Akış
Ara
Ne Okusam?
Giriş Yap
Kaydol

Milletlere Işık Tutan İki Beyanname

Fethi Tevetoğlu

Milletlere Işık Tutan İki Beyanname Sözleri ve Alıntıları

Milletlere Işık Tutan İki Beyanname sözleri ve alıntılarını, Milletlere Işık Tutan İki Beyanname kitap alıntılarını, Milletlere Işık Tutan İki Beyanname en etkileyici cümleleri ve paragragları 1000Kitap'ta bulabilirsiniz.
Artık Bilimsel İlerleme Yoluna Atılmalıyız
Fransız ihtilalinin şartlarını hazırlayan ve Fransız Meclisi'nin ilan ettiği (İnsan ve Vatandaş Hakları Beyannamesi)'nin ruh ve fikir yapısını kuranlar, herkesten önce kendi filozof ve düşünürleri olmuştur.Bunların başında da : Montesquieu, Rousseau, Mirabeau ve Robespierre gelmektedirler.
Sömürgeciliğin birinci çağı, Avrupa sömürgeciliğidir.Ne gariptir ki, hak, hürriyet ve istiklal aşkı, bütün dünyaya küçük İngiltere adalarından yayıldığı gibi, hak ve hürriyetlerin kısıtlanmasına, sömürülmesine karşı ilk isyan bayrağı da emperyalist İngiltere Krallığı'na karşı açılmıştır.
Reklam
Kimseye hesap verecek değiliz
Düşünce ve kanaatların serbestçe beyanı ve müdavelesi, insanın en değerli haklarındandır. Böylece, bütün vatandaşlar serbestçe konuşabilir, yazabilir, yazdıklarını bastırabilirler.
Siyasal İslamı Getiren Fethi Gibilerdir. İşte Kanıtı
Bugün yeryüzünde,insan haklarına ve demokrasiye candan inanan, yürekten bağlı ve bu sebeble de sömürgeciliğin düşmanı milletlerden ikisi, Amerikalılar ve Türklerdir. Bu iki milletin milli mücadelelerindeki iyman ve prensipler, Atatürkün kurduğu Türk dış politikasının gerçek demokrasiyi mihver bilen esaslarıyla Amerikanın bu yoldaki doktrinleri ve nihayet NATO'da ve KORE'de birleşen Amerikan-Türk idealizmi incelenip değerlendirilince, bu iki milletin en samimi ve en yakın dostlar oluşundaki sebeb ve gerçek anlaşılır.
Her ihtilalin iki gayesi vardır: Siyasi fikirleri değiştirmek ve yeni bir kuvvet muvazenesi vücuda getirmek.
Amerikan ve Fransız idealizminin esaslarını teşkil eden başlıca müşterek kaynak ise, John Locke'nin siyaset felsefesedir.
Reklam
Kuvvetler ayrılığı ilkesi Liberallerin '' mallarımızı devletten kim koruyacak?'' problemi üzerine '' Locke'' un çıkardığı bir fikirdir.
17 öğeden 11 ile 17 arasındakiler gösteriliyor.