Manevi Dilekçe

Tuba Özdoğan

Manevi Dilekçe Gönderileri

Manevi Dilekçe kitaplarını, Manevi Dilekçe sözleri ve alıntılarını, Manevi Dilekçe yazarlarını, Manevi Dilekçe yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Dua Allah’ın kullarına bahşettiği en büyük güçtür.
Reklam
Musibetler karşısında “Elhamdülillah” demek, Allah‘ım, her şeyin en doğrusunu sen bilirsin, bu musibetin mutlaka bir nedeni vardır ve ben tevekkül ettim, sana sığındım, senin takdirine boyun eğdim” anlamına gelir.
Günah işleyip de istiğfar etmemek Allah’a karşı yapılan en büyük saygısızlıktır. Allah’ın yasakladığı işleri yapmak ve sonrasında pişman olup mağfiret dilememek, yapılan günahı küçük görüp umursamaz davranmak, Allah’ın koyduğu kanunları hiçe saymaktır. Buda Allah’ın rahmetinin o insanın üzerinden çekilmesine, dualarının kabul olmamasına, kulun mahvolmasına yol açar.
Sayfa 145Kitabı okudu
“Kim sürekli istiğfar ederse, Allah onun her türlü sıkıntısına çıkış yolu gösterir, onu her türlü dert ve endişeden feraha eriştirir ve onu hiç ummadığı yerden rızıklandırır.” Hz. Muhammed (s.a.v)
Dua ile ne kast edilir? Sadece ellerimizi açıp Ondan bir şeyler istemek mi? Ya da dileklerimizin kabul olması için tesbihatlar yapmanız ya da ayetler okumamız mı? Hayır! Böyle bir şey Allah'a iş yaptırmaya kalkışmaktır. O'nun rızası dışında yaşayıp sadece darda kaldığımızda O'ndan yardım istemek dua etmek değildir. Bütün yaşamımızı kapsadığının bilinciyle ve Allah katında makbul olması için O'na gerçek anlamada kul olmak amacıyla gereken şartları yerine getirmek üzere gayret sarf etmemizdir dua.
Reklam
66 öğeden 31 ile 40 arasındakiler gösteriliyor.