Merhabalar,
Nasılsınız?
İthaki Türkçe yayınları ile tanışma kitabım olan Samet Atasoy kaleminden Maksatlı Muhabbetler kitabının yorumu ile geldim.
.
Cem konuşan kedisi Müjgan, annesi, babası ve diyaliz hastası kardeşi ile beraber yaşamaktadır. Kardeşi Melike'nin durumu kötüdür ve acilen böbrek bulması gerekmektedir. Kardeşine böbreği nasıl bulacağını kara kara düşünen Cem'e bir gün kedisi Müjgandan telefon gelir. Mürekkebi yere döktüğünü ve eve gelirken yenisini almak için kedi Müjgan, Cem'i tembih eder. Tam yolunun üzerinde "Yok Yok Kırtasiye" ile karşılaşır.
Cem hayatının bu noktadan sonra değişeceğinden ve başka alemler göreceğinden habersiz mürekkep almak için dükkana adımını atar...
.
İlk önce şunu belirtmeliyim ki ülkemizde hayal günüce sahip yazarların olması beni gururlandırıyor.
Esprili bir dille yazılmış kitabı kesinlikle beğendim. Hayalle gerçeği birbirine çok güzel harmanlamış yazarımız. Hayalgücü kısımlarını özellikle sevdim.
İçindeki çizimlerle, distopik, fantastik, ütopik her türden okuyucuya hitap edecek bir kitap olmuş.
Arka kapakta da bahsedildiği gibi "konuşan kedilerin, 1’lerin ve 0’ların, Başka bir dünyanın, Her Şey’lerin ve Hiçbir Şey’lerin ama en önemlisi gerçek mucizenin, yani fedakârlığın anlatıldığı bir roman."
Yazarımıza başarılarının devamını diliyorum ❤.
..
Herkese Tavsiye Ederim ❤.
Kitabı bir günde bitirdim, gayet akıcıydı. İçerisinde küçük küçük bir sürü illüstrasyonda bulunuyordu. Özellikle benzetmeleri çok yaratıcı ve güzeldi.
Sadece sonunda bir n'oluyoruz gibi oldu, ne okudum dedim ama... gerçi konu fantastikti. O yüzden fazla mantık aramadım ama hafif kafa dağıtmak için güzel bir kitaptı
Açıkçası hem çizimler hem de paylaşmak istediği düşünce benim hoşuma gitmişti. Herkes okuduğunu anladığı kadar görür. Benim için derin ve tatlı bir kitap olarak kalacak.
Çok beğendim. Gerçekten çok güzeldi kitap. Farklı bir havası vardı.
"Burası yok yok Kırtasiye ve burada yok yok. Her şeyimiz ve hiçbir şeyimiz mevcut" diye bitti. Bittiği için de üzüldüm.
Cem, kardeşi için böbrek arıyor. Bir gün kırtasiyeye, çizimi için siyah ve kırmızı mürekkep almaya gider ve öykü burada başlar. Ayrıca Müjgan adında konuşabilen neşeli bir kedisi vardır. Devamı kitapta :))