"MAGO'NUN ORMANI"
"Bazı ormanlar kaybolmak için, bazılarıysa kendini bulmak için vardır."
Bazı hikâyeler vardır, sadece okunmaz; içimizde yankılanır. Mago’nun Ormanı böyle bir eser. Kore’nin kadim mitlerinden beslenen bu özgün fantastik kitap, küçük bir kızın gözünden hem nefes kesici bir maceraya hem de derin bir varoluş yolculuğuna dönüşüyor.
Her şey, sakin bir ormanda kaybolan Damul’un, karşısına çıkan gizemli bir tabelayla bambaşka bir dünyaya adım atmasıyla başlıyor: Mago’nun Ormanı.
Annesi taşa dönüşmüştür. Gerçeklikle rüyanın iç içe geçtiği bu bilinmezlik diyarında Damul’un tek bir amacı vardır: Efsanevi Dev Mago’yu bulmak ve annesini kurtarmak. Ancak bu yolculuk, ona yalnızca annesini değil, belki de kendini bulmayı vaat ediyordur.
Yalnız yürünmeyecek bu zorlu yolda Damul’un en büyük şansı, yanındaki sadık yol arkadaşları oluyor:
· Beyaz Geyik Ahu: Saflığın ve rehberliğin sembolü.
· Ürkek Goncam: Korkularıyla yüzleşmeyi öğrenen içimizdeki çocuk.
Bu üçlü, Ak Saçlı Nine’nin Sis Ormanı’ndan Kadınlar Ülkesi’ne, Ejderha Vadisi’nden Tahıl Ülkesi’ne ve nihayet Ölümsüzlük Ülkesi’ne kadar uzanan sayısız gizemli diyarda inanılmaz hikayelere tanıklık ediyor. Her durak, Damul’a bir ders, bir sır ve bir dönüşüm vaat ediyor.
Kitabın sayfaları ilerledikçe “Mago gerçekten var mı, yoksa bir metafor mu?” sorusu zihnimizde dolaşmaya başlıyor. Ve Damul son sır kapısına yaklaştığında, asıl büyük soruyla yüzleşiyoruz: Mago’yla gerçekten buluşacak mı?
Klasik bir fantastik maceranın ötesine geçen eser, yaşamın anlamını, doğanın kutsallığını ve gerçek sevginin iyileştirici gücünü hissettiğimiz bir yeniden doğuş hikayesine dönüşüyor.
Eğer siz de;
· Mitolojiyle harmanlanmış özgün bir evrende kaybolmak,
· Her sayfada gizem, büyü ve umutla örülü bir yolculuğa çıkmak,
· Ve belki de