Resme ve ressamlara ilgi duyan herkesin, keyifle okuyabilecegi ve bir cok resmin gorsellerini görebileceği sahane bir kitap. Seride cok kıymetli ressamlar var hepsini okumak istiyorum:)
Yapı kredi yayınlarından çıkmış olan sanat kitap serisinin bir değeride Manet’in anlatıldığı bu kitap. Set olarak almanızı tavsiye ederim. Manetin hayatı, sanat yolculuğu ve eserlerini görmenize imkan tanıyan bir kitap.
Manet, 1832’de Paris’te dünyaya gelmiş, empresyonistlerin (izlenimcilerin) yolunu çizmiş; Monet, Bazille, Renoir ve Sisley kendisinden 12 yaş büyük olmasına rağmen, onu ustaları olarak görmüşler.
Ortaöğrenimini TED Ankara Koleji’nde tamamladı. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı ’ndan mezun oldu. İngilizceden Türkçeye çevirilerinden bazıları: 1 Erkek Hakkında, Nick Hornby (2005); Ve Ben Mutluyum, A.L. Kennedy (2005); İnferno: Rio Cehennemi, Patricia Melo (2004); Gözlemevi Hikâyeleri, Edward Carey (2003); Kadının Cennette Yeri Yok, Neval El Saddavi (2003); Şeker Adası, Ivonne Lamazares (2001).