardo Da Vinci Sözleri ve Alıntıları

Leonardo Da Vinci sözleri ve alıntılarını, Leonardo Da Vinci kitap alıntılarını, Leonardo Da Vinci en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir tartışmada, otoriteye bağlı kalan herhangi bir kişi, zekâsını değil daha çok hafızasını kullanır.
Sayfa 50 - muhayyel, 1. baskı: mart 2019
Temel bir keşif, bir kişinin beynine yerleşen parlak bir fikir, bir bitkinin tohumu kadar önemlidir; çünkü bitkinin tohumu gibi o da sadece bir başlangıçtır.Tohumun gelişmesine izin verilmezse,o da hiçbir zaman var olmaz.
Sayfa 49 - muhayyel, 1. baskı: mart 2019
Reklam
Orta Çağ anatomistlerinin engelleri dinî engellerden çok skolastik engellerdi.Orta Çağ insanları önyargılar olmaksızın açılmış gözleriyle görme alışkanlığını kazanamamıştır.
Sayfa 42 - muhayyel, 1. baskı: mart 2019
Bir şiddet çağında yaşayan Leonardo, düşüncesini daha çok savaş araçlarına vermiş olmasına rağmen, insanları öldürmekte kullanılmayan, insanların sağlığını yok etmeyen, aksine insanları sağlıklı hale getiren araçlar da tasarlamıştır.
Bilim doğayı anlama ve açıklama amacındadır. Teknoloji ise doğayı insan varlığının amaçları için kontrol altına almayı amaçlar.
Uçmak, Daidalos ve Icaros'unki gibi eski efsanelerin tanık olduğu en eski düşlerden biridir.
Reklam
Leonardo'nun ilgilerinden biri resim diğeri de makinalar, yani çeşitli araçların icadıdır.
Deney yani oluşan doğa ile insan ırkı arasında tercüman, doğanın ölümlüler arasında nasıl bir rol oynadığını öğretir; zorunluluk tarafından sınırlandırılmış olan varlık akılsaldır başka türlü davranamaz; akıl, varlığın yöneticisidir ve varlık, var olmak için akla ihtiyaç duyar.
Orta çağ insanları önyargılar olmaksızın açılmış gözleriyle görme alışkanlığını kazanamamıştır.
"Bilimsiz pratiğe aşık olanlar, bir gemiye dümensiz ya da pusulasız binen ve nereye gideceğini hiçbir zaman bilemeyen bir gemiciye benzer."
Reklam
Otuz yaşına gelmiş, az çok zeka ve sağduyu sahibi her tecrübeli kişi kendi yolunu çizer; yıllar geçtikçe daha iyi bir konuma yükselir; bu konuma ulaştığında kişi, son derece yetenekli ve çoktan ünlü olmuştur.
Leonardo bir başkasına öğretmek için değil kendisi öğrenmek için yalnız başına çalışmıştır.
Bir tartışmada, otoriteye bağlı kalan herhangi bir kişi, zekasını değil daha çok hafızasını kullanır.
Teknik araçların ilk olarak ne zaman icat edildiğini araştırılması, bazen modern buluşlardan da zordur. Bu; daha eski zamanlar için daha da olanaksızlaşır. Çok sayıda mucit vardır. Bu mucitlerin hemen hemen tümü okuma yazma bilmez ya da icatlarını yazıyla anlatamayacak kadar cahildirler. Bu mucitlerin kafası bu işe çalışmaz; edebi değil mekanik olarak düşünürler. Bu mucitler icatları kağıdı aktarabilmişlerse bile niçin bunu yapmış olsunlar? O zamanlarda patent büroları yoktu ve icatlarını tek koruma yöntemi onları gizli tutmaktı. Leonardo'nun durumu da bundan farklı değildir. Leonardo çizimlerini yayınlamamış ve anlaşıldığına göre, hiçbir zaman bunları yayımlamak istememiştir. İcatlarını olabildiği kadar dikkatli bir biçimde ele aldığında tatmin oluyordu ve sonra albümünü kapatıyordu.
Tâ derinlerden...
Gözyaşları beyinden değil, kalpten gelir.
Muhayyel Yayınları
26 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.