İlk Yayın Tarihi:
2022
İstos Yayınları
Türler:

2026 5. kitabı
MARİKA BERAT GÜNÇIKAN "...... yalnızlığım kadarsın......" ​Gazeteci ve yazar Berat Günçıkan'ın kaleminden çıkan "Marika", 1993'te Cumhuriyet'te tefrika edilmiş. Biyografik bu eserde doğduğu günden itibaren her türlü yıkıma, zorluğa, hayatın sillesine karşı kendini tekrar inşa eden ve inatla var olan Marika'nın hayatını kaleme almış. ​Marika... Hizmetçilikten büfeciliğe, hemşirelikten pansiyonculuğa kadar ekmeğinin peşinde koşan bir Rum kadın... Zavallı annesinin makus kaderine karşı koyamayarak dünyaya getirdiği Maria; her türlü ihanete ve zorluğa göğüs gererken, 20. yüzyıl Türkiye’sinin siyasi ve toplumsal çalkantıları içinde savrulan kalabalıkların arasında kaybolup giden; bitmeyen kavgaların, kırgınlıkların, aşkların ve korkuların kahramanı oluyor. ​Marika’nın hayatından bir kesit sunan bu 100 sayfaya yakın kısa eseri birkaç saatte okudum. Acılarla yoğrulmuş bu hayat, yüreğime işledi. MarikaMarika Berat GünçıkanBerat Günçıkan
MarikaBerat Günçıkan · İstos Yayınları · 013 okunma

Berat GünçıkanYazar · 7 kitap
1959'da Balıkesir'de doğdu. İlk ve orta öğrenimini Eskişehir'de tamamladı. İ.Ü. Edebiyat Fakültesinde okudu. Gazeteciliğe Eskişehir'de yerel gazetelerde çalışarak başladı. Daha sonra Cumhuriyet gazetesinin Adana bürosuna geçti. Cumhuriyet gazetesinde ve Cumhuriyet Dergi'de yayımlanan belgesel röportajları ve dizileri Haraşo'dan Nataşa'ya / Beyaz Ruslar - Kızıl Ruslar ve Gölgenin Kadınları isimleri altında kitaplaştırdı.