Sürgün Hatıraları

810 üzerinden
2 kişi
2023 160. kitabı
Okunma: 16 Temmuz 2023 18:34
Merhaba arkadaşlar, hepimize mutlu pazarlar. Okuduğum kitabın sitemizde 134 sayfalık tarih ve toplum kitaplığından nisan 1988’de çıkan baskısı mevcut değil. Eklemeye de üşendiğim için bu baskıdan devam edeceğim. Ahmet Mithat Efendi ile alakalı olabildiğince geniş, uzun ve tüm kitapları hakkında genel bir inceleme de bulunacak bu yazımızda. Evvela bunu söyleyerek başlamak istedim. Şimdi birkaç kitabını okuyacak belirli bir sırayla gideceğiz ama birkaç yıl sonra bir okur, yazarın kitaplarını merak edip geldiğinde sadece incelemeyle değil aynı zamanda Ahmet Mithat Efendi ile ilgili bir şeyler öğrensin, bizim de araştırmalarımız birkaç günle kalmasın uzun yıllara yayılsın diye çabalıyoruz. Yazarlarımız arasında daha fazla eseri olan birisi yok ve bu kadar çok kitap yazıp daha pek çok kitabı değil basılmak, günümüz Türkçesine bile çevrilmemiş birinin eserleri üzerine çalışma yapmak da haliyle epey zor oldu takdir edersiniz. 2022 yılı Kasım ayından beridir bir yandan bu projemle uğraşıp bir yandan da günlük hayatıma odaklanmaya çabaladığım için de burada ekleyeceğim genel bilgileri diğer incelemelerde de paylaşacağım. Paragraf düzeni ise sadece okunan kitabın anlatıldığı bölüm büyük harflerle kitabın adı iki kere yazılmak şeklinde olup, aradaki boşluğa yapılan kitap incelemesini içerecek, kalan kısımlar genel bilgi üzerine olacaktır. MENFA - SÜRGÜN HATIRALARI Nisan 1988 yılında Tarih ve Toplum dergisi tarafından ÜCRETSİZ olarak dağıtılan bir kitabı günümüzde bulamamak mı yoksa bundan 12 yıl sonra TDK tarafından yayımlanan 2000 yılındaki baskıları anlamamak mı Ahmet Mithat için bizler adına daha üzücüdür karar veremiyorum. İki baskının dili de anlaşılır değil zaten. Tabi birkaç koca kitabı araştırıp okuyarak ilerleyince bazı kelimelere daha hakim olup kendimizce cümle
MenfaAhmet Mithat Efendi · Kapı Yayınları · 201321 okunma