Mago'nun Ormanı

Güney Kore
9786256197527

2026 23. kitabı
Okunma: 28 Şubat 2026 15:21
Merhaba, bugün sizlere 𝕸𝖆𝖌𝖔'𝖓𝖚𝖓 𝕺𝖗𝖒𝖆𝖓ı kitabının yorumu ile geldim Fantastik, gizem, macera dolu bir eser okumak ister misiniz Damul, kendini ormanın derinliklerinde kaybetmiş, yolunu bulmaya çalışıyordur. Ama bu ormandan kurtulmanın tek yolu Dev Mago'yu bulup, sırrını çözmesi gerekmektedir. İlk başta karşısına çıkan, ağaç, bilge dede,ceylan onun yolu olacaktır. Bu sırada, taşa dönüşmüş annesini de kurtarmak istiyordur. İlerlediği yol boyunca üç gizli kapıyı bulmalı ki Dev Mago'ya ulaşabilmesi gereksin.. Uğradığı bir ülkede orada korkudan saklanan insanlarla ve Goncam ile karşılaşır. Artık Goncam, Damul ve Beyaz Geyik Ahu yola birlikte devam edeceklerdir. Ak Saçlı Nine’nin Sis Ormanı, Kadınlar Ülkesi, Ejderha Vadisi, Tahıl Ülkesi ve Ölümsüzlük Ülkesi gibi pekçok ülkeye uğrayacak ve üç gizemli kapıyı bulacaklardır. Bu arada herkesin sattığı sırları vardır. Ormanın derinliklerinde gizlenmiş sırlar bile satılıyordur. Böyle devam ettikçe de orman yok olup gitme aşamasına gelecektir. Bakalım Damul, Dev Mago'yu ve onun sırrını bulup kendini ve insanlığı kurtarabilecek midir? Çocuklarımızın severek okuyacağı hem macera hem de sevginin iyileştirici gücü ile keyifli bir okuma olacaktır Gizem, büyü, umutla dolu yolculuğu sizlerde hem okuyun hem de çocuklarınıza okutturun diyorum Kitapla ve sevgiyle kalın
2026 70. kitabı
Okunma: 13 Mart 2026 00:00
"MAGO'NUN ORMANI" "Bazı ormanlar kaybolmak için, bazılarıysa kendini bulmak için vardır." Bazı hikâyeler vardır, sadece okunmaz; içimizde yankılanır. Mago’nun Ormanı böyle bir eser. Kore’nin kadim mitlerinden beslenen bu özgün fantastik kitap, küçük bir kızın gözünden hem nefes kesici bir maceraya hem de derin bir varoluş yolculuğuna dönüşüyor. Her şey, sakin bir ormanda kaybolan Damul’un, karşısına çıkan gizemli bir tabelayla bambaşka bir dünyaya adım atmasıyla başlıyor: Mago’nun Ormanı. Annesi taşa dönüşmüştür. Gerçeklikle rüyanın iç içe geçtiği bu bilinmezlik diyarında Damul’un tek bir amacı vardır: Efsanevi Dev Mago’yu bulmak ve annesini kurtarmak. Ancak bu yolculuk, ona yalnızca annesini değil, belki de kendini bulmayı vaat ediyordur. Yalnız yürünmeyecek bu zorlu yolda Damul’un en büyük şansı, yanındaki sadık yol arkadaşları oluyor: · Beyaz Geyik Ahu: Saflığın ve rehberliğin sembolü. · Ürkek Goncam: Korkularıyla yüzleşmeyi öğrenen içimizdeki çocuk. Bu üçlü, Ak Saçlı Nine’nin Sis Ormanı’ndan Kadınlar Ülkesi’ne, Ejderha Vadisi’nden Tahıl Ülkesi’ne ve nihayet Ölümsüzlük Ülkesi’ne kadar uzanan sayısız gizemli diyarda inanılmaz hikayelere tanıklık ediyor. Her durak, Damul’a bir ders, bir sır ve bir dönüşüm vaat ediyor. Kitabın sayfaları ilerledikçe “Mago gerçekten var mı, yoksa bir metafor mu?” sorusu zihnimizde dolaşmaya başlıyor. Ve Damul son sır kapısına yaklaştığında, asıl büyük soruyla yüzleşiyoruz: Mago’yla gerçekten buluşacak mı? Klasik bir fantastik maceranın ötesine geçen eser, yaşamın anlamını, doğanın kutsallığını ve gerçek sevginin iyileştirici gücünü hissettiğimiz bir yeniden doğuş hikayesine dönüşüyor. Eğer siz de; · Mitolojiyle harmanlanmış özgün bir evrende kaybolmak, · Her sayfada gizem, büyü ve umutla örülü bir yolculuğa çıkmak, · Ve belki de
2026 8. kitabı
Merhaba arkadaşlar sizlere güzel bir kitap yorumuyla geldim. . . Büyülü bir kitap bizi karşılıyor. Sakin sessiz bir orman ama bu ormanda kaybolan Damul. Damul derinliklerde dolaşırken karşısına bir yazı çıkar bu yazı bir tabela üzerinde ise Mago'nun Ormanı yazıyor.O orman onun belkide kurtarıcısı yada ondan bir eser kalmayacak izi olacaktır. O yazının peşine düşüp o ormana ayak basar. Esrarengiz bir orman bir tarafta diğer tarafta ise içinde geyik,ejderha aklımıza gelebilecek her hayvan yer alıyor. Bu ormanın belkide tek gizemi bu değildir çünkü bu orman birçok hikayeyi ardında barındırıyor. Fantastik yönde güçlü bir kitap. Özellikle çevirisi güzeldi bu yayinevinden ilk defa çeviri kitabı okudum biliyorsunuz çeviri çok önemlidir cümle bütünlüğünü tutturmak önemlidir o yüzden ben sevdim.

Seong-yu JangYazar · 0 kitap
Dokuz yaşındayken, annesinin şiir defterini bir şifonyer çekmecesinde görünce yazar olmaya karar verdi. Pusan ​​Ulusal Üniversitesi Kore Dili ve Edebiyatı Bölümü'nden mezun olduktan sonra, Kore Üniversitesi'nde edebiyat alanında yüksek lisans yaptı ve "Bang Jeong-hwan Edebiyatı" üzerine yazdığı tezle doktora derecesi aldı. Üniversitedeyken "Wooddeumji" adlı edebiyat grubunu kurdu ve yaratıcı yazarlık alanında eğitim aldı. 1998'de "On Bir Huş Ağacı" adlı kısa öyküsü Çocuk Edebiyatı Dergisi'ne seçilerek, çocuk ve genç yetişkin edebiyatı yazmaya başladığı ilk yıl oldu. Yayımlanmış eserleri arasında tam uzunlukta fantastik romanı "Mago'nun Ormanı", "Kedi Giriş Töreni Günü" adlı şiir kitabı ve "Modern Kore Çocuk Edebiyatının Şekli" adlı akademik araştırma makalesi bulunmaktadır. Bang Jeong-hwan Edebiyat Ödülü, Yulmok Edebiyat Ödülü ve Nunsol Çocuk Kültürü Ödülü gibi ödüllere layık görüldü. Şu anda Seul Ulusal Üniversitesi Beşeri Bilimler Enstitüsü'nde kıdemli araştırmacı olarak görev yapıyor ve Bang Jeong-hwan Araştırma Enstitüsü Başkanı olarak Bang Jeong-hwan'ın akademik araştırmalarını ve küreselleşmeyi destekliyor.