Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Ezoterizm, Bilim ve Aydınlanma Yolu

Mavinin Adı Ne? İnsan

Nazmi Nalbant

Mavinin Adı Ne? İnsan Gönderileri

Mavinin Adı Ne? İnsan kitaplarını, Mavinin Adı Ne? İnsan sözleri ve alıntılarını, Mavinin Adı Ne? İnsan yazarlarını, Mavinin Adı Ne? İnsan yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Kabala; İbranice’de almak demektir, mistik, felsefi bir bilgidir, semboller sistemidir, hikâye ve sembollerden bahsedilir.
En küçük parçadaki değişim bütünü değiştirir. Ve ben değişebilirsem, bütün de değişir.
Reklam
Fibonacci sayı dizisi çok ilginç. Dizideki her sayı kendisinden önceki 2 sayının toplamıyla oluşuyor.1 den başlanıyor. Sonra bir 1 daha. 1+1= 2. 1+2= 3. 2+3= 5. 3+5= 8. 5+8= 13 ve tam dizi şöyle oluyor: Diziyle ilgili en ilginç nokta eğer bir sayıyı kendisinden öncekine bölerseniz 1,618034 civarında bir rakama ulaşmanız. Başlangıçtaki rakamlar tam aynı sonucu vermese de, sayılar büyüdükçe bu rakam neredeyse sabitleniyor. Bu orana Phi oranı yada altın oran deniyor.
Hermes’in öğrencilerine öğüdü şuydu: “İlim kuvvetin, iman kılıcın, sukut da delinmez zırhın olsun. Hakikati herkesin anlayış derecesine göre açıkla. Ruh üstü örtülü bir nûrdur ki ancak aşk ile ebedi olarak parlar, aşksız ise sönüp gider“. İşte Ermişlerin Ermişi Hermes böylece öğretisini Aşk ile noktalamıştı.
İbni Arabi’ye göre İdris (a.s.) için bir ayette “Kendilerine nimet verdiğimiz, hidayete eriştirdiğimiz ve seçilmiş nebilerdendir ” denilmiştir. İdris’te peygamberlerin dört özelliği de vardı. Bunlar; Salih (ehil), nebi, şahid ve sıddiktır (tasdik edilen). Yine İbni Arabi, İdris’in özelliklerini şöyle sıralar; ilk kez kalem kullanarak yazı yazan, hikmet ehli, azamet sahibi, asil soydan gelen, yüce mekan sahibi, güneşin efendisi, şark ehli, sabır ehli, kutub, güneş feleği, ilahi sır sahibi, simya ve astroloji ilmini bilen, ilk terzi, ayakkabı tamircisi, astronomi ve aritmetik öğreten aklı hikmet sahibi kişi.
Hermes
Kadim Yunanlılar ona kral, rahip ve bilge olması nedeniyle kendi tanrılarından ayırmak amacıyla “Hermes Trismegistus” yani “Üç Kere Yüce Hermes” demişlerdir. Müslümanlar İdris Peygamber, Yahudiler Enok veya Hanok Peygamber, Kaldeliler Dhouvanai (İnsanlarınKurtarıcısı), Keldaniler Utarid (Merkür), Zerdüştler Huşeng, Budistler Buda, Sümerliler Ningşzidda, Araplar Hermes El Heramise (Hermeslerin Hermesi) demişler ona.
Reklam
“İnsan varoluşun aynası ve özetidir, Aşağıda olan yukarıda olan gibidir, Evren ise büyük çapta bir insandır, İşte birlik mucizesi budur”.
Hermes Trismegistus
Mutsuzken mutlu olabilmek için sebeplerimiz, savaşçıyken barış için umudumuz var.
Giordano Bruno; “Tanrı, iradesini egemen kılmak için yeryüzündeki iyi insanları kullanır, yeryüzündeki kötü insanlar ise kendi iradelerini hakim kılmak için Tanrı’yı kullanırlar!” diyor.
"Bütün öğretiler pencere camını andırır, Arkasındaki gerçeği görürsün de, Cam, seninle gerçeği ayırır"
Halil Cibran
Reklam
Zamanımızda oldukça yaygın olan Neo-spritüalist görüşün Allah hakkında vardığı sonuçlar da şöyledir; 1. O, tüm cevherleri var edendir, 2. O, Mutlaktır, Yaratıklar görece (rölatif, izafi) ve göreli(nispi)dir, 3. O, mutlak olduğundan görece ve göreli olan varlıkların sıfatlarıyla ve göreli olan varlıklarca idrak edilemez, 4. Yaratılan hiçbir varlık Allah’ın yaratmasını idrak edemez, 5. Yaratılan hiçbir varlık Allah’la bir ya da özdeş olamaz, ilişkide olamaz ve birleşemez.
Tanrı’ya o gerçekten var olduğu için değil, ondan beklentileri olduğu için inanıyorlar. Tanrı’ya inanmak işlerine geldiği için. İçten, gerçek ve sevgi dolu bir inanç değil bu. Riyakar, sahte ve korku dolu bir inanç.
“Öğrencinin kulakları işitmeye hazır olduğunda onları bilgelikle dolduracak dudaklar gelecektir.” Kybalion
...Bilimsel veriler de, insanın,dünyanın başlangıcındaki kıvamlı, sıcak bulamaçtan yaratıldığına işaret ediyorlar.
24 öğeden 1 ile 15 arasındakiler gösteriliyor.