41 dk.
Temmuz 2025
2E Kitap

Puan vermedi
Bu kitap bana şunu fısıldadı: Her şeyin fazlası da azı da yoruyor. Mesafe, çocuklara “yakın olmak” ve “uzak durmak” arasındaki o ince çizgiyi, arıların dünyasından yola çıkarak anlatıyor. Ne çarparak incitiyor ne de tamamen yalnız bırakıyor; tam ortasında, düşünmeye alan açıyor. Okurken sık sık durup düşündüm: İlişkilerimizde, dostluklarımızda, hatta doğayla kurduğumuz bağda doğru mesafeyi gerçekten bulabiliyor muyuz? Bu sadece bir arı hikâyesi değil; birlikte var olmayı, sınır koymayı ve özgür kalabilmeyi anlatan sakin ama derin bir metin. Çocuklarla okunduğunda güzel sorular doğuracak, yetişkinlere ise aynaya bakma cesareti verecek türden. Belki de cevap, sayfalarda değil; okurken hissettiklerimizde saklı.
2025 48. kitabı
Okunma: 19 Aralık 2025 21:16
Tehlike kapıdaydı… Kış yaklaşıyordu ve yapılan araştırmalara göre hava çok soğuk olacaktı. Bu bir felaket demekti; çünkü Arı Krallığı’ndaki arılar bal üretemeyecekti. Tek çare, krallığın en eski kovanında saklıydı: Altın Çiçek Efsaneye göre, bu çiçeğin yaprakları açıldığında kovanı bir sıcaklık saracak, en soğuk kış günlerinde bile arıları koruyacaktı. Ancak dikkat etmeleri gereken önemli bir şey vardı… Altın Çiçek yalnızca doğru mesafede açılırdı. Arılar doğru mesafeyi bir türlü bulamıyordu. Mesafe ne kadar olmalıydı? Dahası, doğru mesafe ne demekti? Birinin hareket alanının kısıtlandığı yerde, özgürlükten söz etmek ne kadar mümkündü? Doğru mesafe; özgürce kanat çırpabilecek kadar uzak, sesini duyurabilecek kadar yakın olmaktı. Arılar sonunda kendilerini rahat hissettikleri mesafeyi buldular. Artık krallıkta hem bir denge hem de bir huzur vardı. Altın Çiçek yapraklarını açmış, onları ısıtıyordu… Her bir çocuk, Altın Çiçek’tir aslında. Sesini duyurabildiği, kendini ifade edebildiği,
Mesafe
Puan vermedi
Arıların dünyası üzerinden anlatılan bu masal, çocuklara olduğu kadar yetişkinlere de ince ince dokunuyor.Hem keyifle okunan hem de okuduktan sonra sohbet açan kitapları seviyoruz.