Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Bilime Yön Verenler

Louis Pasteur - Mikrobiyolojinin Babası, Mikrop Avcısı

M. Murat Sezer

Louis Pasteur - Mikrobiyolojinin Babası, Mikrop Avcısı Gönderileri

Louis Pasteur - Mikrobiyolojinin Babası, Mikrop Avcısı kitaplarını, Louis Pasteur - Mikrobiyolojinin Babası, Mikrop Avcısı sözleri ve alıntılarını, Louis Pasteur - Mikrobiyolojinin Babası, Mikrop Avcısı yazarlarını, Louis Pasteur - Mikrobiyolojinin Babası, Mikrop Avcısı yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
İnsanın var olduğu üç şey
“Sevgili kız kardeşlerim istemek, istemesini bilmek büyük bir şeydir. Çünkü yapmak daima istemekten sonra gelir. Çalışmanın sonucu da çoğunlukla başarıdır. İnsan şu üç şeyle vardır: İstemek, çalışmak ve başarılı olmak.”
Sayfa 16 - Parola YayınlarıKitabı okuyor
Reklam
"Hiç şüphem yok ki, bilim ve barış; cahilliği ve savaşı sonlandıracaktır. Milletlerin yok etmek ve yıkmak için değil, hayatı yüceltmek için birleşeceğine, istakbalimizi bu uğurda, mücadele edenlere borçlu olacağımızı düşünüyorum."
144 syf.
8/10 puan verdi
·
21 saatte okudu
Louis Pasteur’un hayatı ve insanlığa kazandırdığı buluşları ve faydaları herkesin okumasını tavsiye ederim . 3 kızını küçük yaşlarda hastalıklardan kaybetmesine rağmen topluma faydalı bir çok buluşu olmuştur . Yılmamış , pes etmemiş ve daha fazla çalışarak bunların üstesinden gelmiştir . 1822 de dünyaya gelen ünlü kimyacı Pasteur tarihte mikropları , bakterileri bulan kişidir . Isıtma ile şarabın mayalanarak daha uzun süre bozulmamasını , ipek böceği hastalığının bulunmasına , kimyacı olmasına rağmen top tarihine kuduz aşısını, şarbon hastalığının çözümünü, tavuk kolerası gibi hastalıklarım önlenmesini kazandırıyor . Kendi adını verdiği Pasteur Enstitüsünü kurarak birçok Öğrencinin yetişmesine vesile oluyor . Bu öğrenciler başka buluşların bulunmasına katkı sağlıyor . Dönemin padişahı Abdülhamid ise bu enstitünün kurulmasına kendi hazinesinden para göndererek katkıda bulunuyor . 3 yıl sonra öğrencilerin eğitilip İstabulda kuduz aşısının üretilmesine katkıda bulunuyor . Topluma yönelik bu kadar fayda sağlayan Pasteur 73 yaşında eski hastalığı da nüksedince hayata veda ediyor .
Louis Pasteur - Mikrobiyolojinin Babası, Mikrop Avcısı
Louis Pasteur - Mikrobiyolojinin Babası, Mikrop AvcısıM. Murat Sezer · Parola Yayınları · 201843 okunma
Reklam
144 syf.
9/10 puan verdi
·
Beğendi
·
18 saatte okudu
1822'de Fransa'nın Dole kentinde doğdu. 1846'da École Normale Supérieure'ün fen fakültesini bitirdi. 1847'de fizik ve kimya dalında doktora derecesini aldı. Pasteur, bu yıllarda izomerlik, kristal yapı ve optik etkinlik konularındaki çalışmalarıyla tanınmaya başladı. 1848'de Strasbourg Fen Bilimleri Fakültesi yardımcı kimya profesörü oldu. 1854'te Lille Fen Fakültesi'nde kimya profesörlüğüne yükseldi. Ecole Normale'de kurulmasını istediği araştırma laboratuvarının yöneticisi tayin edildi ve 1871'de çalışmaya başladı. Bu laboratuvarda şarbon, tavuk kolerası ve kuduz gibi virütik hastalıklar; bağışıklık mekanizması ve aşı hazırlama teknikleri üzerinde çalıştı. Pasteur, kuduz köpekler üzerine yaptığı çalışmaları daha güvenli hale getirmek için 1885'te eski bir imparatorluk şatosunu gereğine uygun olarak düzenleyerek,kuduz aşısı adına yapılan ilk adımı attı.
Louis Pasteur - Mikrobiyolojinin Babası, Mikrop Avcısı
Louis Pasteur - Mikrobiyolojinin Babası, Mikrop AvcısıM. Murat Sezer · Parola Yayınları · 201843 okunma
Mühim bir ilmî vakia bulunduğuna inanmak, onu ilân etmek ateşiyle yanmak ve günlerce, haftalarca, bazen yıllarca kendi kendiyle mücadele etmek, kendi tecrübelerini kendisi çürütmeye çalışmak ve keşiflerini ancak faraziyeleri tükettikten sonra ilân etmek, evet bu bir çetin iştir. Fakat o kadar çalışmadan sonra kesinliğe varınca insan b şer ruhunun duyabileceği en büyük sevinçlerden birini duyar ve memleketin şerefini arttırabileceği fikri insanın bu sevincini daha derinleştirir.
Sayfa 124 - Parola YayınlarıKitabı okudu
Guerin şöyle demişti: "Yaralıların cerahatinden çıkan salgın hastalık etkenlerinin bu nefret verici hastalığın hakikî sebebi olduğunu her vakitkinden ziyade zannediyordum, yaralıların pansumanları gerek tiftik yahut balmumu yağ ile yapılmış olsun, gerek ispirto ile yahut asitfinikle yıkamalar günde birkaç defa tekrar edilmiş olsun, gerek bu maddelerle ıslatılmış bezler yaraların üzerinde yapışmış kalsınlar, yaralıların o nefret verici hastalıktan öldüklerini görmekle acı duyuyorum... Pasteur'ün yaptığı gibi havayı süzgeçten geçirerek onların uğursuz tesirlerinden yaralıları koruyabilirim, dedim. O vakit pamuklu pansumanı düşündüm ve tahminlerimin gerçekleştiğini görerek sevindim."
Sayfa 96 - Parola YayınlarıKitabı okudu
Reklam
"Bulaşıcı hastalıklarımızın birini tecrübeyle hiç durmadan incelemeye atılmak için lâzım olan sıhhatin ve ihtisas bilgilerinin bende bulunmasını ne kadar isterdim!"
Sayfa 92 - Parola YayınlarıKitabı okudu
"İpek böcekleri hastalığını tetkik için mayalanmalar hakkındaki tetkiklerimi beş sene bırakmakla size karşı ne kadar fedakârlık yaptım!" demekten kendini alamamıştı.
Sayfa 88 - Parola YayınlarıKitabı okudu
Büyük keşifler, güzel sanatlarda, filmlerde ve edebiyatta derin düşünmeler, hulâsa hangi türlü olursa olsun fikrin menfaat beklemeksizin çalışmaları, bu çalışmaları tanıttırmaya muktedir ders merkezleri, bütün sosyal bünyenin arasına felsefi veya ilmî fikri, her şeyi şiddetli bir muhakemeye tâbi tutan, cahilliği kaldıran, batıl itikatları ve yanlışlıkları dağıtan, o ayırma fikrini getirirler. Bunlarla fikrî seviye, manevi duygular yükselir; bunlarla uluhiyet fikri bile daha ziyade yayılır ve heyecana gelir."
Sayfa 83 - Parola YayınlarıKitabı okudu
Napoleon'un Waterloo Dan dönüşünde, Monge ile Elysee sarayında bir defa konuşurken şöyle dediğini bulmuştu: "Artık ordulara kumanda etmemeye mahkûm olduktan sonra, benim ruhumu ve fikrimi tamamıyla zabtedecek yalnız ilimleri görüyorum..."
Sayfa 82 - Parola YayınlarıKitabı okudu
25 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.