Büyük Yarış

Tuncel Altınköprü
2018

2025 78. kitabı
Okunma: 30 Ekim 2025 18:50
Opsiyonları dolu virajlarda donebilecegimiz güzel bir kitapti. Ortaokul vs icin çok heyecanlı olabilir. Simdi diğer kitabini okuyorum oglumun ısmarlarım uzerine. Bakalim onun sonu ne olacak?
Macera GeçidiTuncel Altınköprü · 201862 okunma

Tuncel AltınköprüYazar · 85 kitap
Yazar, 1946 yılında İstanbul’da doğdu. Beyazıt Beşinci İlkokulu, İtalyan Ortaokulu ve Pertevniyal Lisesini bitirdi. Ardından girdiği İstanbul Üniversitesi Psikoloji Bölümünden mezun oldu. İstanbul Üniversitesi Umumî Psikoloji (tezli), Tecrübî Psikoloji, Felsefe ve Çapa Tıp Fakültesinden Psikiyatri sertifikalarını aldı. 1971 yılında Altınköprü Yayınevini kurarak kendi eserlerini bu yayınevi bünyesinde yayınlamaya başladı. Bugün çeşitli konularda yayınlanmış kırka yakın telif eseri bulunmaktadır. Kimi dergilerde yayınlanan makalelerinin yanı sıra çocuk eğitimi ve edebiyatı alanında çok sayıda çalışması vardır. Kurucu ortaklarından olduğu İlgi Yayıncılık ve Güçlü Yayıncılık bünyesinde de Türk yayın hayatına hizmet eden yazar, yirmi yıl Ders Kitapları Anonim Şirketi’nin tasarım ve yayım müdürlüğünü sürdürdükten sonra emekli olmuştur. Yazarlık yaşamını halen; psikoloji, eğitim ve çocuk edebiyatı alanlarında Hayat ve Çilek yayınlarında sürdürmektedir.