Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol
Gönderi Oluştur

Malazgirt'ten Vatana Anadolu Selçuklu Devleti Tarihi

Yaşar Bedirhan

Malazgirt'ten Vatana Anadolu Selçuklu Devleti Tarihi Gönderileri

Malazgirt'ten Vatana Anadolu Selçuklu Devleti Tarihi kitaplarını, Malazgirt'ten Vatana Anadolu Selçuklu Devleti Tarihi sözleri ve alıntılarını, Malazgirt'ten Vatana Anadolu Selçuklu Devleti Tarihi yazarlarını, Malazgirt'ten Vatana Anadolu Selçuklu Devleti Tarihi yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Anadolu
(...)" 'Anatolia' ya da 'Bilâd-ı Rûm' olarak adlandırılan bu ülke, bir asırdan kısa bir zaman zarfında son sahiplerinin adıyla, 'Türkiye' olarak anılmayı hak edecek bir kimlik dönüşümü yaşamıştır."(...)
Sayfa 12 - Salon YayıneviKitabı okudu
Romanos Diogenes'in Üçüncü Anadolu Seferi ve Malazgirt Meydan Savaşı
Alp Arslan ile esir imparator Romanos Diogenes arasında yapılan müzakereler sonunda bir antlaşma yapıldı. Bu antlaşmanın maddeleri şunlardır: 1- İmparator, kurtuluş akçası olarak bir buçuk milyon altın verecek. 2- Bizans devleti yer yıl Selçuklu devletine 360 bin altın ödeyecek. 3- Bizans'ın elinde bulunan bütün İslam tutsakları salıverilecek. 4- Bizanslılar gerektiğinde Selçuklulara askeri yardımda bulunacak. 5- İmparator kızlarından birini Sultanın oğluna verecek. 6- İmparator yeniden tahta oturduğu takdirde Antakya, Urfa, Menbiç, Malazgirt kent ve kaleleri Selçuklulara bırakılacak.
Sayfa 81 - Eğitim YayıneviKitabı okudu
Reklam
Sivas'ın Alınması ve Tahrip Edilmesi
1059 yılında, Sultan Tuğrul Bey'in emriyle Anadolu'ya Selçuklu akınları yeniden başladı. Prens Yakuti, emrinde Salar-ı Horasan, Samuk ve diğer Türk komutanları olduğu halde, siyah bayraklar taşıyan Selçuklu ordusuyla Van Gölü'nün kuzeyinden Anadolu'ya girdiler. Bunlar sınırda iki kola ayrıldılar. Birinci kolun başında bulunan Salar-ı Horasan güneye hareket ederek Urfa' yı kuşattıysa da Antakya dükü Khaçator'un karşı koyması üzerine başarı sağlayamadı.
Sayfa 60 - Eğitim YayıneviKitabı okudu
Anadolu Adının Ortaya Çıkışı
Eski Çağ tarihlerinde Anadolu'nun adı "Asia Mineure" (Küçük Asya) olarak geçer. Bu deyim X. yüzyıla kadar devam etmiştir.
Sayfa 18 - Eğitim YayıneviKitabı okudu
29 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.