Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Mevlana'nın Mesnevi'sinden Seçme Hikayeler

Mevlana Celaleddin-i Rumi

Mevlana'nın Mesnevi'sinden Seçme Hikayeler Gönderileri

Mevlana'nın Mesnevi'sinden Seçme Hikayeler kitaplarını, Mevlana'nın Mesnevi'sinden Seçme Hikayeler sözleri ve alıntılarını, Mevlana'nın Mesnevi'sinden Seçme Hikayeler yazarlarını, Mevlana'nın Mesnevi'sinden Seçme Hikayeler yorumları ve incelemelerini 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Bir insan bilmiyorsa ne istediğini Hem seni ziyan eder hem kendini Dibini görmediğin suya dalmadığın gibi Emin olmadığın sevgiye teslim etme kendini..
Reklam
Gönül gideceği yeri bilince vücutta gitmek kuvveti hâsıl olur, gönül de göz sayesinde hareket edebilir. Gönül kıble-i nazarı görmeyince vücutta da takat kalmaz.”
“Şükrederseniz elbette nimetinizi artırırım”[64] Yani, eğer iştahınızda kuvvet görürsem arttırırım; çünkü bu nimetin şükrü, iştahtan başka bir şey değildir. O hizmet, iştahı ortaya koymaktır, iştahı göstermektir; iştah kuvveti yokken iştahı arttırmak değildir. İştaha kuvveti olmaksızın nimetin ziyadeliği melal verir.
Bir adam, eğri söylese bile içinde ruhunda doğruluk varsa sözünden doğruluk kokusu gelir.
Reklam
Sen Hak Teâlâ’yı düşünüyorsun, onun keyfiyetini, sınırını bilmek, ölçmek istiyorsun da tadın tuzun kalmıyor. Demek ki sen, Hak Teâlâ’nın keyfiyetini düşünüyorsun. Hak Teâlâ’nın işlerine dalıyorsun; Hak Teâlâ’yı düşünüyorsun. Bilmiyorsun ki bu yolda bir mesafe elde edilmez; o düşünce, o hayal, asla Hak Teâlâ olamaz. Yani; “sen, bize âşık ol, bizi iste; hayali, düşünceye dalmayı, sınırını, nasıllığını, şöyle yahut böyle olduğunu düşünmeyi bırak da kemal elde et.”
Demek ki temel, sevgidir. Onu iste onu çoğalt. “Hareketlerde bereketler vardır.” Yolculuğu arttırmazsan sermaye elden çıkar. Yerden de aşağı değilsin ya. Yeri bellerler, aktarırlar, bir başka renge sokarlar; bitkiler bitirir. Kendi hâline bıraktılar mı katılaşır gider. Kendinde bir istek, bir dilek gördün mü, gel, git: bu gitmenin ne faydası var deme.
1.000 öğeden 1 ile 10 arasındakiler gösteriliyor.