Küçük Karanlık Kitaplar 4

Laputa Kitap Yayınları
Orijinal Adı:
The Harbor Master

2021 74. kitabı
Küçük Karanlık Öyküler serisinde şu ana kadar en çok beğendiğim öykü oldu.Lovecraft'ı hatırlattı bana, keşke daha uzun ve detaylı bir anlatımı olsaydı.Bu öykünün başarılı bir filmi çekilse çok güzel olur
Universal Monsters
2023 10. kitabı
İşte su gibi akan bir kitap. Üç karakter etrafında şekillenen bir ada hikayesi. Bildik Universal Monsters miti aslında, en çok da Kara Gölün Canavarı’na ilham vermiş gibi (o da Shape of Water’a tersten işlenerek verdi). Hikayede adada inzivaya çekilmiş Halyard karakteri, kuşları incelemeye gelen bilim adamıyla bir yandan mantığın sınırlarını X-Files ana karakterlerine yaraşır biçimde tartışırken bir yandan da Fowles’te de göreceğimiz bakıcılık eden kadın yan temasıyla menage-a-trois’e göz kırpılır. Küçük Karanlık Kitaplar serisinden birkaç kitap daha ekledim istek listeme bu eserin lezzetinden sonra.
Edebiyat & Roman
2025 45. kitabı
Okunma: 29 Nisan 2025 20:57
Bir zoolog nesli tükenmiş olan Dalıcımartı türünü bulduğu üzerine bir mektup alır aynı mektupta adam iki ayakları üzerinde yürüyebilen bir deniz canlısı olduğunuda iddia eder iddialar üzerine adaya giden zoolog Liman Müdürü isimli efsaneyi araştırmayada koyulur Güzel bir hikayeydi Lovecraft hikayelerini seviyorsanızsa bence şans vermelisiniz ve bence eser Innsmouth Üzerinde Gölge öyküsü ve Lovecraft’ın meşhur olan Innsmouth halkı bu öyküden ilham aldığını düşünüyorum…
2025 203. kitabı
Nesli tükenmekte olan Dalıcımartı kuşunu araştırması için bir kasabaya zoolog gönderilir. Araştırmacı, vardığı adada Liman Müdürü diye bir efsaneden bahsedildiğini duyar. Bir taraftan kuş hakkında bilgi almaya çalışırken, bir yandan da Liman Müdürü denen bu esrarengiz "şey" ile yüzleşecektir. Kitabın yazı puntosu büyük olduğu için biraz göz yorabiliyor ama sürükleyici ve merak uyandırıcı olması sebebiyle bu pek sorun olmuyor. Konusuyla Lovecraft'ı hatırlatan, gizem ve fantastik türünde bir öykü.

Robert W. ChambersYazar · 7 kitap
Robert William Chambers (26 Mayıs 1865 - 16 Aralık 1933), 1895 yılında yayınlanan The Yellow in King of Yellow adlı kısa öyküleriyle tanınan en iyi Amerikalı sanatçı ve kurgu yazarıydı. Robert, Brooklyn Polytechnic Enstitüsü'nde eğitim gördü. 1886'dan 1893'e kadar École des Beaux-Arts'da ve Academie Julian'da okudu ve çalışmaları 1889 yılının başında sergilendi. New York'a dönüşünde illüstrasyonlarını satmayı başardı. Ardından, yazmaya zaman ayırdı. 12 Temmuz 1898'de Elsa (Elsie) Vaughn Moller (1882-1939) ile evlendi. Bir oğlu oldu. (bazen Robert Husted Chambers ismini kullandı). Bağırsak ameliyatı geçirdikten sonra 16 Aralık 1933'de öldü